Vatandaşların vücut sağlığını doğrudan Ağız ve diş sağlığı   korunmadığında birçok hastalığı beraberinde getiriyor.  Bazı zamanlarda salgına dönüşen enfeksiyona neden olan Ağız ve Diş sağlığına dikkat çekmek ve toplumu daha sağlıklı hale getirmek amacı ile  her yıl 22 Kasım Diş Hekimleri günü, içinde bulunan hafta ise Toplum Ağız ve diş sağlığı haftası  olarak kutlanıyor.  Bu kapsamda Bilimsel Diş Hekimliğinin kuruluşunun 114. Yılı dolayısı ile Çanakkale Diş Hekimleri Odası tarafından bir program düzenlendi.  Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen Programa Çanakkale Diş Hekimleri Yönetim Kurulu Üyeleri ve Diş Hekimleri katıldı. Atatürk Büstüne çelenklerin konulmasının ardından  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Programda Diş Hekimleri Yönetim Kurulu üyesi   Dr. Altuğ Özhabeş günün anlamını belirten bir açıklama yaptı.
Dr. Altuğ Özhabeş yaptığı açıklamasında ilk olarak Diş Hekimliğinin kuruluşuna değinerek “Dişçi Mektebi bütçesinin 22 Kasım 1908'de Maarif Nezareti'ne gönderilmesiyle kuruluş sürecinin başladığı Bilimsel Dişhekimliğinin 114. yılını, toplum ağız ve diş sağlığı farkındalığının arttırılmasını amaçlayan çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Hafta boyunca gerçekleştireceğimiz bu etkinliklerle; koruyucu ve önleyici dişhekimliğinin önemini vurgularken, kamuoyunu bilgilendirmek ve mesleğimizin saygınlığının bir kez daha altını çizmek istiyoruz” dedi.
Eksiklikler Mesleğin Geleceğini Tehdit Ediyor
Diş Hekimliğinin yetersizliğine ve bun bağlı olarak yanlışların peş peşe sıralandığı son yıllarda Diş Hekimliği Mesleğinin geleceğini tehlikeye soktuğunu belirten Dr. Altuğ Özhabeş “Son yıllarda sayısı dramatik şekilde artan Diş Hekimliği fakülteleri ve öğrenci kontenjanına rağmen, eğitimden sorumlu öğretim üyelerinin sayısal yetersizliği, eğitimin Dr. Öğretim üyeleri tarafından yürütülmesi, fakültelere ayrılan bütçelerin düşüklüğü, modern ve dijital teknolojilerin eğitime yansıtılamaması, meslek eğitimimizin geleceğini tehdit etmektedir” dedi.
Tüm Olumsuzluklara Rağmen Toplumu Bilinçlendirmeye Devam Edeceğiz      
Dr. Altuğ Özhabeş “Bu yıl Türkiye’de 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasında, modern Diş Hekimliğinin 114. yılını kutlarken, tüm olumsuz koşullara rağmen Diş Hekimleri olarak bizler; toplumumuzun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, bireylerin ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi, her türlü bakım ve tedavinin gerçekleştirilmesi ve ağız diş hastalıklarını önlemesi için halkımıza koruyucu ağız diş sağlığı öncelikli diş tedavilerini gerçekleştirmede çalışmalarımızı sürdüreceğiz Tüm vatandaşlarımızın ‘Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasını’, meslektaşlarımızın ‘22 Kasım Diş Hekimliği Gününü’ kutluyoruz” dedi.
 
Şerife Erdem