Çanakkale’nin bildiği isim bizim Şöhret.. Şen kahkahalarını bilmeyen ve hatta işitmeyen yoktur desem, sanırım yalan olmaz.


NE VAKİT GÖRSENİZ, BİN KAHKAHA HALİNDEKİ ŞÖHRET’TEN GELDİ BU SÖZ;
“BEN YORULDUM HAYAT…!”
Çanakkale’nin bildiği isim bizim Şöhret.. Şen kahkahalarını bilmeyen ve hatta işitmeyen yoktur desem, sanırım yalan olmaz.
Bu aralar pek bir sıkıntılı Şöhret… Sesini işitecek bir hayırsever kulak, daha sı uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Ekmeğini taştan çıkarır türden bir isim Şöhret. Kimi zaman geldi hurda topladı sattı, kimi zaman geldi Belediye Cenaze Arabasının, yevmiyeli çalışanı oldu.
Uzunca süredir, ayakkabı boyacısı bizim Şöhret. Attığı kahkaha aynı da, biraz yorgun.. Kolay mı kasa kasa malzemeyi el arabasına koyup, her ‘boyacıııı’ diye seslenen olduğunda üşüemeden açmak arabayı.. Sarılan kasa kasa malzemeyi indirmek her seferinde..
Hele hele, bu yaz sıcağında, evinden başlayıp çarşı caddesi, kordon, yok efendim diğer caddelerde dolaşmak, bir yudum ekmeğin peşinde.
Çanakkale’nin en bilindik yüzü Şöhret. Hemen herkesin kahkahasından tanıdığı.. Adını sorsan, hemencecik kahkahayı atan..
Her eve lazım diye yorumladığımız bir nadir gülen yüz, bizim Şöhret..
Aslen Karacalar köyünden.. Şen şakrak Şöhret.
Ben gibi, pek çoğumuzun, pek çok kez kırk yıllık dostlarımızın adını anımsayamadığımız anlar yaşasak da, adını hiç unutamadığımız bir isim bizim şöhret..
Biraz daha bahsedeyim iyisi mi: Şöhret Ece’ den.. “Ben bir gece de şöhret oldum” deyiverir ve basar kahkahayı.. O anlarda bizleri de güldürür yürekten..
“TEBESSÜM, İNSANIN İNSANA VERDİĞİ EN GÜZEL SADAKADIR”
Sahi, bu sözü anımsadınız mı? Ne de güzel bir söz değil mi?
Diyenden çok, denilene bakmak gerek.. Mesela bu söze; “TEBESSÜM, İNSANIN İNSANA VERDİĞİ EN GÜZEL SADAKADIR”
Hemen her gün bizleri tebessümüyle tebessüm ettiren Şöhret’ in derdini işittim, dile getirmeden edemedim kısacası. Bu gün bir hayır yapalım. Olmadı, hep birlikte.. Olur mu?
Bizlere hemen her gün sadakası geçen Şöhret, o koca arabayı ittirmekten yorulduğunu söylüyor günlerdir. Hat ta, şöyle bir geçmişe baktım da, yaklaşık iki yıldır tek derdi bu Şöhret’ in.”Ben yoruldum hayat..!!!” diyor.
Dahası; “İttirmekte yoruldum arabayı…” diye de ekliyor.
Bir akülü araba derdinde Şöhret. Hani üç tekerlekli ve şarj olan, gaza bastın mı dı, hoop gidiveren.
Daha da yorulmamak için istiyor o arabayı. Kimine göre, elektrikli motor Şöhret’ e göre üç tekerlekli araba..
Fiyatı dile kolay, 3 mü desem, 5 mi.. Bilemedin 6 bin… Bir koca yürekli hayırseverin tak diye çözeceği bir sorun. Olmadı, el atsak bu işe, imece usulü denesek mesela, hep birlikte..!!!
Fonlar var, fakir fukaraya.. Fon’dan olmadı, başka bir yöntem.. !!!
Çanakkaleliye, hemen her gün gülen yüzü ile bizleri güldürüp, topyekün sadakası geçen Şöhret için, bence; “ başarırız be Çanakkale… “
Hayır hasenat önemli şey.. Yürekten geçen iyi düşünce de..İyi düşünelim iyi olsun.. belki, imeceye gerek kalmadan da bu sorun çözülür ya neyse…!!!
Haydin şimdilik hoşça kalın.. Biraz da düşünerek kalın..
Şöhret o arabayı bence hak ediyor,YA SİZCE..!!!