Güney Marmara'nın en  büyük  tarım ve teknoloji Fuarı, Biga Gıda Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuar 17. kez kapılarını açtı. firmaların ve üreticilerin iş fırsatlarını yaratıldığı fuara Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Ticaret Borsası da tam destek verdi.  Çanakkale iş dünyasının  iki  önem dinamizmi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası yönetimleri tam kadro fuarın açılışına katılarak incelemelerde bulundular.  Tarım ve Orman Bakanı Ebubekir Gizligider'in de açılışına katıldığı fuarda yönetim kurulu üyeleri, stantları bir bir ziyaret ederek  odaları için görüşmeler gerçekleştirdiler.
Fuarın Büyüyerek Gelişmesini Destekliyoruz
Fuarla ilgili gözlemlerini aktardığı bir açıklama yapan  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Başkan Selçuk Semizoğlu “Gıda, tarım ve hayvancılık fuarları, birçok farklı paydaşın bir araya gelip en son ürünleri, teknolojileri ve hizmetleri sergileyebildiği, yeni iş fırsatları yaratabilen ve sektördeki gelişmeleri paylaşabilen önemli etkinliklerdir. Aynı zamanda tüketicilere, gıda ürünleri ve tarım ürünleri hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı sunarlar. Bugün buradayız çünkü gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinin geleceği için büyük bir öneme sahip bu fuarın büyümesini, gelişmesini ve daha sürdürülebilir hale gelmesini destekliyoruz. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve Biga Ticaret Borsa Başkanı Mesut Okyay başta olmak üzere Fuarın sürdürülebilir olması konusunda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, Fuarın üreticimiz için faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Fuar Şehrin Ekonomisine Büyük Kazanç Sağlayacak
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz ise yaptığı açıklamasında, furın tüm şehrin ekonımisine ve tarım sektörüne sinerji kattığını belirterek "Güney Marmara Bölgesinin en büyük fuarı olan ve gıda, tarım, hayvancılık ve tarımsal teknolojilere ilişkin firmaların katılım yaptığı Biga Fuarı’nın bu yıl 17. kez açılışını gerçekleştirdik. Fuara bizlerde Çanakkale Ticaret Borsası olarak Meclis üyelerimiz ile katılım sağladık. Çanakkale Ticaret Borsası olarak Biga Fuarını her zaman önemsedik ve destek verdik. Bu fuar sadece tarım sektörüne değil, tüm bölge esnafına ve tüm şehre ekonomik anlamda kazanç sağlamakta, firmalar ve ticaret açısından da sinerji oluşturmaktadır. Biga Fuarının başarısında imzası olan Biga Ticaret ve Sanayi Odamızı, Biga Ticaret Borsamızı, Biga Belediyemizi, Biga Ziraat Odamızı ve destek olan herkesi tebrik ediyor, fuarda yer alan bütün firmalarımıza hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
 
Şerife Erdem