AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ulusal bir kanalda siyaset gündemini değerlendirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in kamuoyunda merak uyandıran duyurusu ardından, Afyon’ da yaptığı konuşmasından çıkan tek sonucun; Pazarlıklarla vatandaşın zihninde yer almaları olarak tarihe geçmeleri olduğunu ifade etti.
AK vekil Gider, "Siz vatandaşın gözünde hep pazarlıklar yapan bir kurum olarak geziyorsanız, tabii ki tek başına seçime girdiğinizde de başarılı olamazsınız" dedi.
Ülke gündemini ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in konuşmalarını değerlendirir iken, İttifak süreci, yerel eçim, İstanbul ve Ankara'nın durumu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in açıklamaları ve daha birçok başlıkta yönelen sorulan yanıtlayan Ayhan Gider, hayli çarpıcı ifadeler kullandı.
“NE TÜRK, NE TÜRKÇÜ, NE DE ATATÜRKÇÜ”
Gider; “Cumhur ittifakı, Vatanını, milletini ve bayrağını seven, yani kendi bedeninin önünde oluşturduğu bir ittifaktı. Dolayısı ile bu ittifakın gerekçeleri ile ilgiliçok tartışma yoktu. 
Ancak Millet İttifakı için aynı şeyleri söylemek mümkün değildir. Benzemez partilerin bir araya gelerek oluşturduğu bir ittifaktı Millet İttifakı.”
Meral Hanım son konuşmasında da birçok vurgu yapıyor. Türklük vurgusu, Türkçülük vurgusu, Atatürk vurgusu yapıyor. Seçimden önce o ittifakın bu vurgularla pek ilgisi yoktu.” dedi .Cuma DEREN