Bu söz, Çanakkale Barosu Başkanı Av. Şarlan’a ait.. Konu, günlerdir gündemde. Görüşme ise Başket’ te..

Bu söz, Çanakkale Barosu Başkanı Av. Şarlan’a ait.. Konu, günlerdir gündemde. Görüşme ise Başket’ te..
Yani mesele şu,  Etkin ağızdan gelenşu  ifadelerle aktarayım.
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan: ”ANKARA’DA BAROLARI VE SAVUNMAYI SAVUNDUK” diyordu, biz gazetecileri bilgilendirmek adına yaptığı açıklamasında.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve yönetim kurulu ile Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan’ın da içinde olduğu 31 baro başkanı’ nın, Baroların yapısı ve seçim sistemlerinde yapılması düşünülen yasa değişikliğinin geri çekilmesi için, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başta olmak üzere, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde Grubu bulunan AK Parti, CHP ve İYİ Parti Grup Başkan Vekilliklerini ziyaret edildiğini anlatır açıklamada, Baro Başkanı Av. Şarlan’ ın da değerlendirmesi yer buluyordu.
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan açıklamasında, 80 baro ve TBB olarak derhal sürecin durdurulmasını, uygun bir süreçte TBB ve Baroların bir araya geleceği ve mesleğimizin tüm sorunlarını çözmeye yönelik, çağdaş, ilerici, yargıyı güçlendirecek olan bir Avukatlık Kanunu’nun birlikte yapılmasının doğru olacağını belirttiklerini vurguluyordu.
Attığı başlık vardı birde. Diyordu ki; “SAVUNMANIN GÜÇLENMESİ İÇİN GÖRÜŞTÜK”
Adalet Bakanının ardından Kamu Başdenetçiliği ve TBMM’de süren görüşmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunur iken atıyordu başlığı Bakan Şarlan.
Aslında, Başkent’te gerçekleşen ziyaretlere ilişkin kaleme alınmış bir değerlendirmeydi bu açıklama.
Baro başkanı Av. Şarlan, ziyaretler esnasında açılan konu başlıklarını sırlıyordu.
Nasıl mı? Aynen şöyle;
“Sayın bakan, sayın kamu baş denetçisi ve sayın milletvekillerine avukatların taleplerini aktardık.
Kendilerine asıl meselemizin ekonomik ve sosyal meseleler olduğunu ifade ettik.
Baroların temsil ve seçim sistemi ile ilgili bir problem bulunmadığını söyledik.
Teklifin geri çekilmesini talep ettik.
Bununla birlikte asgari ücret tarifesinden, kadın cinayetleri ve çocuk istismarı davalarında müdahale hakkına kadar birçok konuyu gündeme taşıdık.
Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül’ün haklı taleplerimize ve beklentilerimize yönelik adımlar atılmasına vesile olacağını temenni ediyorum” diyerek..
X                            X                           X
HAVALAR ISINDI.. CAN DOSTLAR İÇİN ÖNLEMLERİ ALALIM..
Zaman geliyor, insan derdini anlatamıyor.. Can dostlar ne yapsın..?
Sadece, kuru mama ile olmuyor arkadaşım. Suyunu da düşünmek gerek. Üstelik, boş gördüğün su ve mama tasını tekmelememek de gerek.
Bu sitemim, bir türlü kedi köpek sevemeyenlere. Ne istiyorsunuz Allah aşkına.. Sana ne zararı var,kedinin, köpeğin..
Hayvancık yatıyor bir köşede, sana zararı mı var, neden tekmeliyorsun, mamasının ve suyunun tasını. Hadi, bundan zev alıyorsun, ses çıkarıyor, çangır çangur..Bununla da yetinmeyip, kedi köpeği  tekmeleyenlere ne demeli..?
Biz insanlar, derdimizi aktarmada, çare bulmada çile çeker iken, dili söylemez can dostların “bana yardım et..” dercesine bakışı dahi birilerinin kabini nasıl yumuşatmaz, vallahi alamıyorum.
 Bugünlerde, kafaya fena taktım. Bir çoğunun, bu hallerini fotoğrafladım. V e pek yakında bir fotoroman gibi,  her bir can dost düşmanını yayımlayacağım. Benden söylemesi..
Yetti artık yahu.. Mama tasından su tasından ne istiyorsun..!
Hadi kedi miyavlıyor, köpek havlıyor rahatsız oluyorsun.. İyi de, sessiz sedasız, oracık da duran o taslar neden ve nasıl rahatsızlık veriyor..!
Havalar ısındı. Sanırım, bazı ruhsal problemler kendini hissettiriyor.. Benim ki de iş işte…
Herkese iyi haftalar.. Hoşça kalın, elbet sağlıkla kalın…