“2021 Lapseki’nin Yılı Olacak VE DE ELBETTE, ÇANAKKALE…”

Kime sorsam, 2020 için güzel bir söz etmedi çevremde. Haliyle baştan belliydi, 2021’den beklentiler.. Önce sağlık elbette..
Misal ben, 2020’ de iki acı kaybım oldu. Önce Anneannem, 7 ay sonra da beni dünyaya getiren ANAM…
Ne lanet olası bir tarih oldu çoğumuz gibi, bana da 2020.. Gitti de kurtulduk şükür.. Getirdikleri de çoktu, korona illeti mesela.. Sayayım mı daha…
Neyse, uzatmayayım. Güne döneyim.. Yılın son gününde, 2021’e dahil denilenlere.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, 2020 yılının son gününde, yahni 31 Aralık‘ ta ses veriyordu, bir dünya devinin yükseldiği adreste.
2020 yılını değerlendirerek, pek çoğumuzun öfke ile bahsettiği 12 ay, 365 güne ilişndi sözleri.
2020’nin zor bir yıl olduğuna vurgu yapardı başkan Yılmaz.
Sonra da;  “Ülkemiz ve Dünya olarak milletimiz zor bir 2020 yılı yaşadı, başta salgın olmak üzere diğer tabii afetler deprem, sel baskınları ve çığ gibi birçok doğa olayı yaşadık.
İnşallah Rabbim bir daha böyle olayları ülkemize ve milletimize yaşatmasın diye dua ediyoruz. “ ifadesi eşliğinde, güzel ötesi temennisini dile getiriyordu.
Sözlerine devam ediyordu, ara vermeden.. Öyle ya, 2021 geliyordu.. Saatler sonra, kurtulacaktık 2020’ den.. Konuşmak gerek, rahat rahat..
 Eyüp Yılmaz “En başta salgın ile gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşadık, hayatımız da olmadığı kadar zor günleri inşallah 2020 yılında geri de bırakırız diye temenni ediyorum.
Okullarımız kapandı, Camilerimiz kapandı, iş yerlerimiz kapandı bu salgın dolayısı ile milletimiz çok büyük sıkıntılar yaşadı.
Bunlar aşı ile birlikte aşının gelmesi ile birlikte de bu salgınla olan mücadelemiz inşallah sona erer.
Aşılama olsa da tedbirleri yine de elden bırakmamak gerekiyor. Maske – Mesafe – Hijyen’e muhakkak uymamız gerekiyor. Bu kurallara uyarsak hastalığın düşeceğine inanıyoruz.” diyendi yani..
‘2021 Yılı Lapseki’nin Yılı Olacak’
Hedef koyuyordu net şekilde.. İlan ediyordu aslında bir beklenileni..
Diyordu ki; “2020 yılı bizler için elbette ki Ülkemiz de olduğu gibi zor bir yıl oldu.
2021’de daha farklı bir çalışma ile farklı olacağına inanıyorum. Lapseki Belediyesi olarak 2021 yılı için gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah birçok projeleri 2021 yılında vatandaşımızın hizmetine sunacağız.
Birçok projenin de ihalesine çok yakın zaman da çıkacağız.” bilgisin veriyordu.
Son aylarda, yani 2020’ nin istemeyen tarihlerinde, haftalarca her Çarşamba Lapseki’ de Çınaraltı sohbetlerindeydim ben deniz..
Dünya devi köprünün adresinde, yıldızı parlayan Lapseki’nin insanının ağzından dinledim birçok şeyi..
Haliyle, dinlediklerime dair edilince sözler, ayrı bir dikkat kesildim..
Başkan Yılmaz, Lapseki sokaklarında benim işittiğim, serzenişli sözlerle dile gelen bir konuya ilişkin;  “İlçemizin en büyük sorunlarından olan Kapalı Pazar Yeri ihalesine yakında çıkıyoruz,
Şehitlik Projemizin ihalesi yapılacak, Sahil Projemizin ihalesi yapılacak ve aynı zaman da çocuklarımıza verdiğimiz söz olan Yeni Kreş ihalesini de yapılacak. 2021 yılında ihalesi yapılacak çok projemiz var.” diyordu özetle..
Keşke, Çanakkale için de bölesi müjdelerden bahsetsem.. Mesela, Sarıçay, Venedik vari olma yolunda bir projenin adresi olsa.. Ne güzel olurdu..
Ne diyelim.Belki, bu yıl olmaz, gelecek yıllar için düşünülür.. Duyarız, duyarsak da yazarız keyifle..
Hedefi olmalı kişinin. Hedefi.. Zor gibi gözükse de hedefe ulaşmak, en azından yola çıkmalı kişi.. Neyse, yine delendim ben, Çanakkale’ mi düşününce..
Şu Sarıçay, muhteşem bir kazanıma dönüşse, fena mı olur yahu..
Kürek çekilerek dolaşsak mesela bir baştan bir başına.. Kenarında parklar olsa, çay yudumlayıp, çocuklarımızı  oynatacağımız yerler..
Sıcak az akşamlarında, nefes alsak kıyısında.. Bir kordon oluşsa karşılıklı.. İnsanların yüzü gülmez mi orada..!!!
Kağıt helva satandan kağıt helva, dondurma satandan dondurma alsak mesela..
Çay yudumlar iken sevdiğimizle karılıklı, dalsak gitsek öyle birden Çanakkale’den muhteşem boğaza..
Hayal kurmak ta güzel ya, neyse.. Bleki hedefe alınır böyle projeler, ayrı bir güzelleşir böylece eşsiz Çanakkalem..
Yeni yılın ilk haftası.. Herkesin işi gücü rast gelsin inşallah.. Her daim sağlıkla kal ey Çanakkale…