11 Ağustos tarihinde açılacak Troya konseptli sergide, minyatür sanatçısı Göksel Sevim’in 22 yıllık birikimi sanatseverlerle buluşacak.
 
Troya Antik Kenti ile ile ilgili olan “Troya:Sanatın Her Hali” sergisine dair de bilgiler aktaran Sevim, “Troya minyatürlerini yapmaya, zamanın Troya Antik Kenti Kazı Başkanlığını yürüten yakın dostumuz Manfred Osman Korfmann’ın teşviki ile başladım. Sayın Korfmann bir sohbetimizde Troya Antik Kenti ile ilgili minyatür olmadığını ve bu konuda herhangi bir çalışmanın yapılmadığını, bu konudaki boşluğu doldurabileceğimi iletti. Troya’nın 9 kentini tek tek yapmak üzere çalışmalarıma başladım ve bu süreçte Sayın Korfmann danışmanlığımı yapıyordu. Fakat ne yazık ki, 5. kentin minyatürlerini tamamladığımda Sn. Korfmann hayatını kaybetti. Bu nedenle çalışmalarıma bir süre ara verdim. Tekrar çalışmaya başlamadan önce yaptığım araştırmalarda Troya ile ilgili kapsamlı minyatür çalışmalarının çok az olduğunu gördüm. Troya efsanesinin öykülerini minyatürle anlatmak bende bir tutku haline dönüştü. Eserlerimin Troya müzesinde sergilenecek olmasından dolayı çok mutluyum” dedi. 
 
Troya Efsanesinin (İlyada) öyküsünü geleneksel minyatür ve baskı sanatıyla ve seramik sanatıyla birleştiren “Troya: Sanatın Her Hali”sergisi 31 Ağustos 2022 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. 
 
Göksel Sevim Kimdir?
1955 yılında Çanakkale’de doğan Sevim, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi’nin Biyoloji bölümünden mezun oldu. 20 yıl boyunca Tarım ve Orman Bakanlığı’nda su ürünleri biyoloğu olarak çalışan Göksel Sevim’in sanat yolculuğu Kültür Müdürlüğü’nde açılan bir seramik kursu ile başladı. Sevim, kurs sayesinden geleneksel Çanakkale seramiklerinin yapılışını öğrendi ve daha sonra Troya ile ilgili seramik çalışmalarını yaptı. Bu uğraşılarının ardından İstanbul Caferağa Medresesi’nde minyatür dersleri almaya başlayan Sevim, bir yıl süren minyatür derslerinin ardından Klasik Türk Sanatları Vakfı’nda Mimar Sinan Üniversitesi’nden Taner Alakuş’un sınıfında minyatür dersleri almaya hak kazanarak minyatür sanatı macerasına başladı. 
 
Minyatür çalışmalarının yanı sıra İstanbul Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi’nde geleneksel dokuma baskı tekniklerini öğrenen Sevim, Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın önerisi ve danışmanlığında Troya ile ilgili dokuma baskı çalışmalarını da devam ettirdi.