Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun,, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin kutlanacağı günde Çanakkale’deki törenlere  gelmek yerine HDP’yi ziyaret etmesi yönündeki  programına verilen tepkileri hatırlatan  Başkan Makas, tepkilerin ardından ziyaret ertelendiğine vurgu yaptı.
Boğaz Medya sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan, Siyaset gündemi programına konuk olan AK Parti il Başkanı Naim Makas çarpıcı ifadelere imza attı.
İktidar kurmayı Makas; “Çanakkale'nin birer evladıyız. 18  Mart'ın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz.
18 Mart nesilden nesile geçecek kahramanlık destanlarıyla yazıldı.
18 Mart; Mustafa Kemal Atatürk'ün adı aynı zamanda” dedi
--------------------------------------------------
 CANLI YAYINDA, ESTİ YAĞDI
“ÇANAKKALE’ YE KOŞACAĞINA,
HDP’ YE KOŞACAKTI”
----------------------------------------------------
İktidar kurmayı, tepkiler üzerine ertelenen ziyarete dikkat çekti, çarpıcı soruya yanıt aradı.
AK parti İl başkanı Naim Makas,  Boğaz Medya sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan, Siyaset gündemi programına konuk oldu.
Siyaset kamuoyundan gelen tepkiler üzerine, planlanan buluşma tarihinin ertelendiğine dikkat çekip sordu; “7’li Masanın Kurulması İçin Özellikle Seçilmiş Bir Tarih Mi?”
İktidar Kurmayı Naim Makas, Millet ittifakının 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ön sözünün yazıldığı coğrafyada kazanılan Zaferi kutlamaya koşacağı yere, başka bir adrese ziyaret planı yapmasına kamuoyundan tepkiler gelidğini anımsattı.  
İl Başkanı Makas; “Çanakkale'nin birer evladıyız. 18  Mart'ın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz.
18 Mart nesilden nesile geçecek kahramanlık destanlarıyla yazıldı.
18 Mart; Mustafa Kemal Atatürk'ün adı aynı zamanda” dedi.
Makas sözlerini şöyle sürdürdü; -“Bizler Çanakkale evladı olarak anlamakta gerçekten zorluk çektik.
Şaşırdınız mı deseniz? Pek şaşırmadım. 
CHP Atatürk'ün kurduğu parti, Milletimize, milli birliğimize kasteden cümlelerle siyaset yapan bir partinin mensuplarıyla kurdukları diyaloglardan ötürü şaşırmadık.
Fakat 18  Mart adıyla, şanıyla, maneviyatıyla, hatıralarıyla hepimize bir emanet değil mi?
Bu emanete hepimizin sahip çıkması lazım.18 Mart bizim nesillerden nesillere çocuklarımıza, torunlarımıza, ondan sonra gelen nesillerimize hiç unutturmayacak şekilde aktaracağımız, ders kitaplarından, tarihin sayfalarından, Türk tarihi sayfalarından asla silinmeyecek bir zaferin adı.
Atatürk'ün kurduğu bir partinin genel başkanı, nasıl kendi genel merkezinde ‘eğer seçilirsek özerklik vereceğiz’ diyen HDP'li yöneticilerle beraber bir araya gelebiliyor?!.. 
Biz anlamakta güçlük çekiyoruz.  Yedili Masa'nın ilanı için özellikle seçilmiş bir tarih mi acaba?” diye sordu.
Sorulardan, İYİ Parti de nasibini aldı
AK parti Kurmayı Naim Makas, İYİ Partiye de seslendi.
“Daha milliyetçi olmak iddiasıyla kurulduğunu söyleyen İYİ Partili yöneticilere soruyorum. , hani diyorlardı ya ‘biz daha milliyetçiyiz. Daha milliyetçi bir parti olacağız’ diye.
İYİ Partili yöneticiler. Ben buradan İYİ Parti'nin genel başkan yardımcısı Çanakkaleli hemşehrimiz Sayın Rıdvan Uz'a, İYİ Parti'nin il başkanına,   sormak istiyorum. Bu görüşmeden rahatsız oluyorlar mı?
Bu görüşme kendilerini rahatsız ediyor mu? Ve bu görüşmenin devamını kendileri tasvip ediyorlar mı?
Lütfen cevap versinler. Çünkü milliyetçilik siyaseten kullanılan bir argüman olmaması lazım. Milliyetçilik bizim benliğimizde, ruhumuzda hissettiğimiz bir kavram.
Bu anlamda biz gerçekten anlamakta zorluk çektiğimizi bu tablonun yerine sığdıramıyoruz.  
CHP 18  Mart'ta HDP'nin genel merkezine gidecekti. Biz zaten artık şaşırmıyoruz.  uzun süreden beri 6’lı  kurdukları  bu masanın gizli ortağı dediğimiz  HDP'yle şu anda aleni bir şekilde görüşme yapacaklar. Eee siyaset gelir geçer. Az önce 18  Mart'ın asla unutulamayacağına vurgu yaptım., işte bu on sekiz Mart'ta yapılan görüşmeyi de asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.
Çuma Deren