Bölgenin en köklü ve en büyük fuarı olan Biga Tarım ve Hayvancılık  Teknolojileri Fuarı 16. Kez kapılarını açtı.  Biga'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılında Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart  Üniversitesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret Borsası, Biga Ziraat Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin katkıları ile  bu yıl da üretici ve firmaları bir araya getiriyor. Biga Kapalı Pazar yerinde düzenlenen Fuar açılışına  AK Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan,  AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Vali İlhami Aktaş, Biga Kaymakamı Erdinç  Dolu,  Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Belediye Başkanı  Bülent Erdoğan, Daire Amirleri, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Şubat Ayında Badem Ceviz Fuarına Hazırlanıyoruz
Saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından 16. Kez kapılarını açan Biga  Tarım Fuarının açılış konuşmasını  Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan yaptı. Doğan, ikinci bir fuar müjdesini verdiği konuşmasında    “Biga’da Sivil toplum kuruluşları, dernekler, kamu,  yerel yönetimler başta olmak üzere  kentin tüm dinamikleri olarak konu Biga olduğunda  aynı masa etrafında bir araya gelebilmeyi  her zaman başardık.  Bugün bu fuarın geldiği nokta bunu açıkça gösteriyor.  Biga olarak ilk başladığımız günden bu yana  büyük ilerlemeler kaydettik. Şimdiden müjdesini vermek istedim. Önümüzdeki şubat ayında  ceviz ve badem konusunda Türkiye çapında  tüm paydaşlarımızın katılacağı bir festival düzenleyeceğiz.  Biga’nın tüm dinamikleri olarak, uygun koşulları sağlayabilirsek  biraz önce de ifade ettiğim gibi  ikinci bir fuarı yapabilecek durumdayız. Biga’nın ekonomik dönüşümüne katkı sağlayan  fuarımın başladığı günden bu yana ciddi yol kat ettik. Bu fuara katkı veren, değer veren herkese teşekkür ediyorum.  Türkiye’mizin 2023’e uygun olarak yatırımın artması, ihracat hacminin büyümesi , özet olarak ülkemizin kalkınması vatandaşlarımızın daha rahat  bir ortamda faaliyetlerini sürdürerek  gelişmiş ülke standartlarına ulaşmak için  var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Biga’da Olmayan Bir Şey Yok
Fuarın açılışında konuşan Biga Belediye Başkanı  Bülent Erdoğan,  Biga’nın sadece tarım ve Hayvancılıkta değil, her alanda geliştiğini belirterek “Özellikle Eylül ayı geldiği zaman Biga bir başka oluyor.  5 Eylül’den başlayıp 18 Eylül’e kadar Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü etkinliklerini tüm Bigalı hemşehrilerimizle  doya doya gerçekleştirdik.   Bu toprakları bize vatan kılan az iz şehitlerimizi, gazilerimizi  rahmet ve minnetle andık.  Bigamıza, Biga Yarımadasına ismini veren, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, geçmiş tarihi, kültürü ile çok değerli olan bir şehir.  Bir çok ile veya ilçeye gittiğimiz zaman orada bir şey öne çıkmıştır.  Bu da ya hayvancılıktır, ya tarımdır, ya da turizmdir.  Ama Biga’da tarım var, hayvancılık var,  sanayi var, balıkçılık var ve Allah’a şükür olmayan hiçbir şey yok.  Onun için geçmiş tarihimiz ve kültürümüzden aldığımız  deneyimle Biga’yı bugün getirdiğimiz noktayı hep birlikte yaşıyoruz.  Ben bu bayrağı bugüne kadar taşıyan ve fuarımızın bu günlere kadar gelmesinde emeği olan , 16 yıldır emek sarf eden tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Entegre Tesisleri İle Biga’nın Eti Marka Olacak
Biga Belediye Başkanı  Bülent Erdoğan konuşmasında , Tarımın ve Biga Markasını arttırmasına yönelik yapılan çalışmalara da değinerek “Yerel yönetim olarak tarımla alakalı bölgemizde  topraklarımızı ve lojistiği de değerlendirdiğimiz zaman,  topraklarımızı çok iyi kullanmadığımızı açık ve net olarak görüyoruz.   Bunu da hem Valimiz hem de Grup Başkan Vekilimizin desteği ile  bölgemizde kapalı seracılık,  kapalı üretimle alakalı  çalışmalara başladık. Neticelendiğinde inşallah Biga’da sadece çeltik, domates, bişber gibi ürünlerin haricinde, çiçekçilik başta olmak üzere sera üretiminin de başta olduğunu  göreceğiz.  Yine hayvancılığı geliştirmek ve Bigamızı markalaştırmak anlamında da  Biga Belediyemiz Göktepe Köyümüzün olduğu bölgede  155 bin metrekare  mera alanını  belediyemize tahsis ederek orada   hem hayvan pazarımızı modernize edeceğiz , hem de et entegre tesisimizle Biga etinin markalaşmasının da önünü açmış olacağız” dedi.
 
Cuma Deren