'Deprem Bildirimi' isimli twitter hesabından gelen uyarı, şöyle dedirtti;
"Önceden bilinemese de, deprem saatler önce tahmin edilebiliyor."
Uzmanların savunduğu görüşün aksine, önceki akşam üzeri  tahmin edilen, dün sabah saatierinde meydana gelen 4,6 büyüklüğnüdeki Gülpınar depremi, Türkiye için Deprem Erken Uyarı Sistemi Projesi' fikirini yeriden akıllara getirmeye yetti.
Öncesinde bilinmesi Bilimsel olarak mümkün görülmeyen deprem, yapılan bir yeni tahmin ardından, birkez daha gerçekleşti.
Bu gelişmenin, Çanakkale kamuoyunda; "Buda mı tesadüf?!.. " şeklindeki soruya yanıt arattığı gözlendi.
------------------------------------
ÖNCE OLABİLİR UYARISI,
SONRA DA 'DEPREM'
 -----------------------------------
4,6 şiddetindeki son Gülpınar depremi arıdından, Çanakkale kamuoyu: "Buda mı tesadüf?!.." sorusuna dün gün boyu yarıt aradı.
Bilim insanları ve konunun uzmanları depremin öncesinden bilinemeyeceği görüşünü savunsa da, yapılan tahmin ve uyarılar  ardından yaşanan yni bir Deprem örneği, halk arasında konuyu tartışılır etti.
Geçtiğimiz 18 Ocak akşam üzeri bir Twitter paylaşımı gledi, ardından da sabah saatlerinde yaşanan Gülpınar depremi.
'Deprem Bildirimi' isimli twitter hesabından gelen uyarıdan haberdar olan birçok Çanakkaleli, deprem ardından  çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
"Bilim insanları önceden bilinemese görüşünü savunsa da, görünen o ki  deprem saatler önce tahmin edilebiliyor." ifadesini kullandı.
Uzmanların savunduğu görüşün aksine, önceki akşam üzeri  tahmin edilen, dün sabah saatierinde meydana gelen 4,6 büyüklüğnüdeki Gülpınar depremi, Türkiye için Deprem Erken Uyarı Sistemi Projesi' fikirini yeridren akıllara getirmeye yetti.
Öncesinde bilinmesi Bilimsel olarak mümkün görülmeyen deprem, yapılan bir tahmin ardından birkez daha gerçekleşti.
Bu gelişmenin, Çanakkale kamuoyunda; "Buda mı tesadüf?!.. " şeklindeki soruya yanıt arattığı gözlendi.
PAYLAŞIMDAKİ TAHMİN
Bir görsel eşilğnide atılan Tweet' de; "Ekte işaretli alanda Marmara denizi'nin güney ve güneydoğu yönlerine doğru gözlemlenen bir sismik dalgalanma mevcut.
Bu durum kısa vadede, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova özelinde önemli bir deprem gündemi oluşturabilir" tahmini geldi, 'Deprem, Mamara' hashtag'i i açıldı.
Bu paylaşım, 18 Ocak akşam üzeri saatlerinde 20:37' de yapıldı. Saatler ilerledi, tarih değişti ve 19 Ocak sabahı saat 05:22' de Ayvacık Gülpınar depremi yaşandı.
Bu deprem, Çanakkale il merkezinde olduğu gibi, bazı ilçelerde de hissedildi. Çanakkale Valilği, deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını,  bir yıkımın gerçekleşmediğinin tespit edildiği bildirildi.
Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılman yazılı açıklamada;
“(19 Ocak) Bugün saat 05.26 da Ege Denizi, Ayvacık açıkları merkezli meydana gelen 4.6 büyüklüğünde deprem ile ilgili alınan ilk bilgilere göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum olmamıştır.
Geçmiş olsun dileklerimizle kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.
Cuma Dere