Çanakkale AFAD Müdürlüğü gönüllülerinde  Çan İlçesindeki okullarda gerçekleştirilen eğitimlerle öğrenciler afetlere karşı bilinçlendirildi.

Afetlerle mücadelede temel bilgi ve kavramlar, yaşam çevremizdeki riskler, afet bilinci kültürü, afet hazırlıklarında toplumsal güç birliği, yaşam çevremizdeki risklerin azaltılması, yapısal olmayan riskleri azaltmak gib bir çok konularda nesilleri erken yaşta bilinçlendirmek amacı ile okullarda yürütülen Afet eğitimleri Çanakkale’de devam ediyor. İlkokul, Ortaokul ve Lise yaş gruplarındaki öğrenci düzeylerine göre okulların seminer salonlarında gerçekleştirilen eğitimlerde, çocuklara deprem ve depreme hazırlık konusundaki temel bilgi ve kavramların yanı sıra, okulda ve evde büyükleriyle birlikte gerçekleştirebilecekleri hazırlık çalışmaları anlatılıyor.

Bu kapsamda Çanakkale AFAD İl Müdürlüğüne bağlı gönüllüler il genelinde eğitimlerini sürdürüyor.  Gönüllüler Çan ilçesi Karşıyaka Hacı Fatma Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci ve çalışanlarına yönelik  afet farkındalık eğitimi verildi.  Öğrenci ve öğretmenlere ilk olarak  teorik bilgiler verilerek özellikle deprem kuşağında yer alan ilkemiz ve Çanakkale’nin deprem geçmişi ve tecrübeler hakkında bilgiler verildi. Ardından teorik bilgiler kapsamında, afet anı öncesi, afet anı ve sonrasında yapılacaklar hakkında öğrenciler bilgilendirildi.  Eğitimin ardından deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Şerife Erdem