Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte, AYM' de boşalacak bir üyelik için Meclis Genel Kurulunda gerçekleşen gizli oylamanın sonucu, Çanakkale'de büyük sevinç yaşattı.Yeni yasama yılı açılışında Meclis Genel kurulunda bir araya gelen Milletvekilleri, Sayıştay Başkanlığından bildirilen 3 aday arasından, AYM Üyeliğine bir isim seçti.
TBMM çatısı altında gerçeklyeşen İlk oylamada adaylardan hiçbiri, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu olan 400 oyu alamayınca, ikinci tur oylamaya geçildi.
Bu turda da üye tam sayısının salt çoğunluğunun sağlanamaması üzerine, en çok oyu alan adaylar Muhterem İnce ve Nükrettin Parlak arasından üçüncü tura gidildi.
302 odan  282'si, Çanakkaleli Bürokrat Muhterem İnce' ye çıktı. Hemşehrimiz böylelikle, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.
------------------------------------
ANAYASA MAHKEMESİ' NE, ÇANAKKALE RUHU
TBMM SEÇTİ, İNCE AYM' DE...
------------------------------------
Yeni yasama yılı başladı, Milletvekilleri Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine, oy çokluğu ile Çanakkaleli Bürokrat Muhterem İnce' yi seçti.
TBMM Genel Kurulu’ nda, Anayasa Mahkemesi r üye seçimi gizli oylama ile gerçekleşti.
Çanakkale Yeniceli Bürokrat hemşehrimiz Muhterem İnce, Milletvekillerinden en çok oyu alan isim oldu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte, AYM' de boşalacak bir üyelik için Meclis Genel Kurulunda gerçekleşen gizli oylamanın sonucu, Çanakkale'de büyük sevinç yaşattı.
Geçen Eylül ayında; AYM' de boşalacak bir üyeliğe, adı Sayıştay tarafından TBMM'ye aday olarak verilen isimler arasında geçen eski İçişleri bakan yardımcısı Muhterem İnce, Gazi Meclisin çatısı altında yapılan gizli oylamada, rekor oy aldı.
Sayıştay 6. Daire başkanı Muhterem İnce, Sayıştay tarafından TBMM' ye aday olarak sunulan Sayıştay 1. Daire Başkanı Ali Osman Güçlü, 2. Daire Başkanı Nükrettin Parlak ile birlikte AYM üyeliği seçimine aday olarak katıldı.
İnce'nin ismi, AYM üyeliği yarışında, diğer adaya fark attı.
Yeni Yasama yılı nedeniyle Meclis’in açılmasıyla birlikte, TBMM Genel Kurulunda, Anayasa Mahkemesinde boşalacak bir üyelik için gizli oylama gerçekleşti.
Milletvekilleri, TBMM Genel Kurulunda, Sayıştay Başkanlığından bildirilen 3 aday arasından seçim yaptı.
Alınan bilgiye göre; İlk oylamada adaylardan hiçbiri, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu olan 400 oyu alamayınca, seçimde ikinci tura gidildi.
Bu turda da üye tam sayısının salt çoğunluğunun sağlanamaması, en çok oyu alan adaylar arasında yeni bir oylama yaşattı.
Çanakkaleli Bürokrat Muhterem İnce ve Nükrettin Parlak arasında gizli yapılan oylamada, 302 oydan 282'si İnce' ye çıktı. İnce böylelikle,  Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.  Gizli oylamada Nükrettin Parlak 14 oy aldı, gizli oylamada kullanılan 6 oyun da geçersiz sayıldığı öğrenildi.
Cuma Deren