Evde, sokakta, okulda, işte, kısacası hayatın  her alanında kaza riskinin var sayıldığı ver acil müdahalenin önemli olduğu günümüzde, rahatsız olan kişilere bilinçli olarak  ilk yardım da büyük önem taşıyor. Sağlık ekipleri gelene kadar geçen sürede rahatsız olan kişi zamanla yarışırken uygulanacak ilk yardım belki de onu hayatta tutacak. Bu kapsamda tüm insanların bilmesi gereken önemli görevlerden biri olan İlkyardım’ı dernek üyelerine aktarılması amacı ile   Lapseki Beyçayırlılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Lapseki İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü  arasında işbirliği gerçekleştirildi.
Eğitimler 12 Saat Sürdü
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yapılan işbirliği kapsamında   dernek üyelerine ilk yardım semineri verildi. Lapseki Kaymakamlığı 15 Temmuz milli birlik ve demokrasi toplantı salonunda İlçe Halk Eğitim Müdürü Zafer Çelik Tarafından dernek üyelerine verilen ilk yardım kursu 12 saat sürdü. Slaytlar eşliğinde dernek üyelerine ilk olarak teorik bilgiler verildi. Ardından uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlere katılım da yoğun oldu.
 Hayatın Her Alanında Lazım Olacak Eğitim
İlçe Halk Eğitim Müdürü Zafer Çelik “Bu akşam sizlerle birlikte ilk yardım kursunda olacağız. İlçemizde bir çok faaliyetiyle birlikte etkinlikler düzenleyen ,Beyçayırlılar dayanışma ve yardımlaşma derneği, sağ olsunlar ilçemizde faaliyet gösteren diğer derneklere ve guruplara öncülük edecek  bir çalışma yaparak bizlerden Lapseki Halk Eğitim merkezinden ilk yardım kursu verilmesini talep ettiler bu kurs talebi bizler tarafından memnuniyetle karşılandı. Hele hele günümüzde yaşanan bu felaketler sonrasında hayatın her alanında lazım olacak ilk Yardımın sizlere bizde bu eğitimi vermek adına elimizden geleni yapacağız ve bu eğitimde bize başvurduğunuz için  diğer derneklere, köy muhtarımıza da örnek olmasını da temenni ediyor sizleri bu davranışınızdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.
Dağda, Bayırda Her Yerde Lazım Olacak Bilgiler Aktarıldı
Lapseki Beyçayırlılar dayanışma ve yardımlaşma derneği başkanı Hasan Erkan” Geçtiğimiz günlerde 11 büyük ilde bir deprem felaketi yaşandı oradaki çalışmaları gördük insanlarımız günlerce kurtarma çalışmalarına katıldılar. Bizde   bundan esinlenerek günümüzden her alanda dağda, kırda, bayırda, işte, kahvehanede kısacası bizlere hayat kurtarma adına her yerde lazım olacak ilk yardım kursunu ilçe halk eğitim merkezi müdürlüğüne talepte bulunduk ve dernek üyelerimizin katılımıyla ilk yardım kursumuzu tamamladık” dedi.
 
Cuma Deren