Siyaset gündemine damga vuran adres Ayvacık oldu. CHP' de yaşanan son gelişme üzerine yorum gecikmedi;
"CHP' DE SULAR DURULMUYOR?!..."
CHP' den, çifte istifa haberi Ayvacık'tan geldi. İl Genel Meclis üyesi Şerafettin Alkan Partisinden, CHP' nin Küçükkuyu Belde Başkanı ise görevinden istifa etti.
CHP' den İki istifa haberine, siyaset kamuoyunun yorumu, sözleşmişcesine bir ağızdan geldi;
"CHP' de Sular Durulmuyor. Fire veren isim aranır iken, Çan' dan da bir istifa gelmişti"
İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde bir srüpriz yaşanmış, o günlerde CHP' li Nejat Önder Partisinden istifa edip Bağımsız üye kalmış, AK Parti Meclis üyelerinin tulum oyları yanı sıra, CHP'den gelen bir oy desteği ile Başkan seçilmişti.
Bu gelişme ardından, CHP' de yaşanan bir fire, İl başkanı Ural' ın tabiri ile;  'hain avı' başlatmıştı.
Partisinden istifası ile İl Genel Meclisi' nin bağımsız üyesi kalan Alkan' ın bu kararına değerlendirme yapması istenen AK Partili Meclis başkanı Nejat Önder: "Siyaseten değerlendirme yapmam doğru olmaz, sayın üyemizin Müstakil odası hazır" şeklinde konuştu.
CHP' den istifa edip, Bağımsız İl Genel Meclis üyesi kalan Şerafettin Alkan' ın, Meclis Başkanlık Makamının bulunduğu binada,  müstakil bir odaya kavuşacağı öğrenildi.

MECLİS ÜYELERİNDEN, BİR İSTİFA DAHA
CHP' DE SAYISAL ÇÖKÜŞ!....

Önce Çan, şimdi de Ayvacık. İl Genel Meclis başkanlIğı seçiminin ardından, CHP' li İl Genel Meclis üyeleri arasında, İl Başkanlığınca 'hain avı' başlatılmıştı. Başkanlık seçimi sırasında bir oy fire veren CHP Meclisinde,  kimin fire veren olduğunu belirlemek için İl başkanlığnın tabiri ile, Hain avı  balatılmış, bu uğraş siyaset kamuoyunun gündeminden uzun süre düşmemişti.
Bu uğraşın sürdüğü haftalarda, Çan' dan istifa heberi gelmiş, istifacı üyenin, istifa  nedeni;siyaset kamuoyundan 'haklı gerekçe' yorumları almıştı. 
Önceki gün, CHP' deki 'hain avı'nı akıllara getiren yeni bir istifa kararı haberi gündeme bomba gibi düştü. Siyaset kamuoyunda akıllara ilk olarak, 'hain avı' meselesi geldi.
Meclis üyeliğinden değil, partisinden istifa ile Bağımsız kalan Ayvacıklı siyasetçi Şerafettin Alkan dışında, CHP' de ikinci istifacı isim  Küçükkuyu beldesi Başkanı Yusuf Şen oldu.  
ÇİFTE İSTİFAYA, TÜRLÜ TÜRLÜ SENARYO?!...
CHP' nin Ayvacık İl Genel Meclis üyesi Şerafettin Alkan ve Küçükkuyu Belde Başkanı Yusuf Şen' in isitfa kararları üzerine, partilileri arasında türlü türlü senaryolar dile geldi.
İstifa gerekçesi olarak dillendirilen  senaryolardan birinde, dile getirilmesi çok güç ifadelerin yer bulduğu, ağza alınmaz bir iddia dahi geçti. 
PARTİDEN İSTİFASI  İLE HAİN AVINI AKILLARA GETİRDİ
Siyaset gündemine damga vuran adres Ayvacık oldu. Son gelişme üzerine yorum gecikmedi;  "CHP' DE SULAR DURULMUYOR?!..."
CHP' den, çifte istifa haberi önceki  gün Ayvacık'tan geldi. İl Genel Meclis üyesi Şerafettin Alkan Partisinden, CHP' nin Küçükkuyu Belde Başkanı ise görevinden istifa etti.
CHP' den gelen İki istifa haberine, siyaset kamuoyunun yorumu, sözleşmişcesine bir ağızdan geldi; "CHP' de Sular Durulmuyor. Çan' dan da bir istifa gelmişti"
Aylar önce, İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde bir sürpriz yaşanmış, o günlerde CHP' li Nejat Önder Partisinden istifa edip Bağımsız üye kalmış, AK Parti Meclis üyelerinin tulum oyları yanı sıra, CHP'den gelen bir oy desteği ile Başkan seçilmişti.
Bu gelişme ardından, CHP' de yaşanan bir fire, İl Başkanı Metin Ümit Ural' ın tabiri ile  'hain avı' yaşatmıştı.
Partisinden istifası ile İl Genel Meclisi' nin bağımsız üyesi kalan Alkan' ın bu kararına değerlendirme yapması istenen, AK Partili İl Genel Meclis başkanı Nejat Önder:
"Siyaseten değerlendirme yapmam doğru olmaz, sayın üyemizin Müstakil odası hazır" şeklinde konuştu.
CHP' den istifa edip, Bağımsız İl Genel Meclis üyesi kalan Şerafettin Alkan' ın, Meclis Başkanlık Makamının bulunduğu binada,  müstakil bir odaya kavuşacağı öğrenildi.
Cuma Deren