AK Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Mefail Ceyhan  yaptığı açıklamada "Son günlerde şahsım ile ilgili çeşitli medya organlarında çıkan bazı haberler dolayısı ile bu açıklamayı yapmak zaruri hale gelmiştir. Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki, Çanakkale’de yaşayan Roman vatandaşlarımıza ilişkin benim sarf ettiğim iddia edilen sözler kesinlikle şahsıma ait değildir. Bu ve bunun gibi sözler ne benim ne de çevremdekilerin ağzından çıkacak sözler değildir. Bu bağlamda 1 haftadır sistematik bir şekilde bu konu üzerinden şahsım ve partim yıpratılmaya çalışılmaktadır. Ben Türkiye cumhuriyeti devletinin Türk’ü ile Laz’ı İle Kürdü ile Romanı ile birlikte aynı cephede bir ve beraber olunarak ve savaşarak kazanıldığını iyi bilen ve bu bilinçle yetiştirilen bir gencim ,AK Parti teşkilatlarında görev alan hiç kimse iddia edilen bu sözleri ne sarf eder ne de sarf etme hakkına sahiptir. Romanlar Türkiye’mizin özellikle Çanakkale’mizin asil unsurları olup Bizim ülkemiz, bizim topraklarımız, bizim medeniyetimiz, kaynağını ve ilhamını sevgiden alır, hoşgörüden alır. Bu topraklarda hoş görülmeyen yegane şey, hoşgörüsüzlüktür. Bizler bu düsturla hareket eden bir gençlik hareketiyiz.
Bahsettiğim konu ile ilgili olarak aklım da, gönlüm de, vicdanım da son derece rahattır ve emindir. Sevgili Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı ve partimizden daha önce Milletvekilliği aday adaylığı yapmış olan Hacı Ramazan Işıldak’ın şahsımla alakalı bir art niyetinin olmadığını biliyorum ve kendisini çok iyi tanıyorum, Bu süreçte bu yapılanların Kurucu Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde 16 Nisan referandumu ile girdiğimiz zorlu virajda, birlikteliğimizi bozmak isteyenlerin kurguladığı bir iftira olduğundan da emin olmakla birlikte referandum öncesi bu tür iftiraların artmasının kimseye bir faydası olmayacağını belirtmek istiyorum.
Şahsım ile ilgili olarak basına servis edilen ve özel hayatımda dostlarımız, arkadaşlarımız ile geçirdiğimiz zamanların siyasete konu edilmesi, belden aşağı işler olarak sunulması hakkımızda ki karalama sürecinin boyutunun ne denli büyük olduğunu gözler önüne sermektedir. Ayrıca bu haberleri yayınlayan, özel hayatın gizliliğini ihlal eden, kitleleri tahrike sürükleyen basın kuruluşları ve bu haberleri servis edenler hakkında yasal süreci ivedilikle başlatacağımı buradan deklare ediyorum.
Evet diyenin de hayır diyenin de ülke vatandaşımız olduğunu söylediğimiz şu günlerde fitne odaklarına itibar etmemeli ve sandıktan evet çıkması hususunda gençlik kolları olarak üzerimize düşen ne varsa yaptığımızdan kimsenin şüphesi olmamasını buradan tüm kamuoyunun bilgisine sunuyorum." dedi.