Gelibolu Belediyesi tarafından İlçenin kurtuluşunun 100. Yılında hayata geçirilen 13 bin metrekarelik alana sahip Belediyemiz Hizmet Birimleri Yerleşkesine deprem afet planı kapsamında temel gereksinim duyulan ünitelerin kurulması kararı alındı.

13 bin metre karelik arazi üzerinde yer alan yerleşkenin içerisinde yaklaşık olarak 4 bin 500 metre kare kapalı alan içinde yer alıyor. Bu alanlarda araç-gereç bakım üniteleri, tamir atölyeleri ile İtfaiye ve Araç Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğünü bünyesinde barındır ve açılışı Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında açılışı yapılmıştı.  Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve tüm ülkeye ders olan deprem sonrası Gelibolu belediyesi bu yerleşkede  deprem düzenlemesi yapma kararı aldı ve deprem afet planı kapsamında temel gereksinim duyulan ünitelerin eklenmesi kararı alındı.

Alınan bu karar sonrasında Belediye Başkanı Mustafa Özacar, yerleşkeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve kurulacak yeni üniteler ile ilgili bilgiler aldı. Olası bir deprem’de Gelibolu İlçesinde alınacak önlemlerin ve kurulacak ünitelerin değerlendirildiği incelemelere ilişkin bir çıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Özacar “Açılışını Gelibolu'nun 100. doğum gününde gerçekleştirdiğimiz 4 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere 13 bin metrekarelik alana sahip Belediyemiz Hizmet Birimleri Yerleşkesine deprem afet planı kapsamında temel gereksinim duyulan üniteleri ekleyeceğiz. Deprem gerçeği ile yeni uygulamaları hayata geçirmek ve tüm tedbirlerimizi almak zorundayız” dedi.
 
Şerife Erdem