İstifa haberi düştü gündeme.

İKTİDAR PARTİDEN GELİNCE İSTİFA, DİKKAT KESİLİYOR İNSAN HALİYLE.
İstifa haberi düştü gündeme. Hani denir ya bazen, etkisini özetlemek için; “Bomba gibi düştü..” Böyle denilebilir mi bu durumda biledim lakin, istifa İktidar kanadından gelince, ayrı bir dikkat  çekiyor öyle değil mi..?
Bu aralar, “Hadi bana eyvallah..” diyenlerin, genelde seçtiği ortak yola dönüştü sosyal medya.. San ki, daha bir etkili oluyor bu yöntem ve hayli çoğaldı seçenlerin sayısı.
Geçmişten hatırlıyorum da, örnekleri sıralamaya kalksam konudan uzaklaşacağımızdan, hatırladığımla kalayım iyisi mi..
Biga, Çanakkale’nin en büyük ilçesi.. Büyük olunca ilçe, derdi ve tasası da büyük olur, yanlış mıyım..? Belki bahsedeceğimiz konuyla , Biga’nın büyüklüğünün bir bağlantısı yoktur emme, ‘büyük düşünüp, büyük görmekte fayda var genelde..’
 Döneyim istifaya.. “AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin İstifa Etti” Başlığı ile gündeme düşen haberlere.
İstifasını sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaşan Şahin; ”Bir dava hareketi olan AK Partimizde başladığım siyasi hayatımda, 6 yıldır AK Parti Biga İlçe Başkanlığı görevimi layıkıyla yapmak için gece gündüz demeden, zaman mefhumu gözetmeden tüm dava arkadaşlarımızla Biga’mıza ve partimize hizmet için çalıştık.
Vatandaşlarımızın sorunlarıyla tüm gücümüzle ilgilendik ve çözümü için çaba gösterdik. Teşkilat bilinciyle hareket ederek bu güne kadar ve son olarak 31 Mart 2019 yerel seçimlerden vatandaşlarımızın teveccühüyle partimiz ve Cumhur İttifakı olarak alnımızın akıyla başarıyla çıktık. Amacım Biga, Gümüşçay ve Karabiga’mızda AK Partili belediyelerimizin canla başla çalışarak gönül belediyeciliği sunmasını sağlamaktı ve bu misyonumu tamamladım. Bilindiği gibi tüm Türkiye’de ve Çanakkale’de başlayan yenilenme sürecinde Biga’mızdaki bayrak ve hizmet yarışında yeni arkadaşlarımızın yolunu açacağız. Siyaset fedakarlıktır diyerek ihmal ettiğimiz uzun bir sürecin sonunda artık aileme vakit ayıracak ve işime yöneleceğim. Elbette ki bana her zaman güç veren ve desteğini her zaman yanında hissettiğim eşime minnet borçluyum. “ vurgusu yapıyordu önce.
Sonra da, bilindik bir deyişle, ‘şok’ kararı açıklıyordu millete..
Şöyle diyordu Şahin; “En başından bugüne görev istenmez, verilir düsturuyla hareket ederken, yol arkadaşlığı yaptığım AK Parti teşkilatımızın tüm değerli mensuplarına teşekkür ederim.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çıktığımız bu kutlu yolda AK Partimiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Necip milletimiz ve gönüllerin şehri Biga’mız için her zaman hizmet saflarında yürüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kıymetli hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selamlıyor saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Hoşça ve sağlıkla kalmanız dileğiyle… Allah'a emanet olun”
Mesleğini belirterek atıyordu imzayı, yani tam da şöyle; “Ahmet ŞAHİN Inşaat Yük. Mühendisi”
X                        X                       X
ATA SÖZÜNDE DE GEÇTİĞİ GİBİ;
“BU PİLAV ÇOK SU KALDIRIR..”
Yerel Parlamentodan çıkan karar için, sorumlu olarak gösterilen isimlere veryansınlı sözler daha da gelecek gibi görülüyor. Oturumun saatler sonrasında, Partisinin GİK üyeliği görevini üstlenen Çanakkaleli siyasetçi Rıdvan Uz’ da sesini yükseltti.
Satır arası mesajları, bence hayli dikkat çekiciydi denilenlerin. Mesela mı..? Mesela şu ifadeler;
“Çanakkale de halkımızın oyu ile seçilen il genel meclisi (yerel parlamento)nun AK parti ve CHP li üyeleri şehir adına karar verici unsurdur. Bir işim yapılıp yapılmaması tartışılır oylanır ve karara bağlanır sonuçları kamuoyu nezdinde tartışılır. Ama bugün RES ile ilgili durum böyle değildir. “ vurgusu bunlara ilk misal…
Çünkü diyerek, misalleri sıralayacağımı beklemeyin. “Çünkü..” diyerek başlayıp söze devam bir ifadesi daha geliyordu Uz’ un.
Üstelikhayli dikkat çekici bir soru ile geliyordu sözü;  “Çünkü daha konu meclise gelmeden ilgili firma ağaç kesimine beton dökme işlemine başlamış yani Türkçesi meclisi yok sayarak işe başlamıştır. Bu güvenceyi bu şirket nerden ve kimden almıştır?”
Ve dahası vardı ifadenin, şöyle ki; “Şirketin meclisi yok sayması Çanakkalemizi de yok sayması anlamını taşır. Bu noktada Ak parti ve CHP Meclis üyelerinin tamamı (lütfen mazur görün) biz başçavuşun eşeği değiliz kime sordunuz da daha mecliste oylanmayan ruhsat almadığınız halde işi başlatırsınız diyerek tamamı HAYIR oyu vermeliydi. “ diye gelen.
İYİ Partili Uz’ un benim de ulaştığım, konuya ilişkin yazılı değerlendirmesinde, dikkatimi çeken bir sözü şu oldu.“Biz çavuşun eşeği değiliz”
Aslına bakarsanız, bir anlatımı daha vardı dikkatimi çeken.
Ana muhalefetin aksine, İktidar partiden söz eder iken, (AKP) demiyor,
 (Ak Parti) diyordu sayın Uz.
İlk sorusu çarpıcıydı. Ardından gelen, ikinci soru gibi görülen değerlendirmesi de pek manidardı bence.
İfadesi tam olarak şöyle geliyordu İYİ partili uz’ un;“İkinci sorum ise iki defa hayır diyerek, üçüncüde evet diyen bu altı arkadaş gerekçelerini kamuoyu ile paylaşmalıdır.
Yerel seçimde millet ittifakının bileşenlerinin (İYİ PARTİ CHP SAADET DEMOKRAT )kaz dağları konusundaki duruşunun tarafımızca res ile ilgilide devamını arzuladığımızı kamuoyu bilgisine sunarım.”
İl Genel Meclisi’nin iktidarı; Ana muhalefet CHP malumunuz.
Peki ya, ne oldu da CHP’ de gözle görünür bir fire çıktı ortaya. Kamuoyunda bu soruya yanıt arayanların sayısını merak buyurmayınız bence. Sanırım, neredeyse herkes..