Temmuz ayında bir zam yaparak Ağustos'ta meclise ara verilmesi ile Eylül ayında zamlar yeniden gündeme geldi. Oy çokluğu ile kabul edilen zam maddesi ile bir ay sonra ulaşıma yeniden zam gelmiş oldu.
Yaşanan ekonomik sorunlardan nasibini alan ulaşım giderek zamlanıyor. Çanakkale Belediyesinde neredeyse her ay tartışma konusu olan zamlar Temmuz ayında gündeme gelmiş ve Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda Çanakkale şehir içi toplu taşımada tam ücret 9 liradan 12 liraya yükseltilirken 4.5 lira olan öğrenci 6 lira, kampüs içi taşıma ücreti ise 2 lira olmuştu.  ÖTV Vergilerinin artması, mazot zammı, yedek parçalara gelen zamlar   bir ay sonra yeniden zammı gündeme getirdi.  Zam maddesinin görüşüldüğü sırada söz alan AK  Parti Belediye Meclis Üyesi ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Musa Oyan "Komisyonda 4,5 senedir görev yapıyorum ve bazı gerçekler var. Evet maliyet artışları vesaireler mevcut. Lakin belediye kanunlarında bu açıkça belirtilmiştir ki şehrin ulaşımını sağlamak düzenlemek belediyenin görevidir. Bu noktada biz 4,5 senedir görev yaparken birçok şey söyledik, birçok şey dinledik Burada kooperatif tarafını da dinledik, belediye tarafında dinledik. Gördük ki herkes birbirinden şikayetçi. Şimdi bu noktada bizim itiraz ettiğimiz bazı noktalar oldu. Zam konularında makul görmediğimiz rakamlar olduğunda bizler itirazlar ettik. Ama  aynı desteği herkesten göremedik. Ben Çanakkale'de doğru adımların atılmadığına inanıyorum. Nedir bu? Bir sirkülasyon projesi Çanakkale için yapılmış olan sirkülasyon projesi. Bunların içerisinde tek yöne indirme anlamında yapılan bazı yollar var.  Ben bir inşaatçı değilim. Lakin eee kabataslak o bize sunumlarını gösterdiler 26 tane akıllı kavşağın.  1 milyar 300 milyona çıkan bir ek bütçeden bahsediyoruz. Bir tane akıllı kavşak bizim Çanakkale Belediyemizin hemen hemen beşte biri kadar. Bunu neden söyledim? Yirmi altı tane akıllı kavşak her yıl hiçbir şey yapmadan sadece bu kavşakları yapsak ortalama beş tane kavşak yapabiliriz biz. Diyelim ki yılda bir tane yaptık. Bu yirmi altı yıl demek. Çanakkale yirmi altı yıl kaybediyor demek ki" dedi.
Reddetme Sebebim Zamlrı Protesto Etmek
AK  Parti Belediye Meclis Üyesi ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Musa Oyan  "4,5 senedir  ulaşım komisyonundayım. 4,5 senedir tabiri caizse bu işin dibine kadar dinledim, inceledim, öneriler de sunduk vesaire ama ne kooperatif tarafında, ne belediye tarafında, herhangi bir adım görülmedi. Ben komisyonda da bu konuyu reddettim. Reddetme sebebim sadece bir protestodur bunun bilinmesini istiyorum. Kimsenin eee maliyetlerin girdilerine vesairelerine itiraz ettiğimiz yok. Çanakkale'deki ulaşım probleminin çözülmesi gerekiyor. Bu ulaşım problemine dair verilen sözlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Bunları yapmayacaksak ya burada bu Çanakkale'de yaşamanın çok fazla anlamı kalmamaya başladı" dedi. 
 Ulaşıma Zam Maddesi Oy Çokluğu İle Kabul Edildi
 Bir ay sonra yeniden  Belediye Meclisinin gündemine getirilen zamlarla ilgili görüş beyanının ardından oylamaya geçildi.  Eylül ayı Belediye Meclis Toplantısında toplu taşıma ücretlerine zam yapılması yönünde karar sonrasında Zamlı tarife Belediye Meclisi'nde16 kabul, 9 red, 1 çekimser olmak üzere oy çokluğu ile kabul edildi. Buna karara göre 12 lira olan tam biniş ücreti 17 lira, 6 lira olan öğrenci biniş ücreti10 lira, 2 lira olan kampüs içi biniş ücreti ise 3,5 lira oldu.
 Şerife Erdem