Lapseki Sahili  Batı Kordonunda kurulan konser alanını saatler öncesinde dolduran binlerce   Kurtoğlu hayranı, unutulmaz bir gece yaşadı.
38. Geleneksel Lapseki Festivalinin 3. Günü dolu dolu geçti. Gündüz çeşitli yarışmaların gerçekleştirdiği Festivalin 3. Gününde akşam ise Ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu  konseri ve ödül töreni gerçekleştirildi.  Kiraz festivalinin konser ve ödül töreni programına Vali İlhami Aaktaş, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Konser öncesi  yarışmalarda ve spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Dereceye Girenlerin Ödülleri Verildi
Cengiz Kurtoğlu konseri öncesi Festival kapsamında   gerçekleştirilen  yarışmalarda dereceye giren  yarışmacılara  ödülleri verildi. ilk ödüller festivale ismini veren kiraz alanında yapılan yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri verildi.   Aroması, gramajı ve sap kalitesi gibi 15 farklı kriterde değerlendirmenin yapıldığı kiraz yarışmasının sonunda  Ziraat-900 kategorisinde birinciliği alan Hasan Doğan, ikinciliği Ahmet Aksoy, üçüncülüğü Ahmet Öncü, dördüncülüğü Mehmet Turgut ve beşinciliği ise Mehmet Şen elde etmişti. Diğerleri kategorisinde ise birinci İsmail Okutucu, ikinci Nagihan Kolkoparan, üçüncü Samet Şen, dördüncü Mehmet Oktay ve beşinci Yasemin Güney oldu. Ödül töreninde, Kaymakam Emre Öztürk tarafından  Ziraat-900'de birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin, dördüncü 2 bin, beşinciye bin 500, diğer çeşitlerde ise, birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin, dördüncü 2 bin, beşinciye bin 500 TL para ödülü verildi.
Yemek Yarışmasında ise  Ana yemek kategorisine  Ganniş yemeği ile katılan Mihriye Akbıyık, Tatlı Kategorisinde ise Fırında Sütlaç tatlısı ile Neriman Balta, Hamur işi kategorisinde   ise Su Böreği ile Filiz Yılmaz  derece almıştı.  Yemek yarışmasında dereceye girenlere de Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninde spor alanında dereceye giren sporcular da takımlar halinde sahneye çağırılarak hem madalyaları hem de ödülleri takdim edildi.
 Hem Festival Hem Yarışma Üreticimizi Teşvik Ediyor
Ödül Töreninin ardından Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz Bir Konuşma yaptı. Yılmaz, Festivalin Lapseki Kirazını tanıtmak için önemli olduğunu dile getirerek “ Köprüsüyle, kirazıyla, şeftalisiyle, tarımı ve turizmiyle birlikte, bölgede yıldızı parlayan ilçe olduk. Lapseki'mizi tanıtmak, geleneklerimizi yaşamak ve yaşatmak, şehrimizin değerlerini tüm Türkiye ile paylaşmak tek amacımızdır. Festivallerimizin öneminin bu anlamda çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Toprağın değerinin, zarafetinin hatırlandığı günler olarak bizlere çok şey öğretti. Kendine has görünümü, lezzeti, tadıyla benzerlerinden ayrılan, 38 yıldır adına düzenlenen festivaliyle Lapseki kirazımız nimetlerin en güzeli, üreticimizin yüz akıdır. Bugün bir marka haline gelen kirazımız festivalde en güzelleri sergilenen, yarışmalarla daima diriliğini koruyan, halkımızın haklı gururudur. Festival çerçevesinde düzenlenen en iyi kiraz yarışmasının üreticilerimizi teşvik ettiğini, ayrıca Lapseki kirazının tanıtımı için çok önemli bir araç olduğunu hatırımızdan çıkarmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Kirazımızı Tanıtmak İçin Daha Büyük Etkinliklerde Bir Araya Geleceğiz
Başkan Eyüp Yılmaz “Lapseki kirazımızın tadını ve güzelliğini anlatmaya kelimeler yetmez. kirazımız, hem ülkemizin hem de dünyanın en kaliteli kirazlarından bir tanesidir. Biz bugün burada, sadece bir festival gerçekleştirmiyoruz. Burada, el ele gönül gönüle vererek; kardeşliğimizin ve beraberliğimizin asla bozulmayacağının da mesajını veriyoruz.  Bizler, siz vatandaşlarımız için gece gündüz çalışıyoruz. Sesimizi değil sözümüzü yükselterek, bir ve beraber olup dikleşmeden dik duruyoruz. Ülkemiz ve insanımız için, sizlerin emaneti olan bu makamlarda çalışırken, aklımızdan sizlerin bize duyduğu bu güven, samimiyet, vatan ve millet sevgisi asla çıkmıyor. Yorulduğumuz anda sizlerin bize olan güveni aklımıza gelecek, çok daha fazla çalışacağız ve daha fazla üreteceğiz.  Allah’ın izniyle, siz hemşerilerimin desteği ile umutları çoğaltarak, ufukları açarak hep birlikte Lapseki’nin inşasını sürdürecek ve Allah’ın izniyle daha büyük etkinliklerde bulaşacağız” dedi.
Cengiz Kurtoğlu Şarkıları İle Geceye Damga Vurdu
Ödül töreni ve konuşmaların ardından konsere geçildi. Ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu şarkıları ile Lapsekili vatandaşlarla bir araya geldi. Lapseki Batı Kordonunda düzenlenen konsere  il merkezi ve civar ilçe ve köylerden binlerce kişi konsere katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı  düetle tüm Türkiye’nin dilinde olan ‘Duyanlar duymayanlara’ şarkısı ile sahneye giriş yaptı.  Coşkulu konsere ünlü sanatçıya hayranları da eşlik etti. çoğunlukla aşk şarkılarını seslendiren Kurtoğlu, konsere gelenler unutulmaz anlar yaşatırken, geceyi ise havai fişekler aydınlattı.  Konserde Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Cengiz Kurtoğlu'na günün anısına hediye, çiçek ve kiraz takdim etti.
 
Cuma Deren –Şerife Erdem