Aylardır devam eden kampanyalar devam ederken Minik Melisa’nın nefesi yetmemeye başladı.  Trakea açılmasına karar verilen minik Melisanın boğazını kesmek için annesi  Filiz İnal o zor kararı ağlayarak imzaladı.

Halk arasında gevşek bebek  sendromu olarak da bilinen SMA (Spinal Musküler Atrofi) tedavisi  oldukça maliyetli.  Ülkemizde son yıllarda artmaya başlayan bu vakalar karşısında aileler çaresiz kalırken yapılan yardım kampanyaları ile tedavi parası toplarken, paranın toparlanması ise uzun sürüyor.  Biga’da yaşamlarını sürdüren Filiz ve Erhan İnal çiftinin de  18 aylık minik kızları Melisa, bu hastalıkla savaş veriyor. 2 aylıkken yapılan kontrollerde hastalığın tehlikeli evresi olan SMA Tip1 teşhisi konan Melisa bebek nefes almakta zorlanıyor.  Aile, Doğal yollardan beslenemeyen, nefes almakta zorlanan Melisa bebeklerinin sesini duymaya hasret kaldı.
  Gen tedavisi için son 7 ay kaldığı ifade edilirken zaman giderek daralıyor. Melisa’nın gen tedavisi olabilmesi için   10 ay önce başlatılan kampanya ise henüz sonuçlanamadı.  Yurt dışında tedavi görebilmesi için 2.5 milyon dolar gereken aile ve gönüllülerin tüm çabalarına rağmen  daha %19 toplanabilmiş durumda.  ‘Melisa’nın bize ihtiyacı var’ adı altında yardım kampanyaları devam ederken annesinin en çok korktuğu evreye gelindi. Artık doğal yollarla nefes alamayan Minik Melisa’nın boğazının kesilmesine karar verildi.  Bu karara anne Filiz İnak  ağlayarak  imza attı. Tedavide gelinen bu nokta ile ilgili  Bağış kampanyasının yürütüldüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Gelmesinden korktuğumuz olmasın diye direndiğimiz gün geldi” denilerek “Melisa'ya trake açılıyor. Evet doğru duydunuz. Pamuk kızımızın boğazını deliyorlar. Annemiz Filiz hep trakea açılmasın yeterki der dururdu. Trakea lafı geçince bile yayınlarda ağlamaktan konuşamadı. Bugün bu anne trakea açılmasına izin verdiğine dair imza attı. Bugün bu anne evladının boğazında delik açılmasına izin verdi. Durum artık çok daha ciddi. Neyi bekliyoruz bu çocuğun çığlıklarını duymak için. Çok bebek var hangi birine yetişelim diyerek rahatlattığınız vicdanlarınız. Bu çocuğa bir şey olduğunda da bu kadar rahat olabilecek mi? Olmazsan olmaz son 7 ay” ifadelerine yer verildi. 

Cuma Deren