“BİLİYON VE SÖYLÜYON DA NEDEN YAPIYON..!!!”

Gündem maddesi bu aralar çok. Hepsi de önemli.. Bir makale paylaşmışlar sosyal medyadan, okumadan edemedim.
Alıntı vurgusu ile kaleme alınıp, paylaşılan yazı şu başlıklıydı;
“Fransız Gazetesi Le figaro dan: İTİRAF Pkk TÜRK Ordusunu Süper Güç Yaptı.”
Ardından; “Türklerin karşısında artık kimse duramaz…" vurgusu..
Dahası; “Pkk' yı kurarak Tu¨rkleri su¨per gu¨c¸ biz yaptık haberimiz olmadan. Onlar sınırları iiçinde ku¨c¸u¨k, geri kalmıs¸, fakir bir devletti. C¸omağı biz soktuk.” şeklinde ifade geçen o makalenin devamı..
Paylaşılan makalede ayrıca, “En bu¨yu¨k hatayı burada yaptık. Tu¨rk’ ler sürekli savas¸arak hazır hale geldi. Sürekli teknolojilerini geliştirerek du¨nya silah teknolojilerinin anlayamadığı teknolojilere kavus¸tular.
PKK'yı ic¸te bitirdiler. S¸imdi sınırları dıs¸ına c¸ıktılar süper güçlere kafa tutarak ilerlediler.
Suriye' de Rusya' yı, Libya' da hem Rusya'yı hem Amerika'yı yendiler.
Şimdi her yerde hem savaşıyorlar hem teknolojilerini daha da geliştiriyorlar.
Aslında s¸u an bile hiçbir devlet Türkleri kars¸ısına almak istemiyor. Gelecek ise; daha da korkutucu olacak.
Aslında uyuyan Devi biz uyandırdık..” şeklinde bir ifade vardı ki, inansın içinden GÜNAYDIN… diyesi geliyor..
Dikkatimi çektiği için, devamını da okuduğum sosyal medyada paylaşılan bu makalede; “Ortadogˆu' da is¸leri bittiğinde Batıda tekrar eski hedeflerine ulas¸acaklar. Avrupa'nın bu gu¨n bile Tu¨rk’ leri durduracak gu¨cu¨ ve inancı yoktur. Avrupa korkuyor ve endis¸e ile izliyor.
Fransa gerc¸egˆe uyanmalı. Sadece kuzey Afrika degˆil, Tu¨rk’ ler tu¨m Afrika' da ve Ortadoğu' da Fransa'yı, Batıyı yeniyor ve kovuyor. Afrika ve Ortadogˆu kaybedilmis¸ birer anı olmak u¨zere. Avrupa Tu¨rk’ leri kars¸ısına almadan siyaset yaparak bir  mu¨ddet daha var olabilir. Eninde sonunda diz u¨stu¨ c¸o¨ku¨p Tu¨rkiye’ ye Avrupa birliğine gelmesi ic¸in yalvaracaklardır. (Le Figaro'dan makale...)”  diye kaleme alınanlar vardı.
Peki ye son durum..!!!
Son durum, Fransa 19 uçak satacakmış 8’i hibe..
Kime?  Komşuya.. Yine şımar şımar haline tanık olduğumuz Yunana..
Yunan da bir tuhaf.. Taşıma su ile değirmen döndürme telaşı.. Feribotlarla sevkiyat.. Bu konuda, 1915’ de Çanakkale’ yi geçilmez kılan Kahraman Nusret Mayın gemimizin kaptanının, ikinci kuşak torunu, pek kıymetli arkadaşım Uzak yol kaptanı Cihat Gündoğdu bir güzel palaşımda bulundu. Fotoğraflı anlatıma ilişkin yazdıkları pek güzeldi..
Kendisi, bir ara, bir Yunan limanında, konteynerlere, terör örgütü pkk’ nin sözde gençliğinin imzası atıldığında, bir gece yarası operasyonu yapmış, o imzayı silmiş kıymetli kardeşim Kaptan Gündoğdu;
“Yunanistan Paris Anlaşmasına aykırı bir şekilde Meis adasına sivil bir feribot ile asker göndermiş ve bu husus BELGELENMİŞTİR anlaşmayı ihlal etmiştir !
Ulusal güvenliğimiz ve uluslararası hukuktan doğan haklarımız adına acilen adayı boşaltması için ültimatom verilmeli aksi takdirde gereken yapılmalıdır..  Bu bizi haksız konuma düşürmez !” diyordu..
Hafta sonundan gelen bu çıkış, karşılık buldu elbet.. Misal dün..
İktidar Parti Sözcüsü Çelik: “Yunanistan’ın Meis adasını silahlandırma girişimi yeni bir korsanlık örneğidir”  diyerek özetleyiverdi, şımarık komşunun attığı bu komik adımı. 
Yunanistan’ın Meis adasına asker sevkiyatı yapması üzerine, tepki çoktu Türk Kamuoyundan.,. Ne sözler işitti kulaklarımız..
Hazır, 1 Eylül itibari ile deniz avcılığında sezon yeniden açılmış iken; “Doluşuverelim gır-gır lara, ver elini Atina..!!!”diyenimiz de vardı, “Yüzerek geçsem karşıya, akıllarını alıveririm” diyen de..
Şaka bir yana, yahu hiç mi tarihten ders çıkarmamış  birileri..  
Yeni, yeniden ders mi beklerler..! Yüz yüze eğitim yok diye mi bu aralar gösterdikleri cesaretin nedeni..!
Yüz ye eğitim şimdilik okullarımızda yok, lakin bu ders isteyen birilerine yüz yüze ders yok anlamına gelmiyor bence..
Neyse, kendimce yorumları bir kenara bırakıp, İktidar kanadından, AK Parti Sözcüsü Çelik’ in sözlerine döneyim ben..
“Yunanistan’ın Meis adasını silahlandırma girişimi yeni bir korsanlık örneğidir” diyordu ve ekliyordu Ömer Çelik.
 Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, “Yunanistan’ın Meis adasını silahlandırma girişimi yeni bir korsanlık örneğidir. Türkiye’nin kıyılarına silah doğrultmak akılsızlıktır.
Yunanistan hukuka aykırı bu adımları atarak Ege’de ve Akdeniz’de korsan politikaların temsilcisi olmuştur.
Hukuk temelinde diplomasi yoluyla sorunları çözmek yerine, korsan anlaşmalarla diplomasiye sabotaj düzenleyen Yunanistan’dır. Yunanistan’ın bu adımlarının neticesi ağır başarısızlık olacaktır.
Yunanistan hukuk yoluyla sorunları çözmek istiyorsa Türkiye en güvenilir muhataptır. Türkiye ile konuşmak yerine Fransa ile tatbikat yapmayı tercih ediyorsa bunun ne kadar yanlış olduğunu görecektir.
Yunanistan her adımına verecek güçlü bir cevabımız olduğunu öğrenecektir”  diyordu sayın Çelik..
Gündem maddemiz çok… Yukarıdaki satırlarda bahsettiğim yüz yüze eğitim konumuz gibi..Yüz yüze değil uzaktan görünüyor bir sür daha eğitim.. Belki, bazılarının rahatlığı bu yüzden.. Fakat, uzaktan da olsa, eğitim de verir Türk’ün koca yürekli Askeri..
Ders vermeyi sevmiştir Mehmetçik tarih boyunca.. Bakarsınız, “Uzaktan pek anlaşılmıyor, yüz yüze yapalım dahi iyi!” demesini de bilir vakti geldiğinde.. Yalan mı !