Çan Belediyesi Geleneksel Folklorik Deve Güreşi Festivali büyük ilgi gördü.

Çan Küçük Sanayi üstü deve güreşi sahasında gerçekleştirilen festival için başta Çanakkale Merkez, Biga, Çan ve diğer ilçeler ile yakın illerden festival için gelenler sabahın erken saatlerinde festival alanındaki yerlerini aldılar. Festival dualar saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Festivale 200' e yakın deve mücadele etmek için katılırken Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arsan, Çan belediye Meclis üyeleri Çan CHP ilçe örgütü ile birlikte festival alanına gererek festivale gelen vatandaşları selamladı. Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan festival alanında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada festival hazırlıklarının bir ay sürdüğünü ve büyük bir titizlik ile yapıldığını belirterek "Sizlerin geleneksel deve güreşleri festivalinde eğlenmeniz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Şimdi eylenme zamanı bugünün ve eğlencenin keyfini çıkarmanızı diliyorum" dedi.

?Çan Geleneksel Deve Güreşleri Festivaline CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan  Çanakkale Belediye Başkan Yardımcıları İrfan Mutluay ve Rebiye Ünüvar, CHP Çanakkale İl Başkanı Sabiha Güler Koçer, CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Metin Ümit Ural, İsmet Güneşhan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan  ve çok sayıda davetli katıldı.