Yoğun Bakımdaki tedavisi sürerken beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Ali Kır’ın Ailesi organlarını bağışladı. 5 Kişiye hayat veren  Eğitimin yılmaz neferi Mehmet Ali Kır için düzenlenen cenaze namazına katılan öğrenciler ve öğretmenler son yolculukta  gözyaşlarına hakim olamadı.

 Çan Özer Ortaokulu Müdürü olarak görev yapan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Ali Kır, geçtiğimiz gün kalp krizi geçirdi. Yıllarını eğitime vermiş sayısız öğrenci yetiştiren 55 yaşındaki okul müdürü kalbine yenik düştü. Tüm çabalara rağmen kurtarılamayan ve Yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Ali Kır’ın organlarının bağışlanması için Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörleri Uz. Dr. Azem Ülkü ve  Hemşire Gönül Pınarcıoğlu aile ile bir görüşme gerçekleştirdi.  görüşmeleri neticesinde Merhumun ailesi organlarının başka hayatlarda can bulması için bağışlama kararı aldılar.

5 Kişiye Hayat Oldu

Yıllarca verdiği emeklerle, yetiştirdiği öğrencilerle ülkeye faydalı bireyler yetiştiren Çan Özer Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Kır’ın bu kez de organları yaşama katkı sundu.   Yıllarca örnek bir eğitimci olarak görev yapan Kır, Organ nakli ekibinin koordinasyonuyla sol böbrek ve karaciğer Bursa Acıbadem Hastanesi, kornealar Balıkesir Üniversite Hastanesi, sağ böbrek ise Medicana Biruni Hastanesinde organ nakli bekleyen hastalara umut oldu.

 Gözyaşları İle Toprağa Verildi

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi  genel yoğun bakım ünitesinde  kalbine yenik düşen  55 yaşındaki Mehmet Ali Kır’ın ölümü  öğrencilerini ve mesai arkadaşlarını hüzne boğdu.  Bağışşlanan organları ile 5 kişiye umut olan ve öğrencilerine bir kez daha örnek olan Müdür Mehmet Ali Kır’ın cenazesi İkindi namazına müteakip Çan İlçesi Semedeli Köyü’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Müdür Kır’ın cenazesine Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Kılıçaslan, Siyasi Parti Başkanları, mesai arkadaşları, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.  Hayatı boyunca eğitime verdiği katılar ile  büyük fedakarlıklar yapan okul müdürünün son yolculuğuna uğurlanması öğrencileri de derinden üzdü.  Öğrenciler okul müdürlerinin arkasında dualar okurken gözyaşlarına boğuldular.

 

Şerife Erdem