Ya da şöyle mi denmeli; “Vardır bir nedeni.!”


Ya da şöyle mi denmeli; “Vardır bir nedeni.!”
Hafta sonuna saatler kala, bir gelişme yaşandı siyasette. Bir karar ve uygulanması için gösterilen kati kararlılık..
Seçim yani sandık, siyasetin vazgeçilmezi, daha da doğrusu olmazsa olmazıdır. Seçimle gelir siyasetçi, seçimle de gider…
Gelen kurar ekibini ve yol alınır..Siyasette manevralar önemli elbet.. Kimi öyle diyecek, kimi böyle.. Peki ya, siyasetin gündemine giren kararlar ve denilenler.. Olasılığı varsayılarak,  yazıya dökülen kararın asıl nedeni.. Ve bu nedeni kabullenebilmeler… 
Hafta sonu siyaset kamuoyundan karşılıklı tezat görüşlerle değerlendirilen, alınan ve teşkilatlara bildirilen karardan söz edeceğim. Lakin öncesinde, başta dedim ya; “SİYASETİ OKUMAK..!!!”
Benim haberdar olduğum arardan haberdar olup, yorumlayan bir isim..
Cumhur ittifakının tarafı olarak, seçim gören ve geçiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ nin bir evvel ki il Başkanı, ülkü ocaklarından yetişme siyasetçinin dedikleri.
Bahsettiğim isim Hakan Pınar.
Pınar’ ın, haberdar olduğu ve bir takım üst perdededn tepkiler gösterilen karara ilişkin yazdıkları.
“Biliriz ve inanırız ki Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Edip Semih YALÇIN beyefendi ya da hukuku olan dostlarının ifadesi ile Semih Hoca, Liderimizin kadim dostu ve yol arkadaşıdır.
Bu sebeple sözü de talimatları da Liderimizin emir ve tensipleri dışında değildir.
Bilindiği üzere Ağustos - Kasım 2020 tarihleri arasında İlçeler ve nihayet İl Kongreleri gerçekleştirilecektir.
Hangi usul ve yöntemle gerçekleştirilecek olursa olsun, Lidere tam bir sadakat ve teslimiyetle süreç takip edilmeli, fitneye ve tefrikaya meydan vermeden Milliyetçi Hareket Partisinin başarısına katkı sunacak azami gayret ortaya konulmalıdır.
Bu vesile ile Ülke genelinde ve ilimizde aday olacak arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diler, başta Çanakkalemiz olmak üzere Milletimize ve Milliyetçi Ülkücü Harekete gönül veren Dava arkadaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ederim.” şeklindeki ifadeleri.
“Karar belli, nedenine gelince…” falan deyip, ukalalık yapmayacağım. Fakat, az buçuk siyaseten düşününce aklıma ilk geleni deyivereceğim “MHP, sızmaların önüne geçme hamlesinde…”
“Bu da ne demek?” diye sormayınız lütfen.. Düşününce detaylı, böyle bir kanıya varıyor zihnim..
Nedenlerim var fakat, biraz da başkaları düşünsün. “Bu ne demek, sızmaları önlemek?” diye sorulacağına.ben gibi siyaseten düşünmek ve kafa yormak gerek..
Ben düşünüp vakit harcayacağım, sonra muhtemelen birçok kişinin makul göreceği görüşümü paylaşıp, belki de taktir toplayacağım..
İşim düşünmek ve fikir üretmek. Sonuçta ben fikir işçisiyim.  Biz de Gazetecilik böyle bir şey.
 Tarihsel süreçten örneklerle, günü kıyaslayabilmek..
‘Sızmalara engel..’ şeklindeki naçizane kişisel düşünceme neden,  karar metninden söz edeceğim..
Teknoloji hayli gelişmiş olduğundan iletişim de buna bağlı jet hızıyla malum..
Akıllı telefonlar ve onlarda kurulu WhatsApp sayesinde, ‘Tık’ denildiğinde, metinler ve fotoğraflar salisiyeler içinde, bir uçtan bir uca..
İşte öyle bir süre zarfında bendenize gelen o karar ve sıralanan maddeler..
Şimdi yorum,  siyaset kamuoyunun. Milliyetçi Hareket Partisi duyurdu..
Madde madde o karar;
“Başkanlık divanı kararları gereği pandemi sürecinden dolayı ilçe kongrelerinde uyulması ve uygulanması zorunlu kurallar şu şekildedir;
1.İlçe Kongrelerin gerçekleşeceği alanların dezenfekte edilmesi, Kongrelerin gerçekleşeceği alan girişlerinde ateş ölçer ile delegelerin ateşlerinin ölçülerek, delegelere maske temin edilmesi, Delegelerin salon içinde sosyal mesafe kurallarına uygun biçimde maske ile yer almaları, oy kullanma işlemini sırayla yapmaları, oy kullanma işleminden sonra sandık başına delegelerin beklememeleri,
2.Kongrelerin seyircisiz bir şekilde sadece hazirun listesinde adı bulunan delegelerin katılımıyla gerçekleşmesi,
3.İlçe kongrelerine genel merkezimizden onayı alınan dava arkadaşlarımızla tek liste olarak gidilmesi, birlik ve bütünlüğümüz adına aday çıkarılmaması,
4.İlçe kongrelerimize müdahale ve sızma teşebbüslerinin her şart ve durumda engellenmesi gerekmektedir.
5.Genel Merkezimizin bu kararlarına uymayan kişi ve kişiler hakkında gereken her türlü tedbir alınacaktır.”