Aday tanıtım toplantısı öncesinde  Belediye Başkan Adayı olacak isimler Genel Merkez tarafından bilgilendirilip bugün yapılacak olan aday tanıtım toplantısına çağırıldı.

İl Merkezi için Eski Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nu Belediye Başkan Adayı olarak gösteren AK Parti, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarını da  saçıkladı. Perşembe günü yapılacak Tanıtım toplantısı öncesi Basın mensupları ile paylaşılan listede İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları belirlendi. AK Parti Genel Merkezinde alınan kararla  Mevcut Belediye Başkanları yoluna devam ederken,  bazı ilçelerde de sürprizle yaşandı. 

Mevcut Başkanlar Yeniden Aday Oldu

Çanakkale’nin en büyük ilçesi Biga’da mevcut Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yeniden aday gösterildi.  Bir dönemdir Biga’da Başarılı çalışmalar gerçekleştiren Bülent Erdoğan yeniden aday oldu.   AK Parti Seçim sahnesine çıktığı günden beri AK Parti Belediyeciliği ile yönetilen Yenice İlçesinde de Genel Merkez mevcut Başkandan vaz geçmedi. Yenice İlçesi için Veysel Acer yeniden Aday Gösterildi. Yenice İlçesine bağlı Kalkım İlçesinde de mevcut Başkan İbrahim Taşkın Başkan Adayı oldu.  Adaylığını koruyan bir başka isim ise Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz oldu. İki dönemdir İlçede Belediye Başkanı olarak görev yapan ve ilçeyi adeta bölgenin parlayan yıldızı haline getiren Eyüp Yılmaz Genel Merkez tarafından yeniden aday olarak gösterildi.  Biga İlçesine bağlı iki belde de de AK Parti mevcut isimlerden vazgeçmedi. Gümüşçay’da Adnan Pastırmacı, Karabiga’da Ahmet Elbi yeniden aday seçildi.  Ezine İlçesinde ise Güray Yüksel yeniden aday oldu.

Efsane Başkan Siyasete Geri Döndü

Bozcaada’da Anavatan Partisi’nin iktidar yıllarında Belediye Başkanı seçilip parti iktidardan düştükten ve  adeta siyaset sahnesinde ismi unutulduktan sonra da tek Belediye Başkanı olarak  seçilmesi ile  bilinen isim Mustafa Mutay AK Parti’nin Bozcaada’dan Aday gösterdiği isim oldu. 

Doktor Başkan Gelibolu’da

 Vatandaşın memnuniyetini kazanan Adaylarla  seçime giren AK Parti  Gelibolu Evreşe Belediye Başkanı olarak iki dönemdir görev yapan ve Gelibolu’da tek AK Parti belediyesi olmasına karışın güzel işler başaran Dr. Ali Kamil Soyuak, bu dönem Gelibolu’dan aday gösterildi. Gelibolu’yu AK Parti’de iki dönemdir tek başına temsil eden Dr. Soyuak, Gelibolu merkezde de çok beğeniliyordu.  Gelibolu’da  partililerin yoğun talebine karşılık veren AK Parti Genel Merkezi Dr. Kamil Soyuak’ı Gelibolu’dan Aday gösterdi.

Bayramiç’te  Geriye Dönüş

Eski Belediye Başkan Sadettin Arslan 2019 yerel seçimlerinde koltuğunu kaybederek seçimleri CHP’ye kaptırmıştı. Bir dönemdir CHP’li Belediye Başkanı ile yönetilen Bayramiç’te AK Parti yeniden kazanmak için eski başkanını yeniden aday gösterdi.  AK Parti  Bayramiç Belediye Başkanı olarak Sadettin Arslan’ı aday olarak gösterdi.

 Mevcut Belediye Başkanları ile yola devam eden AK Parti, kazanılmayan yerlerde ise farklı isimlerle devam edecek  Ayvacık’ta Ersan Sezer, Çan’da Ersan Çetin, Eceabat’ta Serkan Gündüz, Gökçeada Yıldıray Ölçek olarak belirlendi Beldelerde ise Geyikli Mevlüt Oruçoğlu ile devam edilirken  Çan Terzialan Belediyesinde Tuncay Göymen, Gelibolu Evreşe Beldesi Hakkı Uysal,  Gelibolu Kavakköy’de Mert Nizamoğlu, Lapseki Çardak’ta Recep Sezgin, Umurbey’de ise İlker Uzunçakır,  Kepez Cüneyt Aksu Aday olarak açıklandı.

 

Cuma Deren