‘Her Evde Bir İlkyardımcı’ sloganı ile velilere ilkyardım eğitimi veren Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  eğitimlerin 4.’sü 25 Eylül İlkokulu'nun  1. Sınıf  öğrenci velilerine yönelik gerçekleştirildi.

Evde, sokakta, okulda, işte, kısacası hayatın  her alanında kaza riskinin var sayıldığı ver acil müdahalenin önemli olduğu günümüzde, rahatsız olan kişilere bilinçli olarak  ilk yardım da büyük önem taşıyor. Sağlık ekipleri gelene kadar geçen sürede rahatsız olan kişi zamanla yarışırken uygulanacak ilk yardım belki de onu hayatta tutacak. Bu kapsamda tüm insanların bilmesi gereken önemli görevlerden biri olan ilk yardımın ailelere öğretilmesi  için Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  ‘Her Evde Bir İlkyardımcı’ sloganı  eğitim çalışması başlattı.
2023 yılında ilçede bin aileye ulaşmanın hedeflendiği eğitim çalışmaları başladı.  Ailede ilk yardım kurslarının 4.’sü gerçekleştirildi.   25 Eylül İlkokulu'nun  1. Sınıf  öğrenci velilerine yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde,  Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Çelik, uygulamaları olarak ilkyardım eğitimi verdi.  ‘Bir dokunuş hayat kurtarır’ diyerek herkesi ilk yardım eğitimlerine davet  eden Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Çelik, ilk yardım ile vatandaşların nasıl hayata tutulması gerektiği, suni teneffüsün nasıl yapıldığı, nefes borusu tıkananların nasıl hayata döndürülmesi gerektiği gibi bir çok konuda bilgiler verdi.
Şerife Erdem