“50 milyon doz aşı... Bu iş Türkiye için 2021’de biter!”

Alper hocanın bu öngörüsü üzerine, hep birlikte diyelim; ‘HADİ İNŞAALLAH…!”
Güzel haberden söz edeceğim de, önce Kara Kış kapıya dayandı diyerek, bir başka olumsuzluğa değineceğim.. Komşu illerimizden birinin ilçesine yılın ilk Kar yağışı düştü.. Hava birden buz kesti..  Haliyle, mevsimsel hastalıkların başını çeken Grip ve Nezle hepimizi tehdit edebilir.. Direncimiz yılın ilk kar yağışı gibi birden düşer ise,işte o vakit fena..Ölümcül illetin arayıp da bulamadığı ortamı oluştururuz bu durumda.
Yılın ilk kar yağışından söz ettim ya.. Şu an gelen soruları duyar gibiyim..
-‘Nereye yağdı, nereye..!’ şeklinde gelen soruları işitti an itibari ile..
- Hemen söyleyeyim: ‘Keşan’ a yağdı, Keşan’a..’
Keşan’ da yaşam süren amca kızım paylaşmış dün sabahın köründe, Keşan’a düşen ilk kar yağışına ait görselleri.
Hava dün 8 derece birden düştü.. Buz kestik.. Amca kızımın paylaştığı fotoğrafı görünce, ne yalan söyleyeyim daha da bir üşüdü içim acayip titredim.. Akylıma ilk olarak, sokaklarda yaşayanlar da gelmedi değil.. Evsiz kalan insanlar.. Ve elbette, can dostlar, kediler, köpekler..  Hele hele minik Serçeler.. Ve dahası, sokağın yaban hayatı..
Kara kış ile birlikte, malum soğuk algınlığı hepimizin başına dert.. Etrafta hapşıran, öksüren ihsanlar, muhtemeldir ki Corona’ lı, Covit-19’ lu  muamelesi görecek.. Buyurun işte bu noktada, keyifler bir hayli kaçacak..
Keyif kaçırmak deil niyetim.. skine güzel haber, güzel yorum, güzel öngörüden söz edeceğim şimdi..
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Tıp Fakültesi Hastanesi’nden, adını artık hafızamıza kazıdığımız isimden gelen ön görü diyeceğim imdi..
Prof. Dr. Alper Şener, önceki gece sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın Türkiye kamuoyuna duyurduğu yeni kısıtlamalar ve tedbirlere ilişkin değerlendirmede bulunmak üzere bağlandığı TV kanalında, bence ‘Yılın en güzel haberini paylaştı..’ Ağzına sağlık hocam..
Canlı yayında Türkiye’ ye seslendi Alper Hoca.. Satı baları ile bahsettiklerini özetleyecek olur isem, ön görüsü muhteşemdi, üzerine basa basa  konuştu Alper hoca..
Yeni kısıtlamaları Ülke Tv’ye değerlendirdiğini, sosyal medya hesabından duyuran ve tekrarlayan Prof. Dr. Şener, 3 maddede özetledi  dediklerini..
“Bir ..” dedi önce Amper hoca ve ekledi;
“Toplu taşıma kısıtlaması; 65 yaş ve 20 yaş...yerinde..”
Sonra iki dedi ve yine ekledi; “Gece kısıtlaması; neden 21:00-05:00 arası? Çünkü kapalı alan hareketini önlemek için en iyi zaman dilimi..” diye..
Ve imdi sıkı dourun.En güzel söylediği.. Muhteşem ötesi öngörüsünü üçüncü maddeden sonra dile getrdi Alper hoca.. Diline, yüreğine sağlık hocam.
 “Hafta sonu kapanması; insan trafiğini ciddi azaltacak” dedi önce ve sonra, sayın Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı rakamdan bahisle;
“Ama en önemli açıklama bence; 50 milyon doz aşı...
BU İŞ TÜRKİYE İÇİN, 2021’DE BİTER..!” DEDİ HAYLİ AÇIK ŞEKİLDE…
Bu öngörü gerçek olsun diye, bence hep birlikte bir ‘AMİİN’ çekelim şimdi..
Maske, Mesafe ve Hijyen’ in önemini dile getirmekten sıkılmadım da, civarda halen bu önleleri hiçe sayanları görmekten hayli sıkıldım bu aralar.. Yahu, çember daraldı diyorduk, içinde kaldık o çemberin.. Bu neyin inadı sahi..!!!
Ne içiyor ne yiyoruz da, bu denli cesaret yüklüyüz..!!!
Etrafta, tanıdıklar bu illetten canından oluyor, halen işin ciddiyetine varamayanlarımız da etrafta umursamaz şekilde kol geziyor..  Lügatta duruma özel söz bulamıyorum ki aktarayım.. Allah sizi bildiği gibi yapsın başka da ne diyeyim.. !!!