Katılımın yoğun olduğu Yerel seçimlerde vatandaşlar karar verdikleri partilere oy verdi.  Belediye Başkan adayları da belirlenen sandıklarda eşleri ile birlikte oy kullandı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de Yerel seçimde oy işlemleri sabahın erken saatlerinde başladı.  Saat 08.00 itibarıyla sandıklar açıldı ve vatandaşlar oy kullanmak için  sandık başına gitti.  Yoğun tedbirler altında gerçekleştirilen seçimlere vatandaşların katılımı da yoğun oldu.   Çanakkale il genelinde bin 595 sandık kuruldu.  440 bin 119 seçmenin olduğu yerel seçimlerde çoğu  vatandaş ilk kez oy kullandı.  Yaşlılar refakatçileri ile durumu olmayan engelli veya hasta vatandaşlar ise sağlık ekipleri tarafından sandığa taşındı. Sandığa taşınan isimlerden biri de kısa süre önce beyin kanaması geçiren 82 yaşındaki   Muhterem Sargın oldu.   Muhterem Sargın, İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi ekipleri tarafından evinden ambulansla alınarak oy kullanacağı Gazi Orta Okulu’na getirildi. Sargın, sağlık ekiplerinin yardımıyla 1304 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Kentte sandığa giden siyasilerden ilki CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan oldu.  eşi Nilden Güneşhan ile birlikte 18 Mart İlkokulu’na gelen Milletvekili İsmet Güneşhan 1131 Nolu sandıkta oyunu kullandı. Daha sonra gazetecilere bir açıklama yapan Güneşhan, “Çanakkale ve tüm Türkiye’mizde yerel seçimleri gerçekleştiriyoruz. Başta Çanakkale’miz olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasiye yakışır bir şekilde kazasız, belasız güzel bir seçim olmasını temenni ediyorum. 1968 yılından bugüne sol ve sosyal demokrat bir anlayışla Çanakkale yönetiliyor. Önümüzdeki 5 yıl da yine aynı anlayışla yönetileceğine inanıyorum. Çanakkale şuan Türkiye’de yaşanabilecek en iyi kentlerin başında geliyor. Üniversite öğrencilerimizin en çok tercih ettiği kent. Barış, huzur, özgürlük içerisinde yaşadıkları için burayı tercih ediyorlar. Seçimlerin Çanakkale’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu Kez Kendisine Değil Partisine Oy Verdi

22 yıldır Belediye Başkanı olan ve 4 dönemdir kendisine oy veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oyunu kullandı. Eşi Hale Gökham ile birlikte oyunu kullanan Başkan Gökhan, bu dönem aday olmadığı için 4 seçim sonra bu kez kendisine değil Partisine oy verdi. 1115 nolu sandıkta oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yapan Başkan Gökhan “Eşim Hale Hanım ile birlikte oyumuzu kullandık. Seçimlerin şehrimiz ve ülkemiz için en hayırlı şekilde sonuçlanacağı bir demokrasi şöleni olması temenni ederim” dedi.

Demokrasi ve Çanakkale İçin Hayırlı Olsun

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek ise oyunu  Gazi Orta Okulu 1307 nolu sandıkta kullandı. Geçtiğimiz Dönem Genel Başkan Yardımcısı Olan, bu dönem ise CHP’nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı Olan Muharrem Erkek  Oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada  “Demokrasimiz, Çanakkale'miz için hayırlı olsun. Bu süreçte bizi sevgiyle, hoşgörüyle kucaklayan tüm hemşerilerime, herkese çok çok teşekkür ediyorum. Çanakkale yine Türkiye'ye örnek oldu. Son derece demokratik, nezaketli bir süreç yaşadık. Çünkü demokratik bir kent Çanakkale. Yerel demokrasinin büyümesini, gelişmesini istiyoruz. Yerel demokrasinin var olabilmesi için belediyeler çok çok önemli. Belediyeler halkın en rahat şekilde doğrudan yönetime katılabildiği birimler. Onun için bugün artık Çanakkale halkı seçmen son sözünü söyleyecek, kararını verecek. Seçmenin takdiri, iradesi her şeyin üzerindedir. Bizler adaylar olarak siyasi partiler olarak her şeyi söyledik. Şimdi kararı verecek olan Çanakkale halkıdır. Ben tekrar Çanakkale'mize yerel demokrasimize hayırlı olsun diyorum” dedi.

Burak Kunt Eşi İle Birlikte Oyunu Kullandı

İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt da saat 11:00’de eşi Gizem Kunt ile birlikte 18 Mart İlkokulu’na gelerek 1134 nolu sandıkta oyunu kullandı. Kunt okul çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Artık son gün. Bundan sonra söz vatandaşımızda, Çanakkale halkımızda. Vatana millete hayırlı olsun. Çok yakında görüşmek üzere” dedi.

Demokratik Bir Süreci Geride Bıraktık

Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu ise oyunu  Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi’nde kullandı.  1001 nolu sandıkta oyunu kullanana İskenderoğlu, çıkışta bir açıklama yaparak ve demokratik bir seçim sürecini geride bıraktıklarını kararın ise artık millette olduğunu belirterek  “Çok güzel bir kampanya sürecini atlattık. Çanakkale'ye yine Çanakkale'ye yakışır bir şekilde demokratikçe projelerini anlattı. Çok keyifle güzel işler yapmayı hayal ettiğimiz, altını doldurduğumuz projelerimizle Çanakkaleli hemşehrilerimizin gönlüne girmek için sahaya indik. Umarım öyledir. Çünkü yapacağımız çok güzel işlerimiz var ve heyecanımız var. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Ben kazanan Çanakkale olacak sloganıyla çıkmıştım. Umarım bu akşam kazanan Çanakkale olacak" dedi.

 

Ayhan Gider Özlem Kayalı İlkokulunda Oyunu Kullandı

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Özlem Kayalı İlkokulunda 1241 nolu sandıkta kullandı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “Öncelikle her seçimde olduğu gibi yine Çanakkale'ye yakışan bir seçim oluyor. Herkes gayet neşeli bir şekilde sühunetle oyunu kullanıyor. O anlamda mutluyuz. Demokrasinin olmazsa olmazı seçimdir. İnsanlar hükümete ve yerel yönetimlere karşı olan güven oylarını seçimler de gösterirler. Bugün de tüm Türkiye çapında hem belediyelerde hem büyükşehir belediyelerinde, hem il genel meclisinde, hem belediye meclisi, hem de muhtarlıklarda bir seçime gittik. Ben bu seçimin sonucunun ülkemiz için, Çanakkale'miz için hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki millet ne söylerse doğrusunu söyler. Çünkü biz 1946'dan beri ‘yeter söz milletin diyen’ bir gelenekten geliyoruz. Onun için milletimizin söylediğini farklı yorumlama durumunda değiliz. Milletin sözü neyse biz ona uyarız” şeklinde konuştu.

Vali Aktaş Oyunu İbrahim Bodur Anadolu Lisesi’nde Kullandı

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, oyunu İbrahim Bodur Anadolu Lisesi’nde kullandı. Sandık görevlileri ve vatandaşlarla selamlaştıktan sonra oyunu kullanan Vali İlhami Aktaş, Mahalli İdareler Genel Seçiminin Çanakkale’ye hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu. Vatandaşların il de huzur ve güven ortamında oy vermeleri için tüm tedbirlerin alındığını belirten Vali İlhami Aktaş, seçim görevlilerine çalışmalarında kolaylıklar dileyerek okuldan ayrıldı.

 

Cuma Deren - Şerife Erdem