UYGULAMAYA GELİNCE, BİR DAHA DA  UMURSAMIYORUZ…

Anıyor duruyoruz, gününde sözler ediyor, sonra unutuyoruz vesselam..
O kadar çok ki böylesi durumlar canım TürkiyeM de..!
Özel günler ve haftalarda edilen sözler o kadar çok ki, hangi birinden söz edeyim.. Sıralamaya koysak, trilyonlarcası var, bir özel günde dile gelen sözlerin.. Milyonlarca mesaj ve saire…
Peki ya, kimin umurunda sahi günce hayatın devamında, hemen ertesi günü edilen sözler.. Çağrılar unutuluyor, tıpkı bir büyük felaket, Deprem gerçeğine edilen sözlerde geçtiği gibi.. Deprem edğil de, yaşadığımız yer, binalar öldürüyor bizleri..
Onca öneri, onca çağrı, onca denilen ve dahası.. sonuç, elde var bir kocaman sıfır..
Pek güzel  sözler ederiz, günü geldiğinde.. Özel gün ve haftalarda, binlercesini işitiyor hep kulaklarımız. Ve ne garipqtir ki, her yıl da tekrarlanıyor o sözler.Kopyala yapıştır gibi..
Bu günlerin, yani dönemin hastalığı aslında o kopyala yapıştır.. Tıpkı sosyal medyada olduğu gibi.. Hoşuna ideni kopyalıyor sosyal medya sahibi, veriyor sonra yayına.. Bazen haberler oluyor, asılsız olan türünden.. Bazen,   yalan yanlış, algı oluşturmak adına sunulan çakma bilgiler… Sayayım mı daha…
Özel günlerde de bunu tekrarlıyoruz aslında.
Dün şöyle bir baktım sosyal medyaya, kopyala yapıştır bir fotoğraf gördüm mesela..
Kim çekti ise, ellerine sağlık.. Muhteşem bir anlatım.. Olayı özetle, hafızaya kazınacak türden gösteriyordu.. Ben de dayanamadım ve paylaşıyorum, hastalık bu ya.. Kopyala yapıştır..
Bir de, güne özel, vurular var.. Belki de ben gibi, unutulmasın mantığı ile gelen.. Hatırlıyorum dünü, mesela, engelli otoparkına yanaşmış bir otomobili..
Neyse, konumuz şimdi bu değil.. dün gelen bir yazı.. Hani, mesleki büyüğüm diye bahsettiğim konuk yazarım diye söz ettiğim Mehmet Uzel var ya, işte o yazmış, oturmuş içinden geçenleri bir güzel.. 
Ne de güzel bir vurgu yapmış önce; “ENGELLİ İNSANLARA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR..”diye..
Peki ya biz.. Böyle miyiz sahi..!!! Gösteriyor muyuz o saygıyı.. !
Bırakın engelliyi, aile büyüklerimize dahi son derece saygısız bir toplum olduk,  yalan mı..!!!
Döneyim ben Mehmet ağabeyin yazdıklarına. Biraz da o vurgulasın gözledikleri üzerine, yaşama dairlikleri..
 
Buyurun o vakit, birlikte okuyalım diyeceğim de, ben sizlerden şanslıyım.. Önce ben okudum bu ifadeleri.. Sizde şu an sıra.. keyifle okuyunuz, buyurun;
“3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutluyoruz.Toplumsal bilinç ve bilgi düzeyinin artması,yardımlaşma ve empati düzeyinin yükselmesiyle engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarının yükseleceğine inanıyorum.
3 Aralık Dünya Engelliler Gününün engelli vatandaşlarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin dile getirilmesi, hayat standartlarının yükselmesi açısından yapılması gerekenlerin dünya çapında gündem oluşturulması bakımından oldukça önem arz etmektedir.
Hayata engelleri ile tutunmaya çalışan bütün kardeşlerimizin yanında olup, onların daha kaliteli ve daha yüksek standartlarda bir yaşam sürmelerini sağlamak gazeteci olarak hepimizin görevi,hepimizin vicdanıdır.Çağdaş ve gelişmiş bir toplum olmanın temel öğelerinden biri de,engellerin toplumsal yaşama dahi olmalarıdır.
Unutulmamalıdır ki bir toplumun engellerinin iş ve sosyal hayata katılma oranı o toplumun olgunluk seviyesini belirler.Bu kapsamda ülkemizde son yıllarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın önderliğinde yapılan düzenlemelerle eğitim hizmetlerinden sağlık,bakım ve istihdam olanakları gibi pek çok konuda tarihi nitelikte adımlar atılarak,büyük ve güçlü Türkiye'miz her konuda olduğu gibi bu alanda da dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmıştır..
Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı,aksine engelinden dolayı hiç bir imkandan yoksun kalmamasına özen gösterilmelidir.Onların yardıma değil sevgiye ihtiyaçları olduğunu düşünerekten onlara sevgiyle kucak açıp şefkat gösterilmelidir..
Unutmayalım ki,hepimiz birer engelli adayıyız..
Bugünlerimizi sağlık ile yaşıyor olmamız yarınlarımızda bu şekilde geçireceğimizin garantisini veremiyor.Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günün de tüm engelli kardeşlerimizin günü kutlu olsun...”
Mesaj net.. Mesaj engelli kardeşlerimize bir de engelli adayı bizlere kardeşim..
Yaşa Mehmet ağabey yaşa..!!!