Türkiye, Böyle Emniyet Müdürü’nü de gördü. Çanakkale’ de öğenim gören gençliğin gönlünde ‘babacan’ tavrı ile adeta taht kurmayı başaran isim, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı oldu.KYK Yurtlarında yaşanan üzücü olayların ardından, ülke genelinde sokağa dökülen Üniversiteli gençlik, Çanakkale’de de önceki gece Emniyet güçlerinde alarm durumu yaşattı.

ÇEVİK KUVVET GÖZALTIYA DEĞİL, ÖĞRENCİYİ YURDA TAŞIDI

İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Yürüsünler Diye Yolları Açtı, Eylem Sonrası Binlerce Genci Yurtlara Bıraktırdı.

Çevik Kuvvet otobüsleri bu kez ezber bozdu. Benzeri eylemlerde, gözaltı yapılan şahısların Emniyete götürülmesinde görev alan Çevik Kuvvet Otobüsleri, Çanakkale’deki eylemci öğrencileri Yurtlarına ulaşmaları için kullanıldı.

GÜVENLİKLERİNİ SAĞLADI,

BURUNLARI DAHİ KANAMADI

Yurtlarından gece yarısı sokağa çıkıp, eylem yürüyüşüne geçen gençlerin, geçecekleri var sayılan güzergahta, sorun yaşamadan ilerlemeleri için, ‘Müdahale yok’ talimatı verip; Yolları açtıran İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, sergilediği bu tavrı ile ‘Kriz yönetimi nasıl olur?’ u,  Çanakkale’den tüm Türkiye’ ye gösterdi.

------------------------------------------------

ÜNİVERSİTELİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

BİNLERCE GENCİN, GECE YARISI EYLEMİ

-------------------------------------------------

“Açın yolları, Müdahale yok..” talimatı verdiği Meslektaşları ile binlerce gencin burnu dahi kanamadan saatlerce süren eylemini sonlandırmayı başaran isim, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı oldu.

Dahası, eylem sonrası tüm öğrencilerin ‘eylem nedeni’ KYK Yurtlarına ulaşımda sorun yaşamamaları için Çevik kuvvet otobüslerini seferber eden Emniyet Müdürü Arıcı, Üniversiteli gençler kadar Çanakkalelilerin de gönlünü kazandı.

Yurtlarda yaşanan bazı sorunlarını dile getirmek isteyen öğrenciler, ülke genelinde önceki akşam sokağa döküldu. Öğrencilerin gece yarısı sokağa döküldüğü Çanakkale’de, Emniyet güçleri an itibari ile alarm durumu yaşadı.

 İskele meydanında toplanmak için yürüyüşe geçen binlerce öğrenci, polis müdahalesiz ulaştıkları meydandan, yine polis müdahalesiz olaysız dağıldı.

Eylemci geçlerin,  farklı güzergahlardan ilerledikleri İskele Meydanı yönüne, tüm kavşaklarda trafiği açtıran, ekiplerin öğrenciye müdahale etmemelerini sağlayan İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, kriz yönetimini başarı ile geçekleştirdi.

Öğrencilere polislerin eşlik ederek, güvenli bir şekilde demokratik haklarını kullanmasını sağlandığı Çanakkale’de, şehrin tarihe geçen ilk’lerine bir yenisi daha böylelikle kazandırıldı.

Eylemde öğrencilerin yürüyüşüne izin veren Emniyet Müdürü Arıcı’nın, eylem sonrası öğrencileri otobüsle yurtlarına bırakarak hem gençlikten, hem de Çanakkalelilerden takdir topladığı gözlendi.

Son günlerde yurtlarda peş peşe yaşanan olaylar sonrasında, yaşanan olumsuzluklara dikkat çekmek isteyen öğrenciler diğer illerdeki gibi Çanakkale’de de eylem hakkını kullanmak istediler.

Vatandaşlar gibi, eğitim görmeye gelen gençler de,, diğer illere nazaran nadir rastlanan bir olaya Çanakkale’ de tanıklık etti.

Şehrin farklı bölgelerinde bulunan yurtlardan, eylemin yapılacağı İskele Meydanına yürüyen öğrencilere Emniyet Müdürlüğüne bağlı güvenlik güçlerinin tamamı güvenliklerini sağlamak adına eşlik etti. Eyleme engel olmak adına, herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Öğrenciler için yollar açıldı.  Araya karışan marjinal gruplar, sorun yaratmaya çalışsa da öğrenciler huzurun bozulmasına izin vermedi. 

KYK Yurtlarında yaşanan sorunlara dikkat çeken bir açıklamanın yapılması ve sloganların atılmasının ardından öğrenciler eylemlerini sonlandırdı.

Emniyet Müdüründen Takdir Toplayan Davranış

Eylemlerini gerçekleştiren öğrenciler  daha sonra İskele meydanından dağılmaya başladı. Yurda dönmekte sorun yaşayacak öğrenciler için bu kez İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı devreye girdi. Çanakkale’nin yeni İl Emniyet Müdürü  Arıcı, öğrencilerin yurtlara girişlerde imza vermemesi için yurt müdürleri ile görüşerek ve çevik kuvvet araçları ile müdahale etmeden öğrencilerin güvenli bir şekilde yurtlarına teslim edilmesini sağlanmasına destek oldu.  Yeni İl Emniyet Müdürü Arıcı’nın bu duyarlı hareketi vatandaşlar tarafından da takdir edildi.

YURTTAN ÇIKANLARIN İSİMLERİ NOT ETTİRİLMEDİ..

Eyleme katılım gösterenlerin, ‘Fişlendik’ algısına kapılmamaları için, yurdun terk edildiği saatten, dönüşlerine dek, Yurt yönetiminin herhangi bir kayıt işlemi yapmamasının sağlandığı da edinilen bilgilerden.

 Cuma Deren