Cumhur ittifakı taraflarından, MHP’ nin kurmaylarından Merkez ilçe eski Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, Devletin Konut ve işyerleri için %25 yıllık kira zam oranı belirlediğine anımsatıp, çok çarpıcı ifadeler ile 6’ lı masaya yüklendi. Enflasyonu yükseltmekle suçladı; 
“Zillet ittifakının oluşturduğu 7’ li ganyan, Devletin belirlediği konut ve işyerleri zammına karşın, Zenginler kulübü olarak;  %100,%200,%300 ve benzeri  gibi kiraya zam yaparak enflasyonu yükselten taraf oldu.”  savını savundu.
Uğur, “Sonrada enflasyon yükselince şikayet eden de sizler oldunuz” dedi.
-------------------------------------------------
6’LI MASAYA YENİ İSİM TAKTI;
“ENFLASYON CANAVARI”
---------------------------------------------------
Millet İttifakı taraflarının kurduğu, kamuoyunda 6’ lı masa diye anılan masaya, Cumhur ittifakı kurmaylarından Uğur, yeni isim taktı; “Enflasyon canavarı”
Cumhur ittifakı taraflarından, MHP’ nin kurmaylarından Merkez ilçe eski Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, Devletin Konut ve işyerleri için %25 yıllık kira zam oranı belirlediğine anımsatıp, çok çarpıcı ifadeler ile 6’ lı masaya yüklendi. Enflasyonu yükseltmekle suçladı. 
MHP’ li Uğur; “Devlet Konut ve işyerleri için %25 yıllık kira zam oranını belirlediği halde %100,%200,%300 vb. gibi kiraya zam yaparak enflasyonu yükselten sizsiniz. Sonrada enflasyon yükselince şikayet edende sizsiniz. Kısacası siz; Enflasyon canavarısınız.” İfadesini kullandı.
Hükümetin barınma ihtiyacını karşılamak için konut projelerine başladığının altını çizen Uğur;
”Böylece fırsatçıların önüne geçilecektir. Devletin, üretime yönelik yatırım için bankalardan ucuz kredinin yolunu açmasına rağmen bankadan çektiği yüklü parayı Dolara, Euro ya çevirip yastık altı yaparak Dövizi ve petrol fiyatları düştüğünde de zamları geri almayan da sizsiniz.
Hükümet ürünlerdeki KDV oranlarını kaldırdığı halde zaten zamlanmış ürüne bir daha zam yaparak ürünlerdeki indirimi yok edende sizsiniz.” Diyerek, ‘Zillet ittifakı’ diye tanımladı Millet ittifakına yüklendi.
VİTAMİN’ e özel konuşan MHP’ li İbrahim Tayfun Uğur, ayrıca şöyle dedi;
“Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın talimatıyla enflasyonla mücadele kapsamında Tarım Kredi kooperatiflerinden,  30 ürün noktasında indirimli ürün dönemi başlatılmıştır.
 İndirimli ürün ve  market sayısı artırılacaktır. Yaşanan bu gelişme sizi epey üzmüştür. Çünkü sizler; Ekonomik kiriz oluşsa da, bu durumu Siyasi fırsatçılığa çevirsem diye ellerinizi ovuşturmaktasınız. Daha şimdiden marketlerde başlayan indirim dönemine çamur atıp, onu karalamaya çalışmaktasınız. Vatandaşın yanında değil ekonomik krizin oluşmasının yanındasınız. Ancak vatandaşlarımız indirimli ürünlere yönelecektir. Çünkü sizde iyi biliyorsunuz ki enflasyon yükselmez ve ekonomik kriz oluşmaz sa kimse sizin yüzünüze bakmayacaktır”
Cuma Deren