İki vekil bir oldu, aynı önergeye imza koydu.. İkisi de aynı Şehrin vekili olunca, bu garip bir şey değil elbet..

İki vekil bir oldu, aynı önergeye imza koydu.. İkisi de aynı Şehrin vekili olunca, bu garip bir şey değil elbet.. Assos, geçmişten günümüze hep dillerde... Tatilin cenneti, Felsefe' nin ise doğduğu yer..
Kimi zaman felsife yapılırdı Assos' da, kimi zaman tatil..
Siyaseten de olsa, Assos için olumsuz yorum yapacaklar inanıyorum ki hiç yok aramızda. 
TBMM' ye yani, TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI' NA sunulan önergeye gelelim ve özetlemeye çalışayım meseleyi.
CHP' li vekiller bir oldu, baladı aktarmaya; "Çanakkale ilimizin Ayvacık ilçesi sınırları içerisinde bulunan Behramkale köyünde, 'Assos Antik Liman' bölgesinde, günübirlik ya da konaklamalı tatil için gelen yerli ve yabancı turistler, ziyaret süresince bölge halkının geçimine büyük ekonomik katkı sağlamaktadır." diye..
CHP Genel Başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek ile Milletvekili Özgür Ceylan, sonrasında da; "Yerleşimin antik çağlardan beri devam ettiği Assos Antik Liman bölgesinin, yamaç yoldaki kayaların bertaraf edilmesi için yapılacak çalışmalar kapsamında işletmelerin 500 gün kapalı kalacağı yönünde gelen haberler bölge halkını ve işletmecileri tedirgin etmiştir."ifadesi ile özetledi bir süredir gündemdeki konuyu.
Sayın vekiller; "Bölgede işletmecilik yapan ve geçimini buradaki yoğun turizm potansiyelinden sağlayan hemşehrilerimiz, yeni sezona başlamak için gerekli hazırlıkları yapmış fakat pandemi salgınının ülkemizde görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren 355 gündür düzenli faaliyet gösteremedikleri için bölgede ekonomik yıkım yaşanmışken, karar doğrultusunda alınacak coğrafi tedbirler sonucu otel, pansiyon, kamp, restoran, büfe, çay bahçesi ve dondurmacı olmak üzere toplamda 19 tesisin 500 gün daha kapalı kalacağı haberi bölge sakinleri için yeni bir yıkım etkisi yaratmıştır. Öte yandan, bölgedeki balıkçılara da herhangi bir yer gösterilmeden başka bir balıkçı barınağına taşınması söylenmiştir." diye de eklemişler..
Şu ifadeye gelelim şimdi de; "Şüphesiz bölgedeki afet riskinin bir an önce giderilmesi adına yapılacak olan çalışmalar son derece gerekliyken, bu çalışmalar doğrultusunda alınması planlanan coğrafi tedbirler tek başına yetersiz kalacaktır."
Gerçekte böylemidir sahi konu.. ! Geçenlerde, bu konuya ilişkin uunca anlatımlarda bulunan ve çözü önerilerini de sunan bir isim ardı Şehrimizde.. Her ne kadar, bilimsel olsa da söyledikleri, işin uzmanı idi ve hayli dikkat kesilmiştim şahsen ben de..
500 gün uzun üsre elbet.. Ben hatırlıyorum da, bir ara böylesi bir süre dile gelerek, iki anahtar sözü almıştık Mliletçe.. Şaka şaka.. Aklıma geldi diye söyledim sadece..
Assos'a tatile giden değilim.. Ne yazık ki, önümüzdeki süreçte de öyle bir planım olmayacak. Nedenlerimin baında en hakikatlısı, tamamen duygusallık.. Yani ödeme harcama.. Btüçe meselesi sorun olan..
Assos' un sorunu bence ivedi giderilmeli, çünkü mazallah, bir turist otobüsü liman yolunda seyir eder iken üzerine doğru yuvarlana yuvarlana düşecek bir kaya, facianın adı oluverir..
Uzatmayalım.. Herkese iyi pazarlar...