.


 Fakat söylenen sert sözler, okkalı çıkışlar, bence hayli enfes..!
 
Enfes diyorum, çünkü Ormanlarımızı bilerek kundaklayanları görmezden gelenlere de gelmiş bence bazı ifadeler. Nereden mi? Başkent’ten elbet..
 
Bir de, Manevi başkent Çanakkale’ den dikkat çeken bir çıkış ve sorular geldi dün.
 
Düne döneyim ve bahsedeyim özetle. Ve dikkat çeken o soru diyeyim önce. “ÇAKMA ÇEVRECİLER NEREDE?”
 
Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da, çevreci geçinenlere çarptırdığı önemli sözleri vardı. Ondan da bahsedeceğim lakin, önce Çanakkale.
 
Dikkat çeken soruyu yönelten isim, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Yıldıray Ölçek oldu. İfadeleri arasında, yüz gülümseten lafları da vardı ki, hakikaten gülümsememek elde değildi.
Misal;  “ağaçlarını kimse görmesin diye başka bir yere mi dikmiştir?” şeklinde olanı..
 
Bu sorunun muhatabının ismi de geçiyordu açıklamada. AK Partili Ölçek’ in yüz gülümseten ifadeleri gibi, düşündüren söylemi de bence haftaya damga vuracak türden.
 
Lafı uzatmayayım,  denilenlere döneyim iyisi mi. AK Parti Merkez ilçe Başkanı Ölçek; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Milli Ağaçlandırma Günü ‘11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefesi’  projesi kapsamında fidanlar toprak ile buluştu. “ deyip ardından da veriyor veriştiriyordu.
 
“Gelin görün ki..” vurgusu ile söze girip sonra da; “ Her platformda çevrecilikten bahseden Kirazlı köyündeki kesimler ile ilgili yaygara koparan Merkez Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı Kemel köyümüzde yapılan ağaç dikim töreninde göremedik.” İfadesiyle, birg özleminden zsöz ediyordu.
 
Sahi, Başkan Gökhan neredeydi..?
 
Neyse, ben döneyim sözünü ettiğim açıklamaya. AK Partili Ölçek; “ Sayın Gökhan başta Sayın Valimiz olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının dahi yoğun katılım sağladığı ağaç dikim törenine neden katılmamıştır?” şeklindeki sorusuyla sesini yükseltiyor ve ekliyordu;
 
“ Yoksa Başkan Gökhan ağaçlarını kimse görmesin diye başka bir yere mi dikmiştir.
Ayrıca Kirazlı ile ilgili eylem yapan sözde çevreciler acaba neredeydiler?” diye bir merak uyandıran soruyu daha, yanıtı merak edilin şekilde ortaya atıveriyordu.
 
Sayın Ölçek’ in ölçeği kaçırılmış mıdır bilemiyorum lakin, belli ki gözlemlerine ilişkin başka dedikleri de vardı.
 
Diyordu ki; “Çanakkale halkı bu sözde çevrecileri ve Belediye Başkanını net anlamaya başlamıştır. Amacı farklı ve tamamen halkı yanlış bilgilendirmeye dayalı bu sözde çevrecilere halkımız yeri ve zamanı geldiğinde gerekli cevabı verecektir.”
 
Böyle idi,  Çanakkale’den çıkan ses ve merak uyandıran sorular. Peki ya, Başkent’ten yükselen ses neydi,  hani Başta bahsettiğim…
Döneyim yeniden düne. Sayın Cumhurbaşkanı’nın dediklerine.
 
“Bugün Fidan Yarın Nefes “ Projesi kapsamında, dün yani; 11.11.2019 Pazartesi, saatler 11.11’i gösterirken, 81 ilde, eş zamanlı tam 1 milyon fidan toprakla buluştu.
 
Geleceğe nefes olacak ağaçlar dikiliyor, Türkiye’ nin yeşil geleceği  oluştkuruluyordu özetle.
Peki ya burada denilenler.
 
 Hayli dikkat çekici sözlerle, sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
“Nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar.
Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayanlar nerede.
 Hiçbiri ortada yok, dikili ağaçları yok” diyor ve ekliyordu;
 
“Bunların derdi Türkiye’yi bir çıra gibi yakmaktı” diye..
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın, hayli sert Başkent çıkışı böyle idi. Günün önemini dile getirirken;
 “11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararını geçtiğimiz hafta imzaladım. Bundan sonra her yıl milletimiz takvimler 11 Kasım’ı ve saatler de 11.11’i gösterdiğinde fidan dikmek üzere belirlenen alanlarda olacaktır”  bilgisini paylaşıp, geleceğin 11 Kasımlarında, saatler 11.11’i gösterirken yapılacağı anlatıyordu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın; “17 yılda toplam 4.5 milyar fidanı toprakla buluşturarak orman varlığımızı 22.6 milyon hektara çıkarttık,
Bizim yeşil sevgimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez” şeklindeki ifadeleri, bence oldukça dikkat çekiciydi.
 
Başka ifadeleri de vardı Reis’ in, hayli vurguyla gelen.
Misal;“Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır.” Vurgusu.
 
Sonrasında ise; “Geleceğe nefes seferberliğimiz gördüğü yüksek ilgiyle hedeflerini aşarak dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştü.
 
Rekorumuz bugün Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından Çorum’dan takip edilecek ve kayıtlara geçirilecek.” Şeklindeki sözlerle, dünyada bir ilk olacak etkinliğe dikkat çekiyordu Reis.
 
Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın bir de hayli dikkat çeken hatırlatması vardı, dün altını çizerek bahsettiği.
 
Geçmişte birilerinin ağaç bahanesiyle şehirleri talan etmeye kalktığını ifade ediyor ve şöyle diyordu Reis;
 
“Haftalarca sokakları ateşe vermişler, esnafımızın malını mülkünü yağmalamışlardı.
Nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar. Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayanlar nerede.
 
Hiçbiri ortada yok, dikili ağaçları yok.
 
Bunların derdi Türkiye’yi bir çıra gibi yakmaktı.
 
Bu yaz olanları duydunuz. Bodrum’da, Marmaris’te, İzmir’de, Antalya’da ormanlık alanları nasıl yaktıklarını izledik.
 
PKK denen bölücü terör örgütü onların yan kolları kendileri bunları açıkladılar. Onlar yaktılar biz diktik. Onarın derdi çevreyi korumak değil birileri adına Türkiye’yi kuşatmaktı. Allah’ın yardımı ile bu tuzakların hepsini boşa çıkarttık. “ diye de ekliyordu.
 
Dahası da vardı denilenlerin. Düşününce insan geçmişte olanları ve hatta şunun şurasında, günler önce, yaz aylarında yakılan ormanları, içi sızlamıyor mu sahi..?
 
Aylar önce yazmıştık yine. Ormanları ateşe veren o birilerine söz edemeyen birilerinin, dikkat çekici  o yeşil seviciliğini. Vallahi, anlamak mümkün değil.
 
 İçimden daha ne sözler geçiyor da, iyisi mi arkadaşlar ile muhabbet ederken edeyim o sözleri.
Yazıyoruz, çiziyoruz, ne anlayan var, ne de takan..
 
Benden bu günlük bu kadar. Haydin hoşça kalın.. Sağlık ve mutlulukla herkese İyi haftalar.