KADERLERİ BÖYLE OLMAMALI HİÇBİR DENİZCİNİN… 

KADERLERİ BÖYLE OLMAMALI HİÇBİR DENİZCİNİN… 
SAĞ SALİM ÇIKILAN SEFERDEN, YİNE SAĞ SALİM DÖNMELİ HER BİRİ EVİNE…
İnsanın kökü Denizci bir aileden gelince, daha bir anlıyor olup biteni.. Misal ben.. Babam Denizci, amcalarım, onların çocukları ve hatta benim yeğen. Altay kaptan..
Önceki yılarda duyduğumuz bir kötü haberi işitti kulaklarımız.. Mürettebatı Türk olan gemiyi kaçırdı lanet olası korsanlar…
Hafta sonu zehir oldu çoğumuza.. Hele hele, kaçırılan mürettebatın ailelerine ne demeli..! Nasıl bir sabır dilemeli onlara.. Nasıl sağ duyulu olmalılar..
Dışişleri Nijerya’daki gemi baskınında kaçırılan mürettebatın bulunması için seferber  oldu saatlerdir.. Bulacağız elbet.. Öyle yağma yok..Türkiye Cumhuriyeti Devleti elbet gereğini yapacak..
Hiç pabuç bırakmadık korsana, yine bırakmayacağız evellallah..
Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan Mozart isimli Türk konteyner gemisinden kaçırılan mürettebatın kurtarılması için bölgedeki tüm büyükelçilikleri kanalıyla seferber olan Türk Dışişleri, donanmamızı da o bölgeye yığabilecek güç ve kudrette olan bir Ülkenin bakanlığı sonuçta..
 Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geminin 4. Kaptanı Furkan Yaren ile telefonda görüşerek olayla ve gemideki durumla ilgili bilgi aldı, kara haberi işititğimiz saatlerde.
 Bakan Çavuşoğlu, geminin ait olduğu şirketin işletmecisi Osman Levent Karsan' la da telefonda görüşerek, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti o anlarda.
Çavuşoğlu, kaçırılan mürettebatın bir an evvel kurtarılması ve evlerine güvenle dönebilmeleri için gerekenlerin yapılacağını net şekilde dile getirdi hafta sonunda.
Bu arada, Azerbaycanlı mevkidaşı ile de görüştü sayın bakan..  Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u arayarak, öldürülen mürettebat için başsağlığı diledi.
“Haydutların elinden vatandaşlarımızı kurtaracağız”
Bu kader net ve anlaşılır bir söz işte edilen.. Evellallah.. Öyle de olacak, bundan eminim.
Bakan Karaismailoğlu, Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan ve kaçırılan gemi personeli Vedat Aksan’ın anne ve babası ile görüştü kara haberi alır almaz.
Görüşülen sadece bir mürettebatın ailesi değildi elbet.. Hepsinin ailesine ulaşıldı. Büyük Türk Devleti’ni yanında görmek bu anlarda, elbette ki her aile bireyine daha bir güç katmıştır.. Dayanma gücü. Sabır edebilme..
 
Kara haberi, Sinop ziyaretinde alan sayın Bakan, Nijerya’da kaçırılan gemide mürettebat olan Vedat Aksan’ın babası Murat Aksan’la görüştüğü anlarda,
“Süreci ilk andan bu yana takip ediyoruz. Dışişleri Bakanımızla teyakkuz halindeyiz. Görüşmeler devam ediyor. Türk devleti her zaman vatandaşlarının yanındadır.
En kısa zamanda bu haydutların elinden vatandaşlarımızı kurtarıp, ailelerine kavuşturacağız” diyordu özetle..
Net şekilde söylenen bir diğer söze geleyim şimdi de..  “Ailelerine kavuşturacağız”
Cumartesi günü Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan ve kaçırılan gemi ile ilgili süreci başından beri yakından takip ettiklerini belirtiyordu Sinop’ta..
Ve ekliyordu sayın bakan; “Süreci ilk andan bu yana takip ediyoruz. Dışişleri Bakanımızla teyakkuz halindeyiz. Görüşmeler devam ediyor.
Türk devleti her zaman vatandaşlarının yanındadır. En kısa zamanda bu haydutların elinden vatandaşlarımızı kurtarıp, ailelerine kavuşturacağız”
Sıcak gelişme ve alınan bir kara haber.. Lakin edilen sözler, işitenin tüylerini diken diken etmeye yetiyor..
 “Teyakkuz halindeyiz. Görüşme halindeyiz. Gereği yapılacak..”
Türk gemisindeki 15 mürettebattan 3'ü Rizeli..
Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında M/V Mozart isimli gemi,  silahlı Nijeryalı korsanlar tarafından rehin alındı haberi, hafta sonunu çoğumuza  zehir etti kısacası..
İlk belirlemelere göre 19 kişilik mürettebattan 1'i hayatını kaybetti şeklinde idi ilk haberler.. Ya sonrası.. Beklemek zor elbet.Hem çok zor..
15 kişi de kaçırıldı. Korsanların kaçırdığı gemicilerin arasında yer alan Ünsal Dilsiz, İlyas Baş ve Mustafa Benklioğlu’ nun Rize nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi bilgisi, pek çok haber bülteninde geçiyordu..
Ajans turu yaptım dün.. Bir baba ve kucağındaki çocuğu ile deniz kenarında verilen bir poz.. Denizci baba, başka nerede poz verirdi ki zaten çocuğu ile..
Muhtemelen, o çocukta bir denizci olacak. belki bir zabit.. Kaptan, çarkçı, telsizci...
Zordur denizci ailesi olmak kardeşim.. En iyi bilenlerdenim, bendeniz..
Zordur denizden ekmeğini çıkarmak.. Uzak diyarlara,kara görülmeden aylarca seyir etmek  zordur yani..  Hele geceleri, zifir karanlıktır. Bir de hava patladı mı, sanki bomba patlıyor güvertede..
Ne anılar dinledim bir denizci yakını olarak aile büyüklerinden.. Yeğenlerden.. Amca çocuklarımdan..
Hele ki zifir karanlıkta böylesi haydutlar çıkıp geliveriyor ansızın geminize..  Her birinin eli silahlı..
Aklıma, Aden körfezinde ilk korsan vakalar yaşandığı günden beri gelen bir fikir var.. Her gemiye, bir Özel Timci.. Emekli birçok subayımız var.. Uzman çavuş, Astsubay ve dahası kahramanlar..
Gemi, yurt toprağı sonuçta.. Korsanlık vakalarının gözüktüğü denizlerde seyir eden her gemimizde, eli silahlı emekli personel görev alsa mesela.. Hadi gelsin de görelim bir korsanı..
Bazı videolar izledim internette.. Rus Ticaret gemileri, öyle bir savuna yapıyor ki denizin üzerinde.. Benimki de bir  fikir işte.. Neden olmasın değil mi..!!!
Duam, rehin mürettebatın kılına zarar gelmemesi elbet.. İnşallah, her biri sevdiklerine sağ salim kavuşur..