Hatırlayın şöyle geçen haftaları, aylar ve yılları..

Hatırlayın şöyle geçen haftaları, aylar ve yılları.. Masumiyeti hakkında kimsenin laf edemeyeceği can dostlara işkence eden, patisini kesen, zehirleyip öldüren vicdansızlığı anlatır haberleri..
 
Daha birkaç gün önce, yurdun bir uzak köşesinde, insanlıktan nasibini alamamış birleri, bir yavru kedinin patilerini kesip ölüme terk etti bir apartmanın bodrum katında.. Bir sağlık çalışanı buldu, üstelik veterinerdi.. An itibari ile müdahale ve o can dost yaşama tutundu..
 
Aynı gün, yine bir haber.. Arka ayaklarından av tüfeği ile vurulan bir köpek, Polis noktasına sığınıyor. O anları anlatır görüntüler cep telefonu ile çekilmiş.. Görüntüyü izlemeye yürek dayanmıyor..
 
Bu özetlediklerime verilecek örmekler o kadar çok ki, hangi birini anlatayım.. Anlattıkça, gözümüzde canlanan görüntüler ve kavrulan yürekler…
 
Hep acı şeyleri aktaracak değiliz ya.. Güzellikler de var elbet, yaşandığına şahit olduğumuz.. Mesela diyeceğim, yüreği sevgi yüklü bir Çanakkaleli..
 
İsmini vermeyeceğim.. çünkü, reklam olayım için değil, vicdanlı olduğu için sahiplendi bir can dostu.. Önümüz kış malum. Sokakta vereceği  yaşam savaşında, muhtemelen kazanan olmayacak bir minik kediciği sahiplenip, yaşam ortoğı etti kendine o yüreği sevği yüklü Çanakkale insanı.. Alkışlıyorum… !!!
 
 Üç hafta önce yazmıştım. Minnak' ın bir kendini bilmezin attığı tekme ile yürüyemez duruma geldiğini.
 
Yaz ayları boyunca, Nar simit evinde ellerim ile beslediğim ve sabahın dokuzundan itibaren, bir köşede beni beklediğini söylediğim o minik canı, o hale getirenlerden de söz etmiştim önceki hafta Pazar günü..
 
Minnak’ ın başına geleni, manşet yapmıştık gazetemize.. İçimden geçenleri anlatmıştım haylice.. Sonrasında, Belediye Veterinerlik İşleri Müdürlüğü devreye girmiş ve Minnak sıkı tedavi ardından salığına kavuşturulmuştu..
 
Sorun kalmadı, Minnak düzeldi.. lakin, bu hali ile sokağa bırakmak ne mümkün..!!!
 
Kış kapıda, yağışlar da bekleniyor mesela.. Her ne kadar kuraklık devam etse de, soğuk yerinde sokakta..  Peki ya Minnak, dayanabilecek mi bu soğuğa…!!!
 
Tekrar ediyorum,  Minnak çok iyi. Öyle hareketlendi ki maşallahı var..
 
Ancak; “bir vicdan sahibinin onu yaşam ortağı etmesi durumunda, her şey daha da güzel olacak..”
 
Beklentim buydu.Tedavi bitti, Minnak’ ı misafirilği, tedavi merkezinde birkaç gün daha sürdü..
 
Ve öle bir şey oldu ki dostlar, şaşa kalmamak da elde değil idi..
 
Duydunuz mu siz, ‘Dardanelles Gençlik’i..!!!  Bir sosyal medya topluluğu bu.. Tamamıı Çanakkaleli..
 
Çanakkaleli olsun da, çamurdan olsun yani.. Böyle diyorum, çünkü Çanakkaleli yine farkını ispatladı.
 
Şimdi vereceğim asıl güzel haberi.. Asıl güzel haber diyorum, çünkü, reklam için değil, insanlık örneği sergileyen bir Çanakkale insanının, Minnak ‘ı kayıtsız şartsız ve de koşulsuz  onu yaşam ortağı kabul etmesi oldu haberlerin en güzeli…
 
Minnak sıcak bir evde, onu karşılıksız sevecek bir insana kavuştu kısacası..
Darısı inşallah sokakta çaresizlik içinde sevgi bekleyen diğerlerinin başına..
 
Alkışlar o muhteşem Çanakkale insanına diyeceğim şimdi.
Minnak’ ı yaşam ortağı temekle kalmadı, alıp önce bir başka Veteriner’e daha götürdü..
Öyle detaylı bir muayene ve yeni teşhisler konuldu Minnak’a..  Bir süre daha, ilaçlar alacak, daha da sağlıklı olacak..
 
İNSANLIK ÖLMEDİ yani. Halen aramızda vicdanlı insanlar var… Ne mutlu... Öyle değil mi::!!!
 
Minnak gibi, yüzlercesi var sokaklarımızda.. Kimileri soğuktan apartman girişine dalma derdinde, kimileri, köşe başlarına Belediye’ni konuşlandırdığı minnacık ve bir o kadar da şirin ahşap yuvalarda, kedi evlerinde ısınma derdinde.
 
Bir can kurtuldu şu an.. Eyvallah  tamam.. Ya diğerleri..!
Hemen her gün, bir şekilde karşımıza çıkan can dostlar.. Öyle sevimli ve öyle masumlar..!
Dili olsa söz söyleyecek, belki de anlatacak uzunca.. Üşüyorum hem de açım diye..
 
Ne diyeyim, vicdanlı hemşehrilerimiz elbet bilir işini.. Eve misafir etmese dahi, sokakta uzatır şefkat elini.. Hadi inşallah…!!!