Türkçe’nin düzgün kullanılmasını okullarda yaygınlaştırmak amacı ile hayata geçirilen ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’  kapsamında Gelibolu’da gerçekleştirilen Mısra yarışmasında hem okul hem de İlçe birincisi olan  Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu  3-B sınıfı öğrencisi  Nazende Karadayı okul yönetimi tarafından ödüllendirildi.

Türkçe dili içinde barındığı sözcük ve kelimelerle dünyanın en zengin dilleri arasında yer alırken, gelişen çağ ile birlikte hayatımıza giren yeni kelimelerden dolayı bir çok sözcük ve kelimeler unutuldu. Dijital çağda gelişen yeni sözcüklere karşı Türkçe kelimelerini ön plana çıkarmak ve Türk dilinin zenginliğini aktarmak amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından  hayata geçirilmeye hazırlanan ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’  ile Türkçe Sözcükler yerinde kullanılarak öğrencilere aktarılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen  ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ kapsamında okullarda yapılarak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları kapsamında   düzenlenen Mısra yarışmasında Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu  3-B sınıfı öğrencisi  Nazende Karadayı hem okul hem de ilçe birincisi oldu.  Hem İlçe hem de okulda derece alan Nazende Karaday’ıya okul müdür ve öğretmenleri tarafından madalya takdim edildi.

Cuma Deren