" 'BECEREMEDİM,  BAŞARISIZ OLDUM.'
Sizi tatmin eder mi, yeterli mi?
Siyasi hesaplarınızı benim üzerimden yapmayın artık." diyerek, çarpıcı bir çıkışa imza attı.
ASILSIZ İDDİA İLE, SİYASETE MALZEME...!
Kızoğlu, Kent Konseyindeki görevinden istifası ardından, asılsız bir iddia ile siyasete malzeme edilmeye çalışıldığına dikkat çekti.
"Üzülerek izliyorum, lütfen açıklamamın şahsım adına son nokta olduğunu bilin ve devam ettirmeyin..." çağrısında bulundu.
 
İSTİFAYA GEREKÇELERİNI SIRALADI;
“HEPSİ GERÇEK…!”
 
Yönetim Kurulu ile toplu istifa kararı alıp, Çanakkale Kenet Konseyi tarihinde bir ilk yaşatan Evren Kızoğlu, sitemkar sözlerle çıkıştı, çarpıcı çağrılara imza attı.
Kişisel sosyal medya hesabından;" 'BECEREMEDİM,  BAŞARISIZ OLDUM.' Sizi tatmin eder mi, yeterli mi?
Siyasi hesaplarınızı benim üzerimden yapmayın artık." Diye seslenen Kızoğlu; Kent Konseyindeki görevinden istifası ardından, asılsız bir iddia ile siyasete malzeme edilmeye çalışıldığını vurguladı.
Asılsız iddialar ürütenlerden bahisle, şu çağrıda bulundu; "Üzülerek izliyorum, lütfen açıklamamın şahsım adına son nokta olduğunu bilin ve devam ettirmeyin..."
Bir önceki dönem Kent Konseyi Başkanlığı görevini yürüten, ardından katıldığı seçimde yeniden Başkan seçilen Kızoğlu;  “Kent Konseyindeki görevimden istifa etmiş olmam, asılsız bir iddia ile siyasete malzeme edilmeye çalışılıyor. 
Üzülerek izliyorum, lütfen açıklamamın şahsım adına son nokta olduğunu bilin ve devam ettirmeyin...” ifadesi geçen paylaşımı ardından, detaylı bir anlatıma imza attı.
 
Evren Kızoğlu; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile imzaladığımız iş birliği protokolü, bu protokol çerçevesinde Akademisyen kadronun bilimsel değerlendirmelerinin büyük katkısı olacağına inanarak kurmuş olduğumuz Yaşam Kalitesi Ölçümü Çalışma Grubu faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen ve şu an analiz ve raporlama süreci devam eden 1000 kişi gibi yüksek bir kentli katılımı ile yüz yüze gerçekleştirdiğimiz anket çalışmasına engel olunmamış, aksine yapılan protokol ve anket çalışması desteklenmiştir.
Yerel yönetişim açısından stratejik bir konumda olan ve dünyada 1990’larda ilk nüveleri filizlenen kent konseyleri 1996 Habitat 2 zirvesi sorasında ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Bunların öncülerinden olan ÇKK, Çanakkale Belediye’sinin desteği ile YG21 Programı sürecinde Kent Konseyi yönetmeliği hazırlanarak Eylül 2004’de kurulmuş,  2006’da kabul edilen yeni yerel yönetim mevzuatına uygun olarak çalışmalarını sürdürmüştür.” bilgisini kamuoyu ile paylaştı.  
Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, üniversite, ilgili sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, mahalle muhtarları ve çalışma gruplarının temsilcilerinden oluştuğuna dikkat çektiği, Çanakkale Kent Konseyi’nin görev bilincini özetleyen Kızoğlu; ,  “kent yaşamında kent vizyonu ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması sürdürülebilir kalkınma çevreye duyarlılık sosyal yardımlaşma ve dayanışma saydamlık hesap sorma ve hesap verme katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışmaktır.
KENT VE KENTLİNİN HAKLARININ KORUNMASINDA,
KENT KONSEYİ, KİLİT ROL OYNAR…
Çanakkale Kent konseyi sivil toplumun yerel yönetimlerle ilişkilerinde kamu politikalarının belirlenmesinde kilit rol oynar.
Bu sebepler ile kent ve kentli haklarımızın korunması, kentimizin geleceği açısından çok çok önemli bir konumdadır.
Siyasi çekişmelere kurban ve taraf etmeden, öncelikli sorunlarımıza çözüm arayacağımız, sağlıklı işleyen bir mekanizma olarak varlığını sürdürmesini sağlamamız gerektiğini düşünüyorum.”
Cuma Deren