Suç, işlenmeden önce ‘dur’ denildiğinde, daha bir dikkat çekiyor.

Suç, işlenmeden önce ‘dur’ denildiğinde, daha bir dikkat çekiyor. Bence suça önlemeye ilişkin çalışmalar, başarıyla noktalandığında daha bir anlamlandırılıyor.
Hem Polisimiz hem de Jandarmamızın bu noktada yaptığı başarılı çalışmaları, yine diyeceğim; “Bence ayakta alkışlamalıyız…”
Kimine göre, “Ne var ki bunda?” denecek bir konu olabilir. Lakin, tam da burada işte asıl mesele.. Yani, istihbarat..!
İstihbarat olacak ki, silah kaçakçısına da dur denilebilecek, uyuşturucu satıcısına da.. İstihbarat olacak ki, kaçak köçek izinsiz kazılar yapıp, tarihi talan edenlerin bu sayede elde ettiği tarihi eserler, ülkemizde kalabilecek, tarihi alanlar kısa yoldan köşeyi dönme hayali kuralarca tahrip edilmeyecek.. Tüm bahsettiğim bu gibi suç unsuru oluşturan konularda, şükürler olsun ki Polisimiz ve Jandarmamız son derece iyiler.. Nazar değmesin.. Hey Maşallah..
Uyuşturucu geleceğimizin güvencesi gençler için, sinsice bir köşe başında bekleyen büyük tehlike. Bu nedenle, birilerinin iştahını kabartıyor. Hedef kitle gençlik olunca, gençler üzerinden para kazanma uğraşı haliyle artıyor. Genç bir nesle sahibiz. Bu genç nüfus birilerinin hep hedef kitlesi olacak.. Kaçakçının, göçekçinin..
Evlat sahibi olunca insan, daha bir endişeleniyor. Acaba diyor kendi kendine,  ölüm tacirleri benim evladımın da peşine düşer mi diye başlıyor düşünmeye..
Bunca yıllık meslek hayatımda, ne gençler gördüm uyuşturucunun müptelasına dönüşmüş.. Ne anne babalar tanıdım, çaresiz kalmış.. Şükürler olsun ki, hem Polisimiz hem de Jandarmamız, zehir tacirlerine nefes aldırmıyor, göz açtırmıyor. Böylelikle günümüz insanı, geçmişe oranla daha bir rahat nefes alıyor..
Biliyor ki insanımız, Güvenlik güçlerimiz suç ile mücadelede karalı ve de Allah nazarlardan korusun son derece başarılı..
Uyuşturucu ticareti yapıp tonla para kazananlar, sadece bunun la da yetiniyor. İllegal ne var ise, hepsi de onlarda var..
Bu gün bahsedeceğim, az gibi gözükse de, aslında bence çok önemli bir miktar.. Ele geçen tek bir silah.. Lakin, suç hikayesinin baş aktörü olduğunda, can alıp, bir ya da birden fazla aileye yas yaşatacak bir nesne..
Gelelim ele geçen uyuşturucu miktarına. 30 adet hap.. “Ne var ki bunda?” diye soran çıkabilir.
Uyuşturucunun biri de bir, bini de.. Hedef kitle genç nesil olunca, ele geçen uyuşturucunun bir kırıntısı dahi çok önemli bence..
Polis ve Jandarmamız gün geçmiyor ki, uyuşturucu illetine karşı bir operasyon yapmasın. O kadar çoklar ki ölüm tacirleri, yakala yakala bitmiyor. Ne var ki, ne Polisimizin ne de Jandarmamızın bu mücadelede bir gıdım geri vitesi yok. ne bıkkınlık yaşıyorlar, ne de yorgunluk. İşte bu anlamda da bence;

“HEY MAŞALLAH..!!!”

Biga’da, Ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefet (TCK Md.6136 12/1 Silah kaçakçılığı)
Uyuşturucu Madde Kullanmak veya Bulundurmak(TCK Md.191) suçlarından işlem yapan Jandarma, “Helal olsun be..” dedirten bir çalışmanın alkışlanan kahramanıydı.
Bahsedeceğim operasyonun ayrıntılarında, adetler az, miktar küçük gözükse de, kim bilir kimlerin canı yanacaktı. Kim bilir, hangi gencimiz müptelası olacağı uyuşturucu tuzağına düşecekti.
İşte bu yüzden, son derece önemli böyle operasyonlar. Ele geçen suç nevinin biri de bir bini de bir vesselam.
Basın bilgi notu olarak e-posta adresime düşün operasyonda ele geçenlerin anlatıldığı metinde;
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Kom Şube müdürlüğünce silah ve mühimmat kaçakçılığını önlemeye yönelik yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda 17.07.2020 tarihinde M.Ç isimli şahıs Biga ilçe merkezinde silah satışı yaptığı esnada suçüstü yakalanmıştır.” şeklinde bir ifade yer buluyordu.
Adamın sattığı silah.. Yani can alabilecek bir nesne.. Bir suçun baş aktörü olduğunda, kim bilir hangi canı alıp hangi ocağü ateş düşürecekti.. Ya da, bezeri bir Uyuşturucu ile Mücadele operasyonunda, belki de bir güvenlik gücümüze doğrultulacaktı o silahın namlusu.
İşte bu yüzden, bu operasyon ve ele geçen o silahı son derece önemsiyorum.. Kaldı ki, daha ele geçen o haplara gelmedim.
Basın bilgi notunda; “M.Ç isimli şahsın aracında ve üstünde yapılan aramada;
- 1 Adet SİG SAUVER P236 CAL tabanca - 3 Adet 9 mm tabanca mermisi - 2700. Tl nakit para  - 30 Adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.” anlatımı da yer buluyordu.
Asgari ücretli bir çalışan olarak, ayda bir elime geçen maaş miktarının hayli üstündeki o parayı üzerinde bulunduran o zanlı, düşününki  ne kadar çok kazanıyor..
Kazancı sağlatan, zehirlediği Milletimiz. Belki de komşu çocuğu.. Belki de, okusun diye Coğrafyamıza tahsile uğurlanmış bir öğrenci gencimiz.. Mahalleden bir ergen, ya da bilmem kim esnaf.. 
 
Detay önemli değil bu noktada. Zehirlenecek bir insan önemli olan..
Beline takacağı silahla, muhtemelen katılacağı bir eylem. Bu eylem ile olasılık bu ya, Can alacağı bir ya da birkaç isim mesela..
 
İşte bu yüzden, güvenlik güçlerimizin bu konularda yaptığı, suç unsuru konularla karşı  mücadele çalışması bence çok önemli..
 
Jandarmamızın başarılı çalışmasını anlatır bilgi notunun devamında;
“M.Ç ve olayla ilgisi olduğu tespit edilen A.Ç isimli şahısların Biga ilçe merkezinde bulunan 2 ev ve 1 işyerinde yapılan aramada;
- 36 Adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.  M.Ç isimli şahıs çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanarak Çanakkale kapalı ceza infaz kurumuna sevk edilmiştir.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” deniliyordu.
 
Üzerinde 30,  belirlenen adreslerde yapılan aramada 36 uyuşturucu hap daha ele geçirilmiş. Bu detaylı bilgiler gösteriyor ki, hiç de küçümsenecek bir durum değil bu operasyonun sonucu..
 
Geniş ve büyük düşündükçe, daha neler dile gelecek.  İyisi mi, daha da uzatmayayım.  kısa keseyim. Rabbim Güvenlik Güçlerimizi her daim başarılı kılsın. Muzaffer eylesin..
 
Bu arada, bahsetmeden edemeyeceğim. Hassas burunlu can dostlar, geleceğimizi hedef kitle seçmiş ölüm tacirlerine göz açtırmayan kadronun bir parçası.
 
Polis ve Jandarmamızın uyuşturucu operasyonlarında görevli K/9 ‘ lara da diyelim hep beraber bir HEY MAŞALLAH