Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde Kepez'de kurulacak  Atatürk Bilim ve Enerji Parkı için yapılan teklif Kepez Belediyesi Eylül ayı Belediye Meclisinde görüşüldü ve Parkın açılması oy birliği ile karar verildi.Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim,  daha önce ülkenin farklı illerinde hayata geçirdiği Enerji Parkını Kepez'de de hayata geçirilmesi için belediyeye başvuruda bulundu. çocukların ve gençlerin enerji konusunda bilinçlenmelerine ve geleceğin enerji uzmanları olarak yetişmelerine katkı sağlayacakın Kepez'de açılması için konu Meclis gündemine alındı. Eylül ayı Belediye Meclisi gündemine getirilen ve Bölgede ilk niteliği taşıyacak park ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verildi. İlk olarak yapılan başvuru okunarak " Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.'nin 6 Eylül 2023 tarihli dilekçesi. İlgil dilekçe ile Enerjisa Enerji Üretim AŞ beldemiz Hamidiye Mahallesi, Fatih Caddesi, Zafer Sokak'ta bulunan, çocuk parkının isminin, Atatürk Bilim ve Enerji Parkı olması ve 5393  sayılı Belediye Kanunu'nun meclisin görev ve yetkileri 18G maddesi, şartlı bağışları kabul etmek hükmü uyarınca kabul edilmesi hususunun Meclis heyetince görüşülerek gerekli kararın alınmasını arz ve teklif ederim" şeklinde gelen tekli mecliste okundu.
 
Kepez'e Çok Yakışacak
 
Madde ile ilgili söz alan Belediye Başkanı Brol Arslan, yaptığı açıklamada parkın hakkınd abilgiler vererek "Değerli meclis üyeleri, Hamidiye Mahallesi'nde eh TOKİ 960'ın içinde bir parkımız var biliyosunuz. O parkı Enerji SA  Enerji Üretim A.Ş. bu farkı komple yenilemek istiyor. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde bedelsiz olarak bu parkı bölge halkının, Kepezli hemşerilerimizin hizmetine sunmak istiyor. Tabii ki adının da Atatürk Bilim ve Enerji Parkı olması ve ayrıca bu parkın  şartlı bağış olarak kabul etme yetkimiz kepeze böyle bir  nerji parkı getiriyor.  Proje gerçekten çok keyifli. Bölgede olmayan yeşil bir proje. Örneğin çocuklar yürüyüş pistinde yürürken ayaklarını attığı adımlarda enerji biriktirecekler. Ya da yağan yağmurlar  yağmur suları aşağıda biriktirilerek parkın tekrar  yeşil alanının sulanmasında kullanılacak. Bunun yanında çocuklar oradaki bisikleti çevirdiği zaman oradan bir enerji üretecek, depolanacak ve akşam aydınlanmasında  o enerjiden faydalanılacak. Ayrıca belediye orada parkın içinde olacak.  Belediye bütçesinden hiç para çıkmayacak onu belirteyim. Firma tamamen yüzüncü yılda Kepez'e armağan ediyor bu projeyi. Gerçekten   gurur duyulacak bir proje. Belediyemizin biliyorsunuz orada bir veznesi var ve bir Halk masası olacak, halkın o bölgedeki sorunlarını dinleyip belediyeyle çözüm noktasında ilgili birimlere diğer halk masasındaki arkadaşlar gibi çözüm konusunda yardımcı olacaklar. Orada bir işletmeci arkadaşımız var. Şunu gururla söyleyebilirim ki  bölgede olmayan bir parkı  Kepe Halkına hep birlikte  inşallah kazandıracağız ve 29 Ekim tarihinde de  inşallah hep birlikte açılışını eee gerçekleştireceğiz" dedi.  
Başkan Birol Arslan'ın konuşmasının ardından gündem maddesi için oylamaya geçildi ve Parkın Kepez Beldesinde yapılması ve isminin Atatürk Enerji Parkı olması oy birliği ile karar verildi.
 
Şerife Erdem