İÇ KARARTAN HABERLER, “YOK ARTIK” DEDİRTEN SON DAKİKALAR…

Toplum, eski toplum değil.. Bir nevi mutasyona uğradık sanki.. Virüs uğrar da, toplum uğramaz mı hiç mutasyona..?
Her şey, 90’ lar sonrası, teknoloji gelişince daha da bir değişime uğradı sanki. Böyle düşünmekte, haksız mıyım ben acaba..!!!
Günlerdir aklımdan geçenleri yazmaya çalışıyorum, beceremiyorum bir türlü, kurmama gereken cümleleri kaleme almayı.. Neden mi? çünkü, sinirlerimi çok bozuyor düşündükçe.. Yaşanılanları akla getirdikçe, demli deli bağırasım geliyor bir anda..
Yine aynı türden haberler, benzer vukuatlar, vicdan sızlatan gelişmeler aklıma gelmiş iken dün, bir de baktım konuk yazarımız bezer bir konuda sitem ediyor yazısında.
Kayseri’den ses veriyor Mehmet ağabey.. Mesleki büyüğüm sayın Uzel, şöyle de bir başlık atmış, net şekilde;
“NE GÜNLERE KALDIK..” sorusu eşliğinde..
Sonra da başlamış sitem dolu cümleler ile güne; “Artık televizyon ekranlarına bakamaz oldum..Ölenleri görmek ve duymak tüm dengelerimi alt üst ediyor..Ve..Elbette duyarsızlık..” diye..
Tam da bu noktada, duyarsızlık için bakın nasıl bir çıkışa imza atmış ayrıca  Mehmet ağabey;
“Duyarsızlığın öbür adı ise ahlaksızlıktır..!” vurgusu ile..
Dahası yazdıklarına bir göz atalım, belki de çoğumuzun düşüncelerine tercüman olmuş bu ifadeler..
O halde, buyurun birlikte okuyalım;
“İnsanlar artık birbirlerini sevmiyor..Kötülük kavramı gizli bir maske gibi insanların yüreklerine sinmiş..Hak,hukuk,adalet,insaniyet hepsi derin bir uykuda..Merhamet ise hiç yok..Göz kırpmadan  insan öldüren caniler,arsızlar,hırsızlar ve de soysuzların  dünyasından korkarak,ürkerek ve nefretle yaşamaya çalışıyoruz..
Toplumun çoğu yalancı,ihtiraslı,haih,hırsız,kıskanç ve kötü..Çünkü bencillik,emeksiz zenginlik,ilkesiz siyaset,cehalet ve niteliksiz..Ahlaksız ticaret,insaniyetsiz bilim,özverisiz ibadet tepe noktalarımız oldu..Günah,ayıp,merhamet kavramlarını ise çoktan unuttuk..Bu duyguların aksini taşıyan insanları tenzih ederek yazıyorum..İnsanlık bir ateş hattında alev alen yanar iken şiddet,nefret kin ve öfke gözlerimizi ve duygularımızı dağlamış…”
Çocuklar,kadınlar,öğrenciler,hayvanlar gaddarca katledilip  her türlü istismar tavan yapmış iken.. şeklinde bir cümle kurup, sonrasında ise;
“İnternet bağımlılığı hayatımızın Coronavirüsten sonra en büyük hastalığımız oldu..” tesqpitini sunan Mehmet ağabey’ e, hadi gel de katılma şimdi..
Vallahi de öyle, billahi de öyle.. tabi ki de bence.. Ya sizce..?
Neyse, benlik muhabbeti uzatmayayım, Mehmet ağabey’ in sonrası yazdıklarına döneyim hemen cecik…
Şöyle geliyordu vurgulu cümleleri; “Avrupa’da bazı ülkelerde internet bağımlılık klinikleri kurulmuş ülkemizde ise gerçekten seri hastalık haline geldi internet..
İnsanlar gayet robotik oldu..
Konuşmak dahi unutulacak yakında..
İnsanlar bütün gün bilgisayarından ,tabletlerinden ve telefonlarından başlarını kaldıramaz oldular..”
Bu denilenler de doğru değil mi şimdi..? Bence kesinlikle doğru.. Ya siz ce ? Çanakkale…!!!
Mehmet ağabey, hemen her kanalda haberi çıkanlara da dokunduruyordu yazısında. Nasıl mı? Aynen şöyle;
“Direksiyon başında video çekenden tutun,paylaşım ve özçekim yapanları her an görmek mümkün..
Çocuklar ise internet karşısında açlıklarını dahi hatırlayamaz oldular..Bebeler ise elinde telefonla doğuyorlar..Akıllı telefonları izleyerek yemek yiyorlar ve hatta uyuyorlar..
Telefonla büyüyen gelişmeye çalışan çocuklar kaygı verici..
Ebeveynler ise zaten sorumsuz..Hemen hepsi çocuklarına kendi isimleriyle değil de “Babacığım,anneciğim” hitap ettiklerinden zaten şimdiden öz güvensiz çocuklar yetiştirmenin temel taşlarını örmekteler..
Halen ve ısrarla akılsız telefon kullandığımdan çocuklar elimdeki telefonu görünce uzay oyuncağı sanarak merakla bakıyorlar..Büyükler ise keza..Bu memlekette herkesin ama herkesin elinde bir telefon..Gez göz arpacık internet..
Bütün gençler ve dahi çocuklar bir monitörün önüne çöküp esir olmuş vaziyette savaş oyunları oynamakta..Sonrası malum zaten..Ölümler,cinayetler ve intiharlar..”Hiç insan öldürmediği halde,bir katilden daha cani insanlar gördüm,umudumuz  öldürenleri gördüm” diyen Dostoyevski’ye katılmamak mümkün mü?
Bir de bugünleri görseydi rahmetli.Umudumuzu dahi öldürenleri..”
Onu bunu bilmem.. Hepimizin tanıklık ettiği konular, toplumu mutasyona uğratmaya yetip artıyor bence..
Bence; Teknoloji tek suçlu.. Yalan mı be kardeşim..? diyerek, herkese iyi pazarlar dileyeyim bari..
Salıkla kalın, hoşça kalın …Bunun  için de, Maske takın, mesafeye uyun ve de hijyene..!