Bu anlatımı bilmeyen siyasetçi yoktur.. Zaten bilmiyorsa da, o kişi siyasetçi değildir..

Bu anlatımı bilmeyen siyasetçi yoktur.. Zaten bilmiyorsa da, o kişi siyasetçi değildir..
Seçim, erkek seçim baskın seçim vesaire seçim lakırdıları yine son günlerin gündeminde önem sırsında ve de üstelik bir numarada..
Peki ya, ittifak hesapları..!
 O konuda da türlü söylentiler var haylice dillenen. Bir ittifak söylentisine ilişkin, söylentinin muhataplarından gelen bir yazılı açıklamada odaklandım bendeniz.
Kısacası, haber kaleme alsam, sanırım şu başlığı atmak pek mantıklı olurdu;
İTTİFAK KARARI İÇİN BEKLENEN PAKET: “HUKUK VE EKONOMİ REFORMU..!”
“Ne diyorsun, neden bahsediyorsun?”  dediğinizi işitir gibiyim şuan.. Ben demiyorum, ilgili isim söylüyor.. Denilen kısaca şu; “Hukuk ve Ekonomi Reformu Paketi…”
Yeniden Refah Partisi'nden gelen yazılı açıklamanın konusu, 'ittifak' tı.. Başkentten gelen haberde geçiyordu detaylar.. Bahsedeyim ister misiniz?
Her gün yaptığım gibi, dün de Başkent gündemine şöyle bir göz attım.. Asıl niyetim, korsanların kaçırdığı Türk mürettebata ilişkin gelişmelerdi. Bir anda, İttifak meselesine rastlayınca, politik merakım daha bir arttı.
 Abonesi olduğumuz İhlas Haber Ajansı(İHA)’ nın bizlere servis ettiği habere odaklandım bir anda.
 İlk satırlar şöyle geliyordu; - Yeniden Refah Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Bayram Sakartepe, kamuoyunun tartıştığı ittifaklar meselesine ilişkin yazılı değerlendirmede bulundu.
Partinin Genel Başkan Yardımcısı Av. Bayram Sakartepe, ittifak stratejilerine ilişkin yaptığı açıklamada, Milli Görüş’ün prensipleri ve kırmızıçizgilerini önceleyerek, vatanın ve milletin menfaati ve selameti neyi gerektiriyorsa onu yapacaklarını ifade ediyordu net bir şekilde..
Sonrasında beklenilenden bahsediyordu yine anlaşılır ifadeler ile
“Üyelerimizin yaş ortalaması 40'ın altındadır” vurgusu da bence bek bir dikkat çekici idi.. Sizce de öyle değil mi?
Siyasette 24 saatin uzun bir zaman olduğu, bugün yapacağınız değerlendirmelerin yarın değişen şartlar karşısında pek bir öneminin kalmayabileceğini ne de vurgu yapıyordu Av. Sakartepe
 "Türkiye, hükümetin açıklayacağı, hukuk ve ekonomi reformuna kilitlenmiş durumdadır.” Hatırlatması eşliğinde, dahası sözlerini şöyle sürdürüyordu;
“ Bu paketin hukuk ayağında Seçim ve Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklikler yapılacağı tahmin edilmektedir.
Bu kapsamda seçim barajlarının yüzde 5’e düşürülmesi, Türkiye Milletvekilliğinin yeniden getirilmesi ve ittifaklarla ilgili düzenlemeler içermesi beklenmektedir. “
Şu bir gerçek ki, bu konu uzunca süredir hep kulislerde tartışılıyor ve savunulmuyor.
Neyse, ben döneyim denilenlere.. Yeniden refah Partisi kurmayı sayın sayın Sakartepe;
“Bu minval üzere kamuoyu tarafından, Yeniden Refah Partisi yetkililerine, en sık sorulan soru, seçim stratejimiz ne olduğu ve hangi ittifakta yer alacağımız sorusudur.
Bu sorunun cevabını vermeden önce, partimizin şu andaki durumunu analiz etmemiz gerekmektedir.” diyor ve ekliyordu;
“ Partimiz büyük kongresini muhteşem bir kalabalıkla yapmış ve 2020 yılı 1 Ocak itibariyle seçime girme yeterliliğini, bileğinin gücüyle kazanmıştır.
81 il 922 ilçede örgütlenmesini tamamlayarak, üye sayısında 100 bin barajını aşmıştır. Üyelerinin yaş ortalaması, 40 yaşın altındadır.
Partimiz, Türkiye’nin en genç, en dinamik siyasi oluşumu niteliğini taşımaktadır.
50 yıllık Milli Görüş tecrübesi ile harmanlanan genç kadrolarımız şimdiden milletimizin umudu ve sesi olmuştur."
“Yani, sonuç..!”  yorumu gelebilir şu anda..  Bence, sonuç satır arası sözlerde, özetlenenlerin  tamamı, sonucun ta kendisi bence.. Neyse, bence demeden devam edeyim denilenleri aktarmaya.
Bir ara baylık açılıyordu; "Yeniden Refah Partisi anahtar parti konumundadır" diye.,.
Sahi, kimler katılır bu anlatıma, merak etmemek bu durumda elde değil..  
 Milli Görüş'ün siyasi tarih boyunca hep lokomotif olduğunu ve çığır açtığını anımsatan Yeniden refah Partisi kurmayı Av. Sakartepe, hayli iddialı sözler ediyordu özetle..
 Diyordu ki; "Şimdi de gelecekte de böyle olacaktır. Bugün itibari ile partimiz tek başına seçimlere katılıp, başarı ile çıkacak güç ve kuvvete sahiptir. ‘El atına binen çabuk iner’ atasözümüzü kulağımıza küpe yaparak stratejilerimizi oluşturmaktayız.
Bizim en önemli gücümüz inançlı kadrolarımızdır. Her zorluk karşında, ‘Ya bir yol buluruz, ya bir yol açarız’ netice de o zorluğu Allah'ın izni ile aşarız. Bugün itibariyle, seçimlere tek başımıza girebileceğimiz gibi, mevcut ittifaklarda da yer alma seçeneği ile 3. bir ittifakın omurgasını oluşturmak gibi alternatifleri değerlendireceğiz. Sonuç itibariyle, partimiz Türk siyasetinin anahtar partisi konumundadır. Bulunduğumuz konum itibariye pek çok seçeneği değerlendirme potansiyelini elinde bulundurmaktadır. Bundan dolayı önümüzdeki seçimlerin en etkin partisi olacaktır"
Bu arada, 4 eğilimi unutmamak gerek.. Birlikten kuvvet doğar sözü de boşa edilmemiştir Atalarımızca..
Katılan olur, olmaz.. Benim bir tezim var arkadaş.. Merkez sağ bir olur ise, siyasette gerisi teferruat..  Atalar demiş ya, 24 sat bile uzun süredir siyasette…