Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Çanakkale’ye gelerek kordon boyunda vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaf ziyaretleri gerçekleştirip öğrencilerle buluştu. Açıklamalarında ise altılı masayı eleştirdi.

Çanakkale ziyaretleri kapsamında ilk olarak kordon boyunda kent sakinleriyle bir araya gelen İnce, yürüyerek şehri turladı. Çarşı esnafını gezdi. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen Çanakkalelilerle pozlar verdi.

Basın mensuplarına açıklamalarda da bulunan  Muharrem İnce, “Muhalefet açıklama yapıyor, bir komite kuracaklarmış. Bu komite Cumhurbaşkanı’nı yönetecekmiş. Ya Cumhurbaşkanı seçilen adam elli artı bir ile seçilecek. Sen yüzde bir iki oy alan bir partisin. Seni mi dinleyecek yani. Temel Karamollaoğlu'na mı soracak yani Cumhurbaşkanı seçilecek kişi. Böyle çocuk oyuncağı gibi. Babacan'a mı soracak. Yani Cumhurbaşkanı bir yere birini atayacak, Merkez Bankası Başkanı atayacak. Hadi Kılıçdaroğlu'na sorayım, hadi yetmedi Meral Akşener'e sorayım, Temel beye sorayım, Ahmet Davutoğlu'na sorayım. Ali Babacan'a sorayım. Böyle mi olacak yani. Bu altılı masanın yaptığı açıklamalar tam da Erdoğan'ın işine gelen açıklamalardır. Aslında Erdoğan'ı desteklemenin gizli yoludur bu” dedi.

Altılı masaya yönelik eleştirilerine gençlerde bulunduğu toplantıda da devam eden İnce  “Bu altılı masa çözüm olamaz. Neden çözüm olamaz. En temel konularda anlaşamadılar. Zaten dağılırlar, yakında göreceksiniz. Birbirlerine ayar veriyorlar. Grup Başkanvekillerine diyorlar ki ‘sen çık bakayım şuna bir laf çak’. Öbürü de diyor ki Genel Başkan Yardımcısına ‘adi bir de sen çak’, dış kulvardan saldırılar var. İstanbul sözleşmesinde anlaşamamışlar, kamulaştırmada anlaşamamışlar, Ergenekon, Balyoz davalarında anlaşamamışlar, Libya tezkeresinde anlaşamamışlar. Nerede anlaşacak bunlar, 6 benzemez” cümlelerini kurdu.

BOĞAZ HABER AJANSI