ÖNCE EVİ, ŞİMDİ DE ÖLÜMSÜZ ESERİ İLE  YILI… VEKİL TURAN’ IN GİRİŞİMİ İLE BAŞLAMIŞTI HERŞEY. DAHASI DA GELDİ…

Çanakkaleli hemşehrimiz Mehmet Akif Ersoy için, yaşam sürdüğü evinin müze olması için ilk adımı attı, sonrasında ise 2021 yılına adını kazandırdı.. 2021, hemşehmiizin yazdığı İstiklal Marşı’mızın yılı olacak….
Biga mebusu idi Mehmet Akif.. Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın diyendi aynı zamanda..
İstiklal marşımızın yazarı, Mehmet Akif Ersoy’a, Çanakkale’den başlayan vefa örneği , şimdi ölümsüz eseri olan İstiklal Marşımızın, 2021’e ismini vererek tarihe bir daha geçecek evelallah..
Bunca iktidarlar geldi geçti.. Bunca vekiller ayrıca..
-----------------------------------
Bir çoğunun belki aklının ucuna dahi gelmeyeni, Çanakkaleli bir vekil, geçtiğimiz yıllarda gündemine aldı ve sonlandırdı bir başka vekil..
Yaşadığı evi müzeye dönüştü, ünü dünyaya yayılan Şairin..
Adı, bundan böyle müze evinde de yaşacak Mehmet Akif’ in..
 “Korkma…!!!!” diye başlıyordu ilk dizeleri.. Korkma…!!!
Türk Milleti Korkma’ dan başladı, Korkmadan da bitirdi Bağımsızlık, Egemenlik mücadelesini..
O yıllar zordu, bir o kadar da yoklukla geçiyordu.. Yoklar çoktu yani işgal altındaki Anadolu’ da.. Yokluk çoktu da, Korkusuzluk daha  bir çoktu Türkün yüreğinde..
Hangi Çılgın Bana Zincir Vuracakmış ki, Türkün yüreğine..!!! Değil mi amma..!!!
Amacım, tarihte bir kez yazılan ve hiçbir şekilde sorgulanmayacak o muhteşem dizeleri açmak, yorumlamak , yani  ukalalık yapmak değil elbet..
Bir Milletin Kurtuluşa uzanan yolunu, ancak  bir kişi anlatabilirdi, o da anlattı zaten.. Hemşehrimiz Mehmet Akif…
Yıllar geçti, aylar ayları, haftalar haftaları, günler günleri kovaladı.
Bir gün geldi… Çanakkale’de yine hatıra düştü Mehmet Akif..
Dizeleri hiç hatırımızdan çıkmayan İstiklal Marşımızın yazarı, yine şiirlere konu Çanakkale Ruhu ile şahlandı adeta bir kez daha..
Yurdun dört köşesinden gelen ziyaretçileri ağırlayan, yaşadığı evin salonunda, bal mumu heykeli ile bir başka yad edilir oldu Mehmet Akif..
Evi müzeye çevrilir iken, fikri ortaya getiren, sonrasında ise projeyi hayata geçirip, adını bir kez daha ölümsüzleştiren Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, şimdilerde yeni girişimi ve yeni hamlesi ile yine yaptığı yapacağını.
Üzerine aylardır hoşnutsuz söz ettiğimiz 2020’den kurtuluyor iken nihayet, bir devir açan Türk Milletinin, İstiklal Mücadelesini de anlatır, İstiklal Marşı ile tüylerimizi dikelten, kanımızı kaynatan dizelerin sahibi, yeni yılda, Ölümsez eseri İstiklal Marşımız ile güç katacak inşallah, 2021’ e..
 Fark yaratacak inşallah Mehmet Akif’ in, Türk Milletine hediyesi, İstiklal Maaşımızın adına taşıyacak yıl,  2021
Şimdi başa döneyim biraz daha.. Troya adını yıla verdiren o günlere.
Dönemin Başbakanı’ndan dahi,  fikrine katkı sunan görüşü aldıran isme..
Hani Troya’ yı yılı ile andıran Vekil Turan’a.
Vekil Turan, şimdi de 2021 için bir baba isim bulanlardan oldu. İstiklal Mraşı…
Mehmet Akif Ersoy’ un, ölümsez muhteşem eseri, yeni   yıla isim oldu.
.. Hadi şimdi gel de övünme…
Dünya da, değerleri ile anılan bir başka şehir var mıdır bu arada sahi..!!!
Çanakkale bi hazine.. Doğası, tarihi, marka değerleri ile bir bütünlük içeren, paha biçilmez bir şehir.. Destanın adı Çanakkale.. Cumhuriyetin ön sözü…
Bir vekil çıktı, önce bir değerine verdi bir yılın adını, şimdi yeni yılda, yine tartışmasız bir başka değeri ile andıracak aynı zamanda Çanakkalemizi..  
Partilileri de övünmekte haklılar yani.. “Yeni yıla Mehmet Akif adını verdirten,  Grup başkanvekilimiz Bülent Turan' ın girişimleri ile TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’ un ve TBMM' de grubu bulunan 5 siyasi partinin imzasıyla sunulan ortak önergeyle,  Bayramiçli hemşehrimiz, Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, İstiklal Marşı’ mızın kabulünün 100. Yılında, Gazi Meclisimiz tam bir ittifakla,  2021’in, “İstiklal Marşı Yılı” olması teklifi kabul edilmiştir.” diyerek, ne kadar bahsetseler az ayrıca da..
Sonrasında dedikleri gibi; “Bu çerçevede 2021 yılının İstiklal Marşı yılı olmasında büyük katkıları olan başta Sayın Grup başkanvekilimiz Bülent Turan olmak üzere gazi meclisimize şükranlarımızı iletirim.” Demekle, pek haklılar yani, iktidar kanadına gönül vermişler..
Herkesin Amin diyeceği duaları da vardı elbet, paylaşımlarının sonunda gelen: “Aziz şehitlerimizin ve Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ruhu şâd olsun.” şeklinde.. Bu önemli duaya, kim Amin demez ki ayrıca…
Ben den bu günlük bu kadar. Hoşça kalın, sağlıkla kalın..