Demokrasi; halkın iradesini olduğu gibi kabul etmeyi ve gereken dersi almayı gerektirir." diyerek, 14 Mayıs Seçim sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu.
 "UMARIM, 6'LI, 7'Lİ MASA, MİLLETİN  MESAJINI ALMIŞTIR"
 Gider hayli manidar bir çıkışa imza attı. 14 Mayıs seçimlerinde, Millet iradesinin verdiği önemli mesajı özetleyen Gider;
 "Umuyoruz ki; 6’sı 7’si bir araya gelenler, halkımızın verdiği mesajı almıştır ve Türkiye’nin bölünmez bir bütün olduğunu, ayrılıkçıların destekleriyle yola çıkılması halinde yolda kalacaklarını görmüşlerdir." ifadelerini kullandı.
--------------------------------
AK VEKİL NET KONUŞTU
"MİLLET, CUMHUR DEDİ"
-------------------------------
Net sözler ile 14 Mayıs Seçiminde Milletin verdiği mesajı özetleyen isim, AK Parti Çanakkale Milletkvekili seçilen Ayhan Gder oldu.
 
"EN DOĞRU KARARIN GELECEĞİNE GÜVENDİK
BİZLER, 'YETER SÖZ MİLLETİNDİR" EKOLİNİN TEMSİLCİSİYİZ."
Bir dönem ardaan sonra, yeniden Partisinden vekil adayı olup girdiği sandıktan,Seçimi kazanarak çıkan Ayhan Gider;
"İlk günden itibaren ‘Yeter Söz Milletindir’ diyen bir ekolün temsilcileri olarak; aziz milletimizin en doğru kararı vereceğine her zaman güvendik.
 Seçim sürecinin başından itibaren; hizmetlerin, projelerin yarıştığı huzur içinde bir süreç yaşamayı arzu ettik.
 
BU SEÇİM, SIRADAN BİR SEÇİM DEĞİLDİ
 Ancak yaşadığımız seçim, sıradan bir seçim değildi. Türkiye’nin bir dünya gücü olması yoluna sekte vurmak isteyenlerle, 'Tam Bağımsız Türkiye' idealini hayata geçirmek isteyenler arasında bir seçim oldu." diyerek, 14 mayıs seçim sonuçlarını değerlendirdi.
 "DERS ALMAYI GEREKTİRİR"
Millet iradesinin tartışmasız önemine vurgu yapan Gider;
 "Demokrasi; halkın iradesini olduğu gibi kabul etmeyi ve gereken dersi almayı gerektirir.
 Umuyoruz ki; 6’sı 7’si bir araya gelenler, halkımızın verdiği mesajı almıştır ve Türkiye’nin bölünmez bir bütün olduğunu, ayrılıkçıların destekleriyle yola çıkılması halinde yolda kalacaklarını görmüşlerdir." dedi.
 
"UMARIZ, DOĞRU YOLU GÖRMÜŞLERDİR"
 
Türkiye Büyük Millet Meclisine, bir dönem aradan sonra yeniden Çankakale Milletvekili olarak gidecek olan Ayhan Gider' in, dikkat çeken bir diğer vurgusu  ise şu sözleri berabernide geldi.Gider; "Umuyoruz ki; devlet yönetmenin ciddi bir iş olduğunu ve halı sahaya adam toplar gibi her önüne gelene Cumhurbaşkanı Yardımcılığı dağıtmanın doğru bir yol olmadığını görmüşlerdir.
 YURT DIŞI SÖZDE BAHARI BEKLİYORDU,
MİLLETİMİZ KIŞA ÇEVİRDİ....
Milletimiz, yurtdışında ellerini ovuşturanların baharını kışa çevirmiştir. Bizler, halkımızın verdiği mesajı anlıyor ve kabul ediyoruz.
 
Deprem bölgesinde, sırf Kılıçdaroğlu’na oy vermediler diye gönderdikleri iki botu haram etmeye kalkanlardan değiliz.
 Biz; bunları yapanlardan olmadığımız için 21 yıldır iktidardayız.
 Aziz Milletimiz; Atatürk’ün, Türkeş’in Menderes’in adını kullanarak kendisini aldatmaya çalışanların hevesini kursağında bırakmış ve bize de kendini bir parça daha toparla ve yola devam et demiştir." dedi.
 "ZERRE ŞÜPHEMİZ YOK"
28 Mayıs’ta da sandıktan, bugüne kadar olduğu gibi yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkacağından zerre şüphelerinin olmadığının altını çizen Gider:"Hiç kimse, kusuru halkta aramasın. Kendi oluşturdukları seçim sistemini dahi çalıştıramayanların, sandıkları takip etme kabiliyetini gösteremeyenlerin, memleketi yönetebilmesi ihtimaline dahi halkımız fırsat vermez."AK veki Gider, açıklamasında, yorucu süreçte çaba gösteren, gece gündüz koşturan Cumhur İttifakı gönüllülerine teşekkür de etti.
Cuma Deren