Tıp Fakültesinin yanı sıra Lapseki Meslek Yüksek Okulunda da ilk kayıtlar alındı.Fakülte sayısı ve açılan bölümleri ile bilim yuvasına dönüşen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademik başarıları ile de öğrencilerin tercihlerinde rol oynuyor.  Tarihi ve doğası ile  tam bir öğrenci kenti olan Çanakkale'yi öğrenciler de  tercihte ilk sıraya koyuyor. 50 bine yakın öğrencisi ile kente dinamizm kazandıran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde bu yıl da yeni kayıtlar yapıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde geleneksel hale gelen ilk kayıt töreni bu yıl Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirildi.İlk Kayıt törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu,  Rektör yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Prof. Dr. Hüseyin Erkul, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Yayıntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, öğrenciler ve velileri katıldılar.
ÇOMÜ Öğrencilerin Öncelikli Tercihleri Arasında
Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan ve Üniversitenin başarılı çalışmalarına değinen Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu  "Üniversitemiz  akademik olarak donanımlı, meslek hayatında başarılı bireyler yetiştiriyor.  Çanakkale’nin öğrenciler için güzel yanlarından bahseden ÇOMÜ, öğrencilerin öncelikli olarak tercih ettiği konumda olan bir üniversitedir. Çanakkale’mizin öğrenci dostu bir şehir olması sizin bu şehirde güzel, kaliteli ve başarılı üniversite yılları geçirmenizi sağlayacaktır.  Şimdiden eğitim öğretim hayatınızda başarılar diliyorum. ÇOMÜ olarak sizlerin yanınızdayız, tebrik ediyorum“ dedi.
Konuşmaların ardından kayıt yapılmaya geçildi. ve İlk kayıtları katılan protokol üyeleri yaptı. Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen ilk kaydı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay gerçekleştirildi. Ardından Rektör Cüneyt Erenoğlu, Terihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ilk törenleri gerçekleştirdiler.
Lapseki MYO'da İlk Kayıt
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağlı İlçelerdeki Meslek Yüksek Okullarında da kayıtlar başladı. Lapseki MYO'da gerçekleştirilen ilk kayıt töreni de protokol üyelerinn katılımı ile gerçekleştirildi. Lapseki Meslek Yüksekokulu 2023 - 2024 akademik yılının  kayıtları, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Lapseki MYO Müdürü Doç. Dr. Engin Gür ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti. Kayıtların ardından öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Kayıt yapan öğrencileri tebrik eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, öğrencilere akademik kariyerlerinde başarılar diledi.
Burcu Erdal