Odaların iş birliğinin yanı sıra  Heyet Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile de Kardeşlik Protokolü imzaladı.Odalar arası işbirliği sağlamak, ülkenin farklı bölgelerinde iş insanlaı ile bir araya gelerek Çanakkaledeki yatırımlar ve iş fırsatları hakkında bilgiler vermek ve bölgelerin ticari ilişkilerini daha da yakından tanıma fırsatı elde etmek amacı ile Farklı bölgelerdeki odaları ziyaret eden Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin bu kez rotası  Karadeniz oldu.   Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcıları Ersin Kahraman ve Murat Aydoğdu, Sayman Üye Turgay Kılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Çelik, Volkan Temiz ve Şakir Kutluay, Genel Sekreter Sema Sandal, Ticaret Sicil Müdürü Şerife Kurt ve Uzman Berkay Geçer’in yer aldığı  Karadeniz ziyaretinde Çanakkale heyetinin ilk durağı Trabzon oldu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Meclis Başkanı Mustafa Şadan Eren, Yönetim Kurulu Üyesi Sayım Adanur ile Genel Sekreter Ali Rıza Kul Çanakkale heyetini Ağırladı. Karşılıklı ticari çalışmaların değerlendirildiği ziyarette ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu ve Beraberindeki heyet Çanakkale’deki çalışmalar hakkında bilgiler verirken  Trabzon sanayisi ve yatırımları hakkında da bilgiler aldılar.  Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu “Öncelikle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na misafirperverlikleri ve illerinin tanıtımına sağladıkları katkı için teşekkür ederim. Tanıtım filmlerini izledik ve çalışmaları hakkında bilgi aldık. Camiamızın ortak konuları, iş dünyamızın sıkıntıları üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Aramızda kilometreler olsa da aynı Ülkenin coğrafyasındayız ve temsil noktasında görevlerimiz aynı. Bu yüzden ziyaretlerimiz sırasında kıyaslama çalışmaları da yapıyoruz” dedi.

Rize Ticaret Ve Sanayi Odası İle Kardeş Oda Protokolü İmzalandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Heyetinin Karadeniz’deki ikinci durağı ise Rize Oldu.  Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Ahmet Arif Mete, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Artan, Sayman Üye Alpaslan Razıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdurrahman Çemberci, Hamza Tüylüoğlu, Ramazan Aydoğan, Mehmet Üzümcü, Meclis Katip Üyesi Yaşar Bilgin ile birlikte Genel Sekreter Gafur Karali ve Genel Sekreter Yardımcısı Emrah Kaytaz’ın ev sahipliğinde ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu ve Beraberindekilere  Şehrşin sanayisi ve iş dünyası hakkında bilgiler verildi. Ziyarette Bir anlaşmaya da imza atılarak iki şehrin Sanayi Odası kardeş oda oldu.Ziyaret ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu “ Rize Ticaret ve Sanayi Odası Çanakkale Zaferimizin 100. Yılı olan 2015 yılında Odamızı ziyaret etmişlerdi. Biz de Cumhuriyetimizin 100. Yılında ziyaret ederek anlamlı bir hatıra bırakmak istedik. İmzalamış olduğumuz Kardeş Oda Protokolü ile de zaten iki oda arasında var olan işbirliğimizi daha da güçlendirerek ticaret fırsatları oluşturmak, iki oda üyeleri arasındaki iletişimi artırmak istiyoruz. Protokolümüzün bu amacımıza hizmet edeceğine inanıyor ve hayırlı olmasını diliyorum. Güzel ev sahiplikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 Cuma Deren