.  Bu kez Deva Partisi İl Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6’lı Masa toplantısı öncesi Basın Mensupları ile bir araya gelen İl Başkanları, Güçlendirilmiş Parlamenter sistemi ile ilgili çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.
 Dün Çanakkale İl başkanları 3.kez Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca ev sahipliğinde bir otelde gazetecilere verilen kahvaltı ile buluştu. Toplantıda yer alan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Demokrat Parti İl Başkanı Nail Babacan Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanı (DEVA) Berkan Karaca ve Gelecek Partili İl Başkanı Vahap Özsüer, Saadet Partisi Şener Yüzer yer aldı.  Toplantı öncesinde açıklama yapan ev sahibi DEVA Partisi İl Başkanı Av. Berkan Karaca “ 6. masanın 3.toplantısını gerçekleştiriyoruz. Daha önce Gelecek Partisi Vahap başkanımızın ev sahipliğinde, ikinci toplantımıza Cumhuriyet Halk Partisi ev sahipliğinde İl başkanımız sayım Metin ümit Ural başkanlığımızda gerçekleştirdik, bugünde Deva Partisi olarak bizler ev sahipliği yapıyoruz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz. Biliyorsunuz 6’lı masa olarak, bizler güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarını birlikte yürüttük ve ülkemize bu tek adamlık rejiminin fayda getirmediğini düşünerek bu sistemde beraber ortak hareket ediyoruz. Ve ortak mutabakat metni hazırladık. Akabinde sandık güvenliği ve ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirleyerek seçimlerde üstün bir zafer kazanmak istiyoruz. 6’lı masa olarak belirli tematik konularda da çalışıyoruz. Güzel çalışmalar var, ekonomi olsun sağlık olsun. Diğer alanlarda tematik çalışmalarımız var, güzel verimli çalışmalarımız oluyor‘’ dedi.
 Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Ümit Ural “Bizler il başkanları olarak sık sık bir araya geliyoruz.Ülkede geldiğimiz nokta, bir tek adam rejimin ülke siyasetine kutuplaştırmasıdır. Naptılar ülkeyi iki böldüler. Ülkede ayni büyük devletlerde mesela ABD’de olduğu gibi Milliyetçiler, Cumhuriyetçiler gibi yapmaya çalıştılar. Toplumu ikiye bölen bu iktidar otomatikman  kendi içlerinde seçimler sonrası yapılması gereken ittifakları, seçim öncesi yapmayı ülkenin kuralı haline getirdiler. O zaman duyarlı siyasi partiler topluma katkı koymak isteyen bu ülkenin geleceğini planlamak isteyen siyasi partilerin ne yapması gerekiyordu. Onlarında bir araya gelmesi gerekiyordu. Bu 6’lımasa böyle bir birlikteliktir’’ dedi.
Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsürer “Bu 6’lı masa bir seçim birlikteliği değil, Bir Türkiye birlikteliğidir. Biz ona vurgu yapmak istiyoruz. Elbette bu masaya nifak tohumları ekmek isteyenler fitne fesat çıkarmak isteyenler olacak. 6’lı masa hem genel merkezler düzeyinde hem il düzeyinde tam gaz yoluna devam etmektedir. 6’lı masanın ayağında 7. bileşeni arayanlarda çok arayacak. Öyle bir şey yoktur.  Onlara da hazırlıklıyız.6’lı masanın il başkanları ile gayet uyumlu çalışmalarımınız var. Biz seçim sonrasını konuşmaya başladık. Dağılmasını bekleyenler daha çok bekleyecek ‘’
Saadet Partisi İl Başkanı Şener Yüzer  ‘’ Bizim  burada vurgulamak istediğimiz konu şu, şuan ülkemizde gerek iç problemleri gerekse, uluslararası konuları bakımından çok ince bir noktada yürüyoruz. Bu arada da  seçime gidiyoruz” dedi. 
 İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ‘’Bu toplantı 6’lı ittifak masamızın 3. olmuştur. Amacımız gayemiz tek adam rejimine karşı parlamenter sistemi getirmektir.6 ayrı partinin görüşü olan insanlarız burada, Parlamenter sisteme geçtikten sonra her parti, kendi görüşleri hakkında hareket edecektir. Onun için sonuna kadar bu tek adam rejimine karşı parlamenter sisteme kadar birlikte olacağımıza genel başkanlarımız ve il başkanlarımız nezdinde sözünü verdik.’’ dedi.
DP Çanakkale İl Başkanı Nail Babacan ‘’Biz bugün 6’lı masanın iller düzeyinde Çanakkale İl Başkanları arkadaşlarımız ile birlikte bir toplantı düzenlemiş oluyoruz. Siyasi partiler, biliyorsunuz ülkenin ve halkın refah ve mutluluğunu sağlamayı amaçlayan siyasi yapılardı. Ben Demokrat Parti il Başkanıyım, partiler olarak millete hizmet için burada hazır bulunuyoruz” dedi.
 
Cuma Deren