Bahsedeceğim BOZCAADA RÜZGARI…

Bahsedeceğim BOZCAADA RÜZGARI…
Bozcaada Saat Galerisi sanatçıları Alpay Burak DOĞRU, Cemil Onay, Eda SEZER ve Efe SEZER estirmiş o güzle sanat rüzgarını..
‘ADADADA’ isimli gurup sergilerini İstanbul da Kadıköy Kızıltoprak  Fulart Sanatevi nde açtılar önceki gün..
Pandemi nedeniyle evlere kapandık çoğumuz.. Hayatı evlere sığdırdık.. Peki ya, Sanat sığar mı eve.. Sanat evrensel.. sanat özveri ister.. Yeter ki mekan olsun, bir de vakit..
Uğraşır sanatçı, resim yapar, heykel yapar.. Söz yazar, dilerden düşmez eserler çıkarır gelecek kuşaklara sanatçı..
Kimi şiir yazandır, kimi beste yapan..
Kimi resim, kimi topraktan kap.. Lakin, ruh vardır ortaya çıkan eserde..
Geçen yıl ekim ayında Paris Carrousel Du Louvre 25. Artshoping sanat fuarına 8 Bozcaada sanatçısıyla katılan sanatçı gurubu, bu kez 4 sanatçı ve ilginç konularıyla daha ilk günden İstanbullu sanat izleyicilerinden zor şartlara rağmen yoğun ilgi görüyorlar..
Mesele işte tam da bu.. Şartlar ne olursa olsun, Sanat ise söz konusu, Sanatçı oradadır.. Şartların zorluğuna kafa tutandır Sanat için.. 
Fulart Sanatevi fiziksel mesafe şartlarına titizlikle özen gösteriyor ve yerini alıyor,  zor şartlara rağmen, Sanat aşkıyla....
Etkinliğin açılış kokteyli 13: oo ten 18: oo e kadar sürüyor. Kokteyl der iken, öyle bildik tründen edğil.. Ayakta insanlar ancak bu kez şartar gereği mesafe de hat safhada.
Sergiye pek çok Bozcaada sever katılıyor.. Kim sevmez ki Adayı.,. hele o ada Bozcaada ise..
 eyin ve sinir cerrahisi asistanı Alpay Burak DOĞRU’ nun büyüteçle bakılan minyatür eserleri ve heykelleri bir yanda…
En genç ressamımız Eda Sezer’in yeni ve özgün suluboyaları bir diğer köşede.. Bozcaada’ dan sanat rüzgarı getirmiş estiriyor..
Efe Sezer Grafik eğitimi ve resim tutkusunu birleştirdiği iskambil kartları konulu eserleri ile adeta şov yapıyor Pandemide..
Cemil Onay ın  iki yüzlü ve bipolar portrelerden oluşan akrilik resimlerine ne demeli bu arada.
 İstanbullu hayran, İstanbul’ un sanatseverleri, tatilin adresi Bozcada için bu kez ayakta ve hayli de mesafeli şartlar gereği..
Gelelim sanatseverlerin verdiği gözlenen tam not’a..   ADADADA Sergi 22 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecekmiş. Yaz ayları tatil adresi seçtikleri Bozcaada’ya, umarım yalnız bırakmaz İstanbullu..