Ailesi ile azim dolu başarılı bir çiftçilik yürüten genç çiftçiyi ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkaslan da Nida’yı tebrik ederek müdürlük olarak yapacağı projelerde destek olacaklarını iletti.

Bir çok gencin hayali olan üniversiteye gitmek istemeyen çok sevdiği hayvanları ve çiftçiliği tercih eden Nida Elif Selci, Açık öğretimden okumayı tercih ederek çiftçiliğe başladı. Traktörle tarla süren, ekin eken, saman balyası bağlayan, inek sağan, ağıl ve ahır temizleyen Selci, günün büyük bir bölümünü toplam 400 dönümlük tarladaki işler ve hayvanların ihtiyaçlarıyla ilgilenerek geçiriyor.   Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Ön Lisans Programı'na kayıt yaptıran Selci, boş zamanlarında ise üniversiteyi açıktan bitirmek için ders çalışıyor.

Tarım ve Orman Müdürü Selci’yi Ziyaret Etti

Sütlüce köyünden, daha geniş meraya sahip olması nedeniyle ailesiyle 2 yıl önce Cumalı köyüne taşınan Selci, dededen kalma traktörle tarım yapan babasının en büyük destekçisi oldu. Kente göç eden gençlerin aksine  köyünde kalarak çiftçilik yapan Nida Elif Selci’yi ziyaret eden isimlerden biri de Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan oldu.  Genç Çiftçi ile hayvan ağıllarını ve tarlaları gezen Türkarslan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.  Türkarslan Genç Çiftçiye başarılar dilerken Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yapacağı projelerde destek olacaklarını da dile getirdi.

Cuma Deren