.

Bir tuhaf paylaşımlar geliyor sosyalden. Haliyle dikkat kesiliyorum… ‘Acaba neden?’ die de yanıt arıyorum göndermeli sözlere.
Misal; “ 2001 Yılından Bu Güne Partimde Bir Vazife Gibi Gördüğüm Aktif  Siyaseti Bıraktığımı  Beyan  Ediyorum ..” çıkışı..!
Bu çıkışın sahibi, iktidar partiye gönül vermiş ve hatta; “GÖNÜL ADAMI…’ imzasını, her paylaşımına atan bir isimdi.
Haliyle insan merak ediyor. Acaba, gönül adamı niye böyle demiş diye de düşünüyor..!
Telefon açıp, “Hayırdır, niye ki?” demek var tabikii. Lakin, benim işim mi, siyaseti alenen bıraktığını dile getiren kişiye;’Neden..?’ diye sormak..
Aslında, sormamamın nedeni vardı, bende sormadım. Çünkü, açıklıyordu nedeni.. Gönül Adamı..
Şu ifadeleri geliyordu paylaşımında;
“Siyaset Benim Gibi Elinin Emeğinle Geçinen,  Omurgalı  insanların  işi  değilmiş..” diye.
‘Hoppala..’ dedirtecek bir çıkış. Yani, siyasetin içindekiler omurgasızlar mı demeye geliyor bu sözler..
 Türkçe lastiklidir. Nereye çeker isen uzar iade. Hele bir de, lastik uzmanı ise sözünü eden, siz düşünün gyarı..!
Gönül adamı imzasının sahibi, AK partili Metin Arslan, aynı zamanda lastikçidir. Esnaftır. Tanıdığım kadarıyla da, ada gabi adamdır.
Sonrasındaki sözleri de bir manidardı Gönül Adamı’nın. Şöyle diyordu;
“Bunu Geçte Olsa Anladım…”  
 Dahası dedikleri, daha bir dikkat çekiyordu. Diyordu ki;
“Ben İnsan Odaklı Siyaset Yaptım yıllarca.. İnsanlara yardımcı olmak,  iyi gününde,  kötü gününde yanında olmak, Siyasetin olmazsa olmazıdır.
 Bu düsturla, Milletimize Hizmet Ettik. Bu Süreçte çok dost  kazandım . Çok da  dost  kaybettim.
 Yeri geldi, Küfür bile  yedik.. Maalesef  beraber merkez  ilçede  görev  Aldığımız Arkadaş dost bildiğimiz  İnsanlar  vardı  ama  maalesef  İnsanlar  hep  çıkar  siyaseti  yapmış.
 Ben omurgasız   bir  duruş  sergileyeceğime,  işime  Bakmayı  Tercih  Ediyorum...”..!
Net ve yek’ten ifadeler böyle idi, Gönül Dostu’ndan gelen. Peki ya, son sözleri..?
“Herkes  şunu iyi  bilsin  kurucusu  olduğum  Ak  Partimin, Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Her  Daim Destekçisi olacağım’...”
Sosyal medyadan, son günlerin öne çıkan, manidar ifadelerden bahsettiğimi okuyorsunuz. Her ne kadar, bazı paylaşımlar sonradan silinse de, ‘Söz uçar, yazı kalır’ dedirten olaya, ekran görüntüleri yol açıyor.
Atarlı gibi algılanan, atar için söylenmediği vurgusuyla altı çizilen, daha doğru kökten silinen  ifadeler bir yana, Gönül Dostu’nun, su sözü pek ilgi çekiyordu. “Şunu Kimse unutmasın; Köpekler İstedi  Diye  #Atlar  Ölmez..”
Siyaset son günlerde pek konuşuluyor. ‘Artı’ ve ‘Eksi’ vurgusuyla gelen o kadar çok anlatım var ki siyasete dair edilen, her biri bir diğerinden daha dikkat çekici. Derlemeye kalksam, işi gücü bırakmak gerekeceğinden, bazı örnekleri dile getirip, siyasetin meraklısına, siyasetin gelişmelerinden özetle bahsetmeye çalışıyorum.
Kimi siyasetçi, “Bak bakalım: bu fotoğraf ne diyor?” diye soruyor, kimi siyasetçi de, “Bunun oluşturacağı algı sence ne..?”
Vallahi, delikli demir çıktı mertlik bozuldu demiş ya skiler. Akıllı cep telefonları çıktı, herkes oldu foto muhabir. Ne diyeyim. Öyle anlar yakalanıyor ki karelerde, uğraşsan duygu halini başka türlü yakalayamazsın.
Hayran hayran bakışanlar da var, nefretle; “Sana göstereceğim..” bakışı atan da..
Yani; akıllı telefonlar, en akılsız anı dahi çözümlüyor sanki.. Utanmasa, dilden dökülenleri de fotoğrafa yansıtacak. O anı sonsuza dek donduran fotoğraflar,  bar bar bağıran, hiç susmayan,  konuşan fotoğraf oluyor, akıllı cepler sayesinde
Siyasetten kopamadığı bilinenlerin aldıkları kati kararlar bu ara öyle çık ki, bakalım hangileri üzerinden, yeni siyaset türeyecek..!   
Ne onsuz oluyor, ne de vaz geçiliyor. Siyaset birçok tanıdığımın yaşam sevinci,  yaşam felsefesi.
Ne kopabilirler,  ne de vaz geçebilirler. Çünkü onlar için Siyaset, kesinlikle vazgeçilmezleridir.
Mesajlarıdır yani, siyaseten dedikleri.. Yokluğu her daim aranır siyasetin, sevindiren, gülümseten gelişmelerinden söz edecek nice günler dileğiyle, haydin hoşça kalın. Gülümseten siyasetle kalın..!